Geen hyacinten in januari

Overal zie ik ze staan in de winkels: Lente-achtige Hyacinten. Maar hoezeer ik ook naar de Lente verlang, ik loop er met een grote boog om heen. Het is immers hartstikke winter! Daarbij passen geen hyacynten. Dus rangschik ik zorgvuldig wat dode takken in een vaas, want ik wil leven met de seizoenen.

Groentes koop ik immers ook ‘van het seizoen’, waarom dan een uitzondering maken voor bloemen.

Maar zo gauw het voorjaar zijn opmars maakt ben ik de eerste die naar de winkel rent voor hyacynten!

En tulpen, en narcissen.

4 Responses to Geen hyacinten in januari

 1. Hey, goeieavond, ik wil ook wel
  leven met de seizoenen maar af
  en toe gun ik mezelf een klein
  kadootje in de vorm van zo een
  bloembolletje, narcisjes, krokusjes
  of hyacint…echt verloren is het
  niet, ze gaan daarna gewoon de tuin
  in en je hebt er volgend jaar terug
  plezier van…en een beetje kleur
  in deze donkere dagen kan deugd doen vind ik…bij de lidll was
  er deze week een actie, alle bloembolletjes voor 0,69 cent,
  daar heb ik er toch eentje van gekocht voor binnen, en een paar
  voor op het kerkhof bij onze dierbare familieleden…
  warme groet van Greet

 2. Hoi, ja ook ik heb de bolletjes bij de Lidl niet kunnen laten staan. Ze staan nu in een bakje met een vogelhuisje wat ik in begin december bij de AH heb gekocht. Toen stonden er hyacinthen in. Met de kerst hebben er mini kerstroosjes ingestaan en nu dus narcissen. Straks vervang ik ze door primulaatjes ; )
  Een hele fijne dag.

 3. elk jaar in de herfst als ik bloem bolletjes haal voor in de tuin leg ik er enkele in de koelkast zo heb ik in de winter mijn bloemetjes en de kindjes kijken elke dag hoe het groeit .

Leave a reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.