Magnetische weekplanner van de Wibra

magnetische weekplanner Wibra

Op mijn vrije donderdagochtend vond ik bij de Wibra deze magnetische weekplanner voor maar 1,50. Omdat hij zo goedkoop was, vreesde ik een beetje dat de magnetische werking slecht zou zijn.

Magnetische weekplanner werkt heel goed!

Maar tot mijn verrassing blijft hij zelfs uitstekend kleven aan het schoolbord in de keuken. Daarop schrijf ik op maandag altijd het weekmenu. Maar het bord is al oud, en op de één of andere manier 'pakt' hij de krijtjes niet goed meer. Daarom heb ik deze magnetische weekplanner er op geplakt. Voortaan schrijf ik daar het weekmenu op! Ik moet alleen nog een zwarte stift kopen, want de stift die ik nu heb gebruikt zie je bijna niet.

Weekmenu op de weekplanner

Het weekmenu opschrijven vind ik ideaal. Ik hoef niet te piekeren wat ik eens zal koken, en de kinderen vinden het fijn te weten waar ze aan toe zijn.

Houd je meer van een papieren planner? Lees dan mijn reviews van So typical me en de Happy Planner.

Lees ook mijn post over Dasty. Wibra is beroemd om deze gele ontvetter!

Zie ook mijn gratis maandplanner die je kunt downloaden!

Welke handige methodes gebruik jij bij het huishouden?

Similar Posts

15 Comments

 1. ik maak ook altijd een weekmenu! Normaal gesproken doe ik dat altijd op woensdag, als de folder van de c1000 ook weer uit is, maar deze maand doe ik het op zaterdag, omdat ik dan naar de markt ben geweest voor groentes (ivm onze 'test' of je euro echt een daalder waard is). En op basis daarvan maak ik dan het menu. :)

  Verder eigenlijk een heel schoonmaak-schema wat elke week terugkomt, en sommige dingen eens per maand of per kwartaal... Bevalt best goed :)

 2. Ik maak ook eigenlijk stipt elke week een weekmenu. Ik schrijf het weekmenu op het boodschappenbriefje.
  Op mijn koelkast hangt altijd een briefje dat in drieën gedeeld:
  Lidl (met daaronder de dingen die we bij Lidl moeten halen als we de weekboodschappen gaan doen) - andere supermarkt (spreekt voor zich) en de laatste kolom is winkelcentrum. Onderaan winkelcentrum staat mijn weekmenu.
  Als ik het boodschappenbriefje maak, dan pak ik een nieuw blaadje, vouw dat in vieren, en schrijf het weekmenu van de komende week erop. Het blaadje is trouwens niet nieuw bedenk ik me nu ;-) het is gerecycled van een eenzijdig gebruikt A4'tje in vieren gescheurd ;-).

 3. Op een of andere manier lees ik steeds magische weekplanner van de Wibra... Dit klinkt goed inderdaad. Ik gebruik twee halve weekmenu's omdat dat handiger is op de fiets. Maar dit geheugensteuntje spreekt mij wel aan. Bedankt voor de tip !

 4. ik heb niet zo iets als een weekmenu.
  Koop 1x per week eea in en zie wel wanneer ik daar zin in heb en wat ik er mee doe.
  Moet er niet aan denken dat ik vrijdag moet bepalen wat ik op woensdag eet.

  1. Mij geeft dat juist rust. En nu we op het platteland wonen is het ook wel nodig. Ik kan niet elke dag even boodschappen gaan doen, dus ik moet er wel voor zorgen dat ik goed plan.

 5. Hier ook geen weekmenu. Bedenk wel voor een paar dagen iets te eten, maar wat we wanneer eten hangt er helemaal vanaf waar we zin in hebben. Hebben hier dan ook geen kinderen, dus zijn veel flexibeler dan mensen met een gezin met kinderen. Je weekplanner vind ik een grappig ding. Ben benieuwd of hij mooi schoon wordt, mijn zus had namelijk een poosje geleden white board stickers bij de Action gekocht, maar die krijg je dus niet helemaal goed meer schoon als je de tekst er weer afveegt. Ben benieuwd of dit beter gaat. :)

  1. Hoi Koopjesjaagster! Ik heb het natuurlijk meteen getest! Er zit zo'n speciale stift bij met een sponsje, en daarmee kreeg ik de tekst feilloos weg. Verrassend. Want gezien de prijs had ik me kunnen voorstellen dat de tekst inderdaad niet goed weg te krijgen was.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.