Reacties

Wat is nu gezond? — 61 reacties

 1. Eerlijk gezegd laat ik die aan mij voorbij gaan. Ik eet gezond genoeg. Ik tel niet hoeveel eieren ik per week eet en laat zonder schuldgevoel de salade staan en eet zo ook dagelijks wat chocolade.

  Mijn lijf is goed zoals het is (of er nu een kilo bijkomt of afgaat ) en aan lijnen heb ik nog nooit een hersencel verspild.

  Het is fijn dat er eten is en dat het lekker is ;-)

 2. Ik ben blij dat ik meer dan gemiddeld weet over voeding. Ik kijk bv ook naar Dr. Greger van nutritionfacts.org Mijn chronische vermoeidheid is deels het gevolg van voeding die voor mij verkeerd was. Koemelk is voor mij heel erg ziekmakend. Vanaf dat ik een baby was. Al werd dat toen afgedaan met 'ze is gewoon een spuger, gaat wel weer over'. Alleen ging dat pas over toen ik dertig was en ook nog reuma had gekregen door deze intolerantie en ben ik als kind ondervoed geweest. Een natuurgenezer gaf me het advies om alles met melk te laten staan. De reuma verdween, en tot mijn grote verbazing het spugen ook.
  Ik zie het zo dat het heel belangrijk is om voor jezelf en je gezin uit te zoeken wat voor hen de beste voeding is als je een vermoeden hebt van intoleranties. Verder (vind ik dan) overwegend plantaardig, onbewerkt voedsel de beste keuze. Zgn superfood doe ik niet aan mee. Die hebben we ook van eigen bodem, en al helemaal als het uit je eigen moestuin komt.

  • En over dat broodje kroket tov een broodje kaas. Ik kan ze trouwens allebei niet uit, maar kijkend naar wat het meest gezond is zou ik beiden niet kiezen. Ik zie zoiets als alleen als iets lekkers. Eaarbij ook ik voor het broodje kroket zou gaan :-) Wat mis ik dat soms. Ik weet dat er glutenvrije kroketten zijn, maar die zijn er dan weer niet zonder lactose. Als ik het echt heel graag zou willen, dan moet ik uitzoeken hoe ze helemaal zelf te maken.

 3. Nou om heel eerlijk te zijn vind ik het nogal onzin. Een ontbijt is heel belangrijk om je stofwisseling op gang te brengen, en je krijgt mij echt niet aan t verstand dat een kant en klare maaltijd goed is. Dit boek zal ik met geen vinger aanraken.

 4. 't Gros van die kant en klare maaltijden (vooral die stamppotten die ouderen dagelijks voor zichzelf opwarmen in de magnetron) is volgens mij niet te eten, dus ik begin er niet aan. Bovendien veel te zout.
  Die voedselhypes laat ik (grotendeels) aan me voorbij gaan. Van de een mag je dat niet, van de ander iets anders niet. Toch ontkom ook ik er niet aan dat ik me soms schuldig voel als ik iets bepaalds eet.

 5. Het is momenteel een oerwoud aan informatie over voeding. Het is echt heel moeilijk om daarin je weg te vinden van wat nu goed is om te eten. Ben zelf geen fan van deze Katan. Maar wel voorstander van zoveel mogelijk kennis.
  In mijn optiek staat voeding niet los van de mens. Je kunt dus niet zeggen dat bijv. fruit en groente goed is voor iedereen. Elk fruitsoort heeft zijn eigen samenstelling in vitamines en vezels, net als groente. Boerenkool is bijv. momenteel ook zo hip om in smoothies te verwerken. Maar boerenkool is een wintergroente en heel zwaar te verteren. Als je dat elke dag eet, dan vraag ik me af of je dan nog van gezond kunt spreken. Ook hebben mensen verschillende constituties. Zo zie je dat de een helemaal geen koemelk verdraagt en de ander er geen last van heeft. Net als met sinaasappelsap. Voor de een is het veel te zuur, voor de ander lekker fris en een opkikker.

 6. Informatief artikel meid. Ik vind het jammer dat veel dingen gezond worden genoemd maar veel troep bevatten. Ik had eerst nooit geweten dat er in bepaalde eten luizen zaten en op de verpakking een natuurlijke ingredient sticker. Healthy food erbij. Ik heb de verpakking erop nagelezen en zag alleen maar troep in de verpakking. Echt erg.

 7. Ik ben dol op prof. dr. Martijn Katan! Hij is lekker nuchter en laat zich niet gek maken door alle hypes. Zijn artikel over het broodje kroket en het broodje kaas hangt boven mijn bureau (ik ben dietist)

 8. Dat sinaasappelsap vol met suikers zit wist ik al, echt balen want ik ben er ook dol op! Om heel eerlijk te zijn denk ik niet dat gezond en ongezond eten echt bestaat.. T gaat meer om de balans tussen het aantal calorien wat jij binnen krijgt en hoeveel jij beweegt.

 9. De ene keer is dat gezond en de andere keer weer dat.

  Ik kijk niet naar "regels" maar let erop dat we gevarieerd eten, voldoende bewegen en dat we de frisse lucht buiten gedag zeggen!

  Al lijkt me dit wel een informatief boek. Niet direct om te weten wat gezond is, maar wel eens gewoon om te lezen wat er nu precies geschreven wordt rondom dit onderwerp.

 10. Ik heb onlangs al een reactie gegeven op dit soort mensen en dat het te verwachten was dat er een tegengas komt in voedselland.
  Jammer dat het allemaal zo eenzijdig belicht wordt.
  Wat mij tegen de borst stuit dat je blijkbaar alles kunt eten en slikken wanneer het wetenschappelijk bewezen is.
  Voor veel mensen mogelijk fijn, je hoeft niet meer na te denken en kan alles kopen wat er in de winkel ligt zonder je schuldig te voelen of onverantwoord bezig te zijn!!
  Ik hou er een andere mening en een eenvoudig voedselpatroon op na, doch loop geen voedselhype achterna.

 11. Ik vind het wel heel lastig. Zoveel meningen tegenwoordig. Maar sinds juni zit ik bij een speciale dame die mij helpt met voeding dat helpt bij mijn hormoonstoornis. Deze maand ga ik mij helemaal begeven in de glutenvrije wereld en dan hoop ik dat ik zichtbaar verschil merk en voel voor mij lijf.

 12. En wat de wetenschap nu vind is over 40 jaar hopeloos achterhaald....wat blijft is dat matig eten met veel groenten en fruit een gezonde keuze is. Verder waag ik me aan geen enkele uitspraak. ;)

 13. Hallo meid,

  Je moet zeker en vast gezond blijven!
  Dat is heel belangrijk!

  Ik zou ook best ook eens een beetje meer fruit beginnen eten.
  Ik heb je facebook pagina geliked :D

  Liefs Naomi <3

 14. Ik val ook van mijn stoel na het lezen van je blogje. Jeetje, een broodje kroket gezonder dan een broodje kaas ???? En dat niet ontbijten in de ochtend, ik heb mijzelf zo vaak gezegd goed eten 's morgens!!! Ha dan lees je dit! Erg interessant dit boek

 15. Inderdaad, dat zeg je goed. Onrust. Zeg maar gerust obsessie.

  Eén ding, over due appelstroop, dat klopt niet helemaal. Lees eens alle etiketten in de supermarkt, de inhoud varieert maar je hebt wel degelijk stroopbuit alleen appels, zonder suikerbiet. Wel iets duurder.

 16. Ik wist wel dat sinaasappelsap ongezond was, maar wist niet dat versgeperst sap ook zo slecht is. Ontbijtjes sla ik wel vaker over. Zeker als het nog erg vroeg is, dan krijg ik enkel maar last van mijn buik!

 17. Ik heb af en toe het gevoel dat gezond nogal eens wisselt.. Ontbijt doe ik altijd, een goed begin van de dag. Anders voel ik me ook niet echt lekker wakker en fit. Voor mij is dit dus wel een meerwaarde.

 18. Dat mensen sinaasappelsap als gezond zien blijf ik alitjd grappig vinden gezien het bij mij al zo lang als ongezond bekend staat door het hoge gehalte fruitsuikers haha. Klinkt verder als een handig boek.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder