Over introvert zijn – feest van herkenning

over introvert zijn

Lonneke Lodder, auteur van het boek Het leven is te kort om op kantoor te zitten is een zelfbenoemd introvert. Aangezien ik vermoed dat ik hier zelf ook wel van weg heb, las ik met extra interesse wat Lonneke hierover schrijft.

Over introvert zijn

in het hoofdstuk De mislukte digitale nomade, schrijft Lonneke het volgende over introvert zijn:

‘Even iets over introvert zijn, want daar zijn nogal eens wat misverstanden over. Het is geen synoniem van verlegen zijn. Introvert zijn betekent simpelweg dat je je batterij pas weer kunt opladen als je alleen bent. Terwijl extraverten juist energie krijgen van gezelschap. Het betekent ook niet dat wij niet sociaal zijn of nooit mensen om ons heen willen. Dat willen we  wel. Maar wel gedoseerd, het liefst (heel) kleine gezelschappen en daar willen we dan betekenisvolle gesprekken mee.’

Ik voelde mijn hart sneller kloppen van herkenning! Ik rende met het boek naar mijn man, duwde de betreffende alinea onder zijn neus en riep: ‘

Zie je nou wel! Ik ben niet asociaal. Ik ben gewoon introvert.’

Want ik heb best vaak het gevoel dat ik mezelf moet verdedigen omdat ik gruw van feestjes en dergelijke.

Het enige wat ik niet herkende was ‘slecht zijn in koetjes en kalfjes’.

Dat gaat me best redelijk af, ook al heeft het niet mijn voorkeur.

Leestips

24 Comments

  1. Juliette - Strongbody.nl
  2. Liesbeth
    • lena

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ad Blocker Detected

Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker.

Refresh