Reacties

Online kopen is vaak goedkoper — 21 reacties

 1. Ik koop boeken online als ik ze tweedehands ook prima vind. Verder koop ik Bachbloesems en Orthica supplementen bij een webshop, net als vegan multivitamines en lippenbalsem zonder giftige stoffen, voorraad bij de toko. In ons dorp geen toko, behalve die op de markt en die vind ik te duur.

  Verder koop ik zoveel mogelijk lokaal. Kleding koop ik nooit online. Ook in een gewone winkel moet ik altijd veel passen voordat ik iets vind dat mij goed past. Ik heb nogal lange armen en benen en een heel smalle taille. Leuk om te zien, maar vaak hopeloos bij kleding passen want ik heb de indruk dat de meeste kleding voor appeltjesvrouwen gemaakt wordt met heel dunne bovenbenen.

  • Online kopen omdat een dergelijke winkel niet in je buurt is, vind ik een goede oplossing. Vroeger gingen mijn man en ik wel eens een dag naar Amsterdam voor goede boekwinkels met Engelse boeken. Maar nu is dat niet meer nodig, dankzij online boekenwinkels.

   Kleding kan inderdaad verkeerd uitpakken, hoewel je het heel makkelijk weer terug kunt sturen. Ik weet bij bijvoorbeeld Laura Ashley dat een bepaalde maat me past. Die kan ik dan heel goedkoop online kopen op eBay.

 2. Ik koop het liefst alles online, ik ben een beetje lui wat dat betreft ;) Bovendien maak ik dan vaak gebruik van Euroclix, waardoor ik een gedeelte van het aankoopbedrag weer terugkrijg. Dat is voor mij ook altijd nog wel een motivatie om bepaalde artikelen toch maar via internet te kopen.

  Sterker nog: laatst heb ik voor 140 euro aan babyspulletjes besteld bij de Hema via Euroclix en heb dat vervolgens bij de winkel laten bezorgen, zodat ik het wél gewoon daar kon pinnen! Scheelde me heel veel tijd in het uitzoekwerk van al die spulletjes, ik krijg er clix voor en ik hoefde het pas te betalen toen ik het in huis had. Voor mij dus een driedubbele win-win-situatie ;)

  • Wat ideaal zeg!!! Ik kan me voorstellen dat je het op deze manier doet. En wat fijn dat je dan met Euroclix nog weer een deel van het aankoopbedrag terug krijgt.

   Zo wordt online kopen ook wel echt heel aantrekkelijk.

 3. Bijna alles koop ik online,zelfs de wasmachine,koelkast en vaatwasser na een vervelende ervaring bij de plaatselijke witboer,vandaag besteld,morgen in huis,gratis bezorgd en pinnen aan de deur.

  De garantie is ook prima als iets kapot gaat en de goedkoopste prijs natuurlijk.

  Kleding koop ik het liefst in de winkel,gelijk passen en niet gesjouw met pakjes als iets tegenvalt.

  • Ja, ze maken het ook wel echt heel makkelijk hè?! Wij hebben onze koelkast ook online gekocht, evenals een diepvries. Wel even spannend, maar het wordt inderdaad de volgende dag al bezorgd.

 4. Ik koop online vaak vanwege het gemak: ik kan op het tijdstip iets kopen wanneer het mij uitkomt en ik weet ook meteen of het wel of niet op voorraad hebben. Ook scheelt het mij in tijd want ik hoef niet alle winkels af te lopen. En het is ntuurlijk ook leuk om een pakje thuis te krijgen.

 5. En o ja,2 bankjes van een Zweeds meubelparadijs ,mijn man heeft ze bekeken omdat ik die winkel een ramp vind,online beseld en bezorgd en geen aanhangwagen nodig,ideaal!

 6. Ik koop al jaren online door ziekte waardoor ik niet in staat ben de stad in te gaan. Toch mis ik het wel, want je zit vaak toch met verzendkosten, en als je maar 1 ding nodig hebt is het dan vaak zo dat ik meer koop omdat ik de verzendkosten anders te duur vind voor maar 1 product. Wel heb je veel meer keuze online en kun je ook uit het buitenland bestellen en aparte dingen kopen dan wanneer je alleen naar de plaatselijke H&M e.d. zou kunnen gaan, dus dat vind ik ook wel fijn.

  Boodschappen online doen vind ik het wel echt waard. Ik bestel 1x in de maand bij AH en dan voor zo'n 200-220 euro, terwijl als ik naar de supermarkt zou gaan ik dat ongeveer 3/5x in de week zou moeten doen en dan per keer 20-30 euro uit zou geven, wat bij elkaar in één maand meer is. Het enige wat ik nog koop tussendoor is brood en eventueel iets van verse groente/fruit als dat op is.

 7. Ik koop en vergelijk alles online en google altijd op kortingscodes!! Ik kom nog maar voor weinig in de winkel: de boodschappen en het kruidvat, het tweedehands winkeltje en de lokale hubo. Veel meer winkels zijn hier ook niet te vinden:)

  En we hebben een hele leuke postbode. De vrouwen praten op facebook al over hem als verliefde pubers, want hij ziet er ook nog eens niet verkeerd uit en is nog jong:) Zware dingen sjouwt hij galant naar binnen voor me (20 kilo kattenvoer oid) en ik heb zelfs zijn telefoonnummer gekregen ooit:) De dames in het dorp moesten het eens weten:):)

  En niks zo leuk als pakjes open maken. Ik heb geen probleem ermee als ik iets terug moet sturen of reclameren. Nooit problemen mee gehad, eigenlijk. Ik druk me schriftelijk beter uit dan mondeling. Het postkantoor zit om de hoek, in tegenstelling tot de meeste winkels:)

 8. Ik koop ook steeds vaker online maar meer omdat ik het zo frustrerend vind om na een middag in de winkels te hebben rondgelopen nog steeds niet gevonden heb waar ik naar zocht. Dan is het zoeken achter je pc toch veel gemakkelijker...
  Fijne dag vandaag,
  Lieve groet,
  Mirjam

 9. Ik kijk vaak online naar vergelijkingen en prijzen en ga met die informatie naar de winkels. Daar onderhandel ik met mijn informatie. Zo krijg ik bij de lokale winkel vaak dezelfde prijs als online.

 10. ik koop eigenlijk zelden iets online, maar het grootste nadeel van online kopen vind ik dat zon pakketje altijd net gebracht word als je er niet bent, het valt nu even mee ,maar er zijn ook maanden geweest dat er bijna dagelijks een koerier aanbelde met de vraag of ik even een pakketje voor de buren wilde aanpakken , nu wil ik dat voor mijn naaste buren best doen ,omdat zij het ook voor mij doen ,maar het werden steeds vaker huizen een eindje verderop van mensen die ik niet ken en waar ik ook geen contact mee heb en zon pakketje lag dan soms dagen bij mij in huis zodat ik ze soms maar even wegbracht omndat ik er geen zin heb om dagenlang te wachten tot ze het komen halen, die pakketjes pak ik dus niet meer aa. hoe de koerier soms ook aandringt.

 11. We staan op het punt een bakfiets aan te schaffen. Online kunnen we hem voor 1100 euro kopen en bij de fietsenwinkel voor 1500 euro. Dat scheelt nog al. Helemaal eerlijk is die concurrentie van een webshop niet maar ik ga toch wel voor de fietsenwinkel. Onderhandelen zit er denk ik wel in omdat het prijsverschil wel erg groot is. Daar tegenover staat natuurlijk weer een stukje service....ik ben een trouwe klant van die winkel.
  Maar ik heb ook weleens een grote aankoop via interbet gedaan. Een wasmachine.

 12. Goede avond,

  Nee bij deze doe ik absoluut niet meer online bestellen, ik vergeet namelijk nogal eens terug te sturen, en dan.... zit je met een product dat niet goed is, of niet past, en moet je betalen omdat je vergeten bent terug te sturen.
  sommige mensen komen zo ook in de problemen op een gegeven moment. Bestellen niet terug sturen (vergeten druk druk druk etc) en dan zit je er toch mee.
  Sommige dingen is een voordeel om online te kopen, maar dit soort dingen zitten in het achterhoofd, en in de winkel kopen, zeker als het even duurt voor je het kan halen, zorgt er voor dat je er toch even wat langer over na kan denken, of je het wel nodig hebt, of vergelijken en dan er toch achter komen dat het bij een ander goedkoper is.

  En het is meteen voor mn meiden een uitje ook! Even naar de winkels voor wat we nodig hebben, een ouderwetse rookworst met broodje bij de hema met wat drinken, en met de bus is helemaal leuk (naja nu nog wel, maar hoe lang nog voor mn oudste dochter van 11???) of nog gezellig met oma die er dan bij is, en samen met oma 1x in de week naar paardrijden, en dan daarna nog even gezellig de stad in.
  Als er echt wat nodig is, kunnen we of meerijden, of met de bus en beide is een uitje.

  Vandaar toch in de winkel hier (in)kopen doen, al kan ik voor andere begrijpen dat ze goedkoper online kopen.

 13. Internet is vaak goedkoper ik heb net een laptop voor mijn dochter gekocht die in de reguliere winkel bijn2 keer zo duur was als de webwinkel. Een HP Elitebook Folio 1020 G. Ik was 800 euro goedkoper uit dan normaal.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>