Reacties

Mag jouw kind met speelgoed wapens spelen? — 18 reacties

 1. Ik ga dat niet kopen voor mijn kinderen. Een speelgoed wapen is geen speelgoed. Aan de andere kant zeg nooit nooit. Misschien dat de ouders van kinderen met speelgoed wapens vroeger ook zeiden dat ze dat niet voor hun kinderen zouden kopen en toch gezwicht zijn.

  • Ja het is inderdaad wel een beetje één van die principes die je kunt hebben voordat je kinderen krijgt, en die daarna weerbarstig blijkt te zijn om te handhaven.

 2. Jongens zijn jongens en die moeten hun energie kwijt. Wij deden niet moeilijk over speelgoedwapens. Al zou ik het niet gewild hebben dat ze met iets speelden dat nogal echt leek. Dus hadden ze een plastic speelgoed zwaard. Een ander kind zou een stok gepakt hebben en dat komt harder aan.
  Ik had mensen in mijn omgeving waarvan de kinderen niet met speelgoedwapens mochten spelen. Of het nu oorzaak of gevolg was, dat weet ik niet. Wel zag ik dat die jongens agressiever waren. Dat viel ook mijn man op want hij stoeide weleens met die jongens.

 3. Wij hadden thuis geen speelgoedwapens, geen idee of het een bewuste keus was van mijn ouders, maar we hebben er niks aan gemist. Hier in huis wil ik ook geen speelgoedwapens. Voornaamste reden is omdat ze tegenwoordig veel op echte wapens lijken en omdat ik de associatie niet prettig vind. Mijn associatie vroeger met een klappertjespistool was met cowboys van vroeger tijden, nu associëren kinderen pistolen met oorlog en dat vind ik wel een verschil.

 4. Wij waren er ook heel erg op tegen, tot mijn zoontje op zijn vijfde verjaardag aan iedereen een pistool vroeg. Geen idee waarom en waar hij het vandaan had, maar hij wilde het heel graag hebben. Mijn tante (moeder van vijf kinderen) zei dat het er bij hoorde, en dat we ons er niet zo druk om moesten maken. En de moeder van een vriendje (ook met oudere zoons) gaf haar zoon als cadeau eentje mee op ons kinderfeestje. Mijn zoontje was dolgelukkig en heeft er een week meegespeeld. En was er toen overheen.:-) Sindsdien ligt hij ongebruikt in een hoek.

 5. Onze Robbe is momenteel 7 jaar. Hij is ook helemaal weg van wapens en groot geweld. Ik vind er niks aan dat hij al schreeuwend door de kamer rent 'ik schiet iedereen dood, of ik snij je hoofd eraf'. Hmm nee, bij ons geen speelgoedwapens meer in huis, nooit meer. Nu speelt hij met auto's en met Lego, zo moet het toch? Er is al genoeg geweld in de wereld. Onlangs hoorde ik een kleine jongen een bomgordel aan zijn mama vragen, uh hallo?

 6. Levensechte wapens: nee. Daar heb ikzelf niet mee gespeeld en dat zou ik dus ook nooit aan kinderen voorschotelen. Spelen is trouwens ook je fantasie gebruiken, dus áls een kind nou zo graag een pistool wil, mag hij of zij best fantaseren dat een banaan een wapen is. Maar het blijft natuurlijk een banaan, die je daarna lekker kan opeten.
  Ik ben echt geen fan van speelgoed dat er uit ziet als iets waarmee je iemand van het leven kan beroven. Er is nog nooit iemand door bananenwonden overleden, toch?
  Het is wel een goed moment om het onderwerp geweld even te bespreken, trouwens. Kinderen hebben weinig besef van de gevolgen daarvan. En als je dan zo stoer je kids wapens geeft, wees dan ook zo stoer om ze te vertellen over oorlogen en mensen die doodbloeden, en wat de dood inhoudt. Dat dat wel iets anders is dan 'speeldood'. Neem ze dan ook meteen hun onschuld maar af.

 7. Eigenlijk was ik er op tegen. Zoonlief was alleen een groot fan van de politie en kreeg een politiehelm en wilde toen ook zo'n speelsetje met handboeien en pistool met pijltjes. Die pijltjes hebben een zuignap en hij vond het geweldig om ermee op de deur te schieten. Hij mag het van ons niet mee naar buiten nemen. Hij kreeg voor zijn vierde verjaardag een groot geweer waar ook schietgeluiden uit kwamen. Vreselijk. Hij liet het na een dag van de trap vallen en het viel kapot. Hij verdrietig en wij stiekem blij.

  • Lastig is dat hè? Maar het klinkt alsof jullie echt zoeken naar een goed compromis. Wel een pistooltje maar dan niet er mee naar buiten. Zo voelt je kind zich 'gehoord' maar geef je wel een duidelijke grens aan.

   En geweldig als iets gewoon kapot valt in zo'n geval.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>