Reacties

Kun je Google adsense combineren met een adblocker? — 33 reacties

  • Ja, grappig is dat hè? Hoe we gewoon 'blind' worden voor reclames? Ik merk het ook. Je kijkt er vaak langs. Daarom komen ze ook steeds met nieuwe dingen, om toch onze aandacht te trekken.

 1. Aan de andere kant, als ik op een site kom met elke keer advertenties waar ik me aan erger, dan kom ik er ook niet meer. Dan hebben ze ook geen inkomsten.

  Love As Always
  Di mario

 2. Heel interessant dit en ik wist niet eens dat je advertenties kon blokken,nu doe ik dit ook niet, wan ik hoop zelf ook aan deze advertenties te verdienen en vind dan dat anderen dit ook mogen doen. Wel erger ik me af en toe aan de hoeveelheid advertenties die tussen teksten staan. helemaal als deze advertentie niks met het onderwerp te maken hebben ( en dat is meestal zo) maar dat is een ander verhaal.

 3. 'steelt' vind ik zwaar overdreven. Dan steel je ook met een Nee-Nee-sticker op de deur, of als je naar de WC gaat tijdens TV relame. Het probleem is dat reclame je opgedrongen wordt. Vooral de bewegende zijn zeer irritant. Ik ken eigenlijk geen leuke of mooie internetreclame.

  Het verdienmodel met kliks slaat ook nergens op. 90% zijn miskliks. En van de mensen die er bewust op klikken koopt 99% nog niets. Het is dus schieten met hagel.

  Een blog zie ik als een dagboek. Ik weet er niet van dat mensen vroeger in hun dagboek advertenties plakten. Zo'n dagboek was ook niet gratis en daar stopten mensen ook tijd in.

  Zelf gebruik ik uBlock Origin, die ik per domein in of uit kan schakelen. Belangrijker vind ik dat ie spionage domeinen blokkeert. Ooit was daar de cookiewet voor bedacht, maar die wordt effectief omzeilt door de grote reclamebedrijven. Dat vind ik moreel verwerpelijker dan het gebruik van een adblocker

 4. Ik heb een adblocker, want er zijn sites, waarop de hoeveelheid advertenties schrikbarend en daarbij zal ik ook nooit klikken op een advertentie.
  Als bij mij iets kapot gaat, wat noodzakelijk vervangen moet worden, zoek ik zelf wel, waar ik iets ga kopen.
  Kijk ik naar mijn adblocker, zie ik, dat op jouw site 7 advertenties staan, die dus geblokkeerd zijn en 1 zichtbare advertentie van Dekbed, waarop een bank geadverteerd staat.

  Het is een misverstand, dat met een adblocker ook cookies geblokkeerd worden en ik heb net even gekeken naar de opslag van cookies en ondanks de adblocker zijn er sinds vanmorgen 227 cookies op mijn computer gezet.
  Ik verwijder standaard bij het afsluiten van mijn computer alle cookies en waar mogelijk schakel ik cookies uit, maar je ziet, dat er dan alsnog heel veel informatie over je surfgedrag wordt verzameld.
  Bij Google kun je zogenaamd je locatie-gegevens uitschakelen, wat een leugen is, want als ik iets van informatie opzoek om deze omgeving, krijg ik altijd de gegevens van deze omgeving te zien, hoewel ik de locatie-gegevens uitgeschakeld heb.

  Een ander punt is, dat ik een blog niet als een verdienmodel zie, soms leuk of interessant om te lezen, maar ik zoek op een blog geen informatie over het een of ander. Het is de persoonlijke interesse waarover diegene wilt schrijven.
  Domein en hosting kosten geen fortuin in het geval van een blog en het is het plezier van de schrijver of schrijfster om een blog te schrijven.
  Dat het tijd kost om een blog te schrijven, is de keuze van de blogger zelf, geen mens, die het eist!

  Groetjes Lily

 5. Even een correctie over Google locatie-gegevens, want ik schreef, dat als ik iets opzoek "om deze omgeving", had moeten zijn "als ik iets opzoek in zijn algemeenheid, krijg ik altijd gegevens van deze omgeving, terwijl ik daar niet specifiek op gezocht heb".
  Foutje ;)

  Overigens gebruikt deze site ook cookies, die je alleen maar kunt accepteren zonder de mogelijkheid van uitschakelen, waarbij ik me afvraag of het helpt als ik niet klik op "Close en accept", waarbij ik min of meer aangeef, dat ik ze niet accepteer...
  Als je ze niet accepteert, maar de cookies toch geplaatst worden, in hoeverre voldoe je dan aan de cookie-wet?

  Groetjes Lily

  • Dat is een goede vraag Lily! Als blogger heb je al heel snel cookies op je blog. Een simpele teller om de bezoekers aantallen te zien levert al een cookie op. Vandaar dat ik braaf een cookiemelding heb.

   Ik vind dit meteen een leuke lezersvraag. Ik kom er op terug!

 6. Leuk dat je het voor me uitgezocht hebt! Ik heb nu sommige sites geblokkeerd en andere laat ik open. Mijn kleindochter kijkt op youtube regelmatig filmpjes. Ik hoop dat er nu niet steeds irritante en voor een driejarige volkomen irrelevante reclames tussen zitten. Dat lijkt me heerlijk voor haar en voor mij, want ik moet steeds de reclames over bedden of vakanties voor haar uitschakelen ;-)
  Groetjes,
  Aaf

 7. Mij lijkt dat geld verdienen met bloggen onder dezelfde vrijheid valt als een adblocker plaatsen.
  Eens met Ximaar.
  Ik kan zien dat er nu bij jou 19 advertenties worden geblokkeerd.

  • Ik zie op deze pagina 27 geblokkeerde items. Komt omdat ik zelf veel heb toegevoegd. De 3 hoofdddomeinen van Facebook laat ik ook blokkeren, aangezien fbook via hun materiaal op andere sites ook een profiel van je surfgedrag opbouwen.

 8. geen adblocker en en geld verdien ik zeker niet aan mijn blog

  eerst eens nakijken welke de beste adblockers zijn en wat de eventuele nadelen zijn

  een interessant artikel

 9. Ik heb eigenlijk geen (nieuwe) advertenties meer staan op m'n blog, buiten Bol en Ici Paris XL. Ik doe af en toe eens een betaalde samenwerking, maar daar stopt het voor mij. Ik vind het zelf enorm storend soms, dus doe ik het zelf niet

 10. Ik ben het met je eens dat bloggers oa hun inkomsten genereren dmv Ads. Heel veel mensen beseffen niet dat bloggen heel veel tijd en idd ook geld kost.

 11. Jemig, abracadabra hier voor mij. Ik heb zelf ook een blog en ik vind het fijn dat ik er ook geld mee verdien, al is nog lang niet zoveel als ik vroeger verdiende als directiesecretaresse. Daarentegen merk ik dat ik het heel belangrijk vind om bij mijzelf te blijven en heb ik er bewust voor gekozen om geen advertenties of banners te laten zien. Gewoon omdat ik het niet vind passen bij mij en mijn blog. Daarmee geef ik geen oordeel over anderen die dat wel doen overigens. Het is alleen gewoon niet mijn manier.
  Ik zal eerlijk zeggen. Als we bij de techniek aankomen (de achterkant van de site) dan haak ik vrij snel af. Desalniettemin is het wel heel nuttig om hierover te lezen (en ook de meningen en reacties van anderen te zien).

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder