Reacties

De dood: 15 dooddoeners en mijn vader — 14 reacties

  • Iemand zei tegen mij dat de uitgezaaide kanker vast wel te verhelpen was met een paracetamol. Dat was ook niet handig, maar ik probeer dan altijd naar de intentie achter 'iets stoms' te kijken. En die is doorgaans goedbedoeld...

 1. "Alles heeft een reden" vind ik ook een verschrikkelijke opmerking. En "koester de herinneringen" ook. Die laatste is zeker wel goed bedoeld, maar voor mezelf vind ik het een rotopmerking. Natuurlijk koester ik de herinneringen, maar wat hadden we graag nog nieuwe herinneringen gemaakt.
  Vaak weten mensen niet wat ze moeten zeggen en dat kun je ze niet kwalijk nemen. Als iemand je totaal negeert en doet of hij/zij je niet ziet, vind ik eigenlijk nog een graadje erger.

 2. Die dooddoeners zal iedereen denk ik wel herkennen. Minstens een paar dan toch;). Ik vind praten over de dood ook niet eenvoudig, maar vermijd het onderwerp niet. Ik respecteer het overigens wél als een ander het onderwerp wel wil vermijden.

 3. Ha Nicole,

  de dood...
  Ik praat er niet vaak over.
  Maar ik vermijd het onderwerp niet.
  Ben gewoon meer met het leven bezig.
  1n 1997 toen er 5! familieleden en vrienden overleden waren en eind december ook nog de katten... ja... toen had ik het niet meer.
  Dat snap je zeker wel.

  maar nu gelukkig: leven!

  groetjes, Marlou

 4. Wat ook weinig besproken wordt,is palliatieve sedatie of euthanasie. Mijn moeder en ik hadden daar n.a.v familiegebeurtenissen over gepraat. Toen ze zelf in coma raakte,wist ik haar mening en heb ik kunnen voorkomen dat er nog lang medicatie gegeven werd.

 5. Doordat ik al diverse mensen in mijn omgeving ben verloren (verwacht of onverwacht) ben ik er heel open over tegen de mensen om mij heen. De dood hoort bij het leven. Waarom zou je daar niet over praten?

 6. Soms zeg ik maar eerlijk dat ik niet weet wat ik niet weet wat ik moet zeggen. Ik neem wel meestal de moeite omheen kaartje te sturen, ik weet zelf hoe ik dat waardeerde toen mijn ouders overleden (moeder 2008, was 74, vader 2016,was 82). Ik had geen goede band met ze maar je bent toch je ouders kwijt.
  Ik waardeerde alle kaartjes en brieven heel erg.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder