Reacties

Idee voor het school kerstdiner! — 36 reacties

 1. hier al een tijd geen kerstontbijt op school meer maar vond het crisis haha snel snel smorgens een shitload aan croissantjes maken haha
  ik zag nu dat ze via videobellen een kerstontbijt hadden en dat vind ik een leuk idee dan hebben die kids toch nog iets

 2. Hier dit jaar geen kerstdiner met de scholen dicht, het zou de laatste keer zijn, ik heb het altijd heel mooi in mijn hoofd maar de uitvoering is dan nooit echt pinterest waardig, alhoewel mijn kinderren dat wel vinden en daar gaat het om, de laatste jaren kozen ze elke keer voor kip saté, dus had ik het makkelijk.

 3. Maiskoekjes, simpel en doeltreffend en ook nog gezond. Recept vind je op mijn blog. :P

  Frikadel of perkedeng, ook koud te serveren eventueel. Kortom, hier ging ik meestal op de indische toer. Maar zo'n moeder was ik ook niet. hahahaha Knutselen wel, alleen ja... kinderen zijn er korter mee bezig dan ik, mijn moeder was daar een ster in. Maar ja, die is ook peuterleidster geweest toen het nog vrijwilligerswerk was in den beginne. Pas toen de opleiding kwam, en zij een papiertje zou moeten halen na al die jaren peuterleidster te zijn geweest, zelfs hoofd... heeft ze ooit besloten ermee te stoppen. Ik was in de seventies het proefkind thuis overigens voor knutselwerkjes, voor ze het aan de groep voor legde. hahaha

  X

 4. Wie het breed heeft, laat het breed hangen!
  Hoe beter het ging in Nederland hoe belachelijker ging het er op de scholen aan toe. Tot en met een gala afscheid van de basisschool.
  Stress voor veel ouders, laat staan stress om de kosten. Leuk voor de kinderen?
  Misschien wel maar ook als ze de frustratie zien bij de ouders??
  Ik kom nog uit de tijd dat kerst op school betekende dat je een aardappel mee moest nemen en dat je daar een kaars instak en er rood crepepapier omheen bond. Daarna gingen de kaarsjes aan en zong je kerstliedjes. Als afsluiting las de meester een prachtig kerstverhaal voor. Op de openbare school!
  Wij vonden het prachtig en ik koester de herinneringen.
  Nu is iedereen veel te verwend (bijna iedereen dan) en zouden ze je uitlachen. Mijn kinderen kregen al een kerstontbijt en de kleinkinderen kerstdiners.
  Waar gaat kerst eigenlijk over??
  Nicole, ik ben ook zo'n moeder die niet zo handig is . Een buurvrouw zei eens: er is vast iets waar jij goed in bent!!
  Gelukkig bezit ik humor😁😁

  • Oh ja, die aardappel! Die heb ik ook nog meegenomen naar school. Aluminumfolie erover en dan was het inderdaad een kaarsenstandaard.

   Toen mijn middelste zoon van de lagere school afging, regelden andere ouders zelfs een limousine!

 5. Pfff...ik zat altijd aan de 'andere kant'. Ik was de juf die 'orders' gaf. Ik vond het soms gewoon naar om dat te doen. Grote gezinnen, moeders die thuis al zat te doen hebben en die dan óók nog voor school weer even van alles moeten doen. Ik heb soms gewoon andere oplossingen bedacht. Vond ik voor die moeders wel zo aardig.

 6. Ha Nicole,

  wel jammer voor de kindertjes.
  Het zou zo'n mooi feestelijk afsluityertje van het jaar zijn.
  maar helaas.

  Dan thuis er maar het beste van maken.
  Jij kunt dat... zeker weten!

  groetjes van Marlou

  • Op de christelijke school waar mijn kinderen eerst zaten was dit ook niet. Daar had je een kerkdienst. Op de openbare buurtschool begon het gedoe. Ik had liever de kerkdienst eerlijk gezegd.

 7. Dit jaar mochten de ouders niets maken en zou er een frietkar komen voor het kerstdiner.

  uiteindelijk kwam die kar twee dagen eerder. En hoewel ik die hapjes op die tafels wel wat vind hebben, vond ik het helemaal niet erg dat ik dit jaar geen hapjes hoefde te maken.

  Ik heb er echt een hekel aan. Deze tijd is bij ons al zo hektisch. Ik heb m'n handen al vol aan de kinderen zónder ook nog eens die hapjes. Al werd ik er wel steeds makkelijker in (druiven zijn ook lekker...).

  • LOL. Ik vind het wel iets komisch hebben, een frietkar voor de kerst. Ik snap heel goed dat je blij bent dat je dit jaar geen hapjes hoefde te maken. Er wordt soms echt wel erg veel gevraagd.

 8. Ik kan me van vroeger niet herinneren dat mijn moeder echt iets moest maken voor het kerstdiner, wel hielp ze vaak mee tijdens het kerstdiner, maar dat bestond volgens mij altijd uit patat met iets er bij...

 9. Ziet er leuk uit, zeg! Ik maakte altijd de cocktail-variant: plakje bladerdeeg in vieren snijden. In elk vierkantje een cocktailworstje, bladerdeeg dichtvouwen, geraspte kaas er over en in de oven. Ik vond het overigens altijd wel leuk om zoiets te doen. Maar ik heb dan ook maar één kind.

 10. Ik zit als alleenstaande moeder met een burnout thuis. En moet nu iets verzinnen voor het kerstdiner van mijn zoon in groep 8...
  Grote paniek bij mij!😱 Totdat ik jouw kindeke Jezus in doeken zag! 😀 Precies wat ik zocht. Een perfecte aanvulling op al die standaard ideeën en lekker makkelijk 😁👍

  Bedankt voor het delen 🤗

  • Oh, ik voel helemaal met je mee Hedwig! Dat gedoe altijd met die kerstdiners. Ik ben helemaal blij dat je wat aan deze post hebt gehad.

   En beterschap gewenst!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder