Reacties

Over introvert zijn - feest van herkenning — 24 reacties

 1. Introvert zijn is niet ergens waar je je voor hoeft te schamen! Ik kan me voorstellen dat teveel energie in je omgeving juist energie slurpend kan zijn. Ik heb dat soms ook!

 2. Ha, wat fijn om te lezen! Precies zoals het voor mij ook is. Alleen inderdaad, over koetjes en kalfjes praten kan ik best (ben er zelfs wel goed in), maar ik vind het niet erg inspirerend! Gelukkig komt er steeds meer informatie over en daardoor (hopelijk) begrip voor introverte mensen.

 3. Ik kan het eerlijk gezegd geen feest van herkenning noemen .Ik heb ''ontdekt'' via internet dat ik idd Introvert ben .Niets mis mee .Ik ben graag alleen en doe het liefst mijn eigen ding, piet praat heb ik niets mee ,het gezeur over bedden opmaken ramen wassen en dergelijke word ik zo kriegel van .laat staan dom geroddel .Een ding heb ik wel moeite mee ,introverte mensen daar word met gemak overheen gewalst alsof ze bijna onzichtbaar zijn .En daar ben ik juist weer heel onzeker van geworden en soms ook verdrietig

  • Dom geroddel is inderdaad naar. Maar prietpraat vind ik wel een belangrijk sociaal middel. Bij ons in de buurt wonen veel oudere mensen en ik vind het heel belangrijk om even een praatje met ze te maken over het weer of de aanbiedingen bij de AH.

   Ik vind dit gewoon sociaal gedrag en niet iets om kriegel van te worden

   Juist zwaardere onderwerpen als politiek en geloof en zo vermijd ik in
   dit soort contacten.

 4. Prachtig stuk! Toen ik ooit deze uitleg hoorde, was dat echt een eye-opener voor me. Inderdaad, ik ben ook best open en gezellig, maar ik laad niet op in groepen. Ik snap ook stiekem niks van mensen die dat wel doen;).

 5. Mensen zijn zelden 100% introvert of 100% extrovert. Zelf ben ik dus een mixtrovert. Vind het prima om alleen te zijn en wandel ook heerlijk alleen door de duinen zonder muziek op m'n hoofd te moeten hebben. Ga ook graag alleen op vakantie. Maar ik vind het ook leuk om zomaar met een vreemde een praatje aan te knopen. Mensen zien me ook zeker als sociaal. Ik kan echter niet tegen grote groepen mensen en zal ook nooit voor zo'n grote groep vrijwillig op een podium gaan staan, laat staan het woord voeren. Zit ook niet te wachten op erkenning en volgens mij hebben extroverte mensen dat juist wel nodig.

 6. Ik ben graag op eigen manier. Wij hebben ook niks anders meer. Vaak zoekt dan dingen om te doen in huis. Ouder worden merken wij goed. Jij bent nog gelukkig jong. Alvast fijn weekend.

 7. prima toch, gelukkig zijn w niet allemaal hetzelfde en als ik naar mezelf kijk zit ik er tussen in. Ik heb weinig behoefte aan drukte, de weekenden alleen met mijn gezin, zijn prima voor mij, maar een feestje zo af en toe daar kan ik van genieten.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>