Hoe ver ga je om een huisdier te redden?

huisdierDit weekend werd onze kat ziek. Hij was heel sloom en wilde niks eten. Vervolgens moest hij een paar overgeven, en miauwde heel zielig. Eerst dachten we dat een vogel verkeerd was gevallen. Want hij vangt ze regelmatig. Maar op maandagmorgen besloten we toch maar even de dierenarts te bellen. 's Middags konden we langs komen.

De kat kreeg drie injecties, en we kregen medicijnen mee naar huis die hij nog vijf dagen lang twee keer daags moet krijgen.

Het hielp. Want gisteren kwam hij binnen met in zijn bek een zielig koolmeesje, het nekje los bungelend aan het lijf...

Dierenarts kosten voor onze zieke kat

De kosten waren 85,-. Niet niks vond ik. Onze buurvrouw verklaarde: 'Vijfentachtig euro?! Dat had ik nooit gedaan!' En ik vond het ook veel moet ik zeggen.

Nou weet ik dat je als goedgeaard baasje goed voor je dieren moet zorgen. En dat doen wij ook zeker. En die 85,- euro doen me weliswaar een beetje zeer, maar dat hoort er bij als je een dier in huis hebt. Maar het riep bij mij wel de vraag op:

'Hoeveel zou ik maximaal willen uitgeven aan onze zieke kat?'

Want in theorie heb ik wel degelijk een maximum. Maar in de praktijk, als je daar staat met een zieke kat, zeg je toch ook niet makkelijk: 'Dat vind ik te veel geld. Dan moet hij het maar uitzingen. Of niet dus...'

Ik hoop dus dat de kat nu verder in goede gezondheid blijft zodat ik niet voor de keuze kom te staan.

Daar komt nog bij dat in de omgeving waarin ik woon, op het platteland, weinig sentimenteel wordt gedaan over huisdieren. Er wordt goed voor gezorgd, maar om nou veel geld uit te geven aan de dierenarts? Dat is zeker niet de gewoonte. Sterker nog, ze zeggen hier: 'Katten ruimen zichzelf op,' oftewel een zieke kat verdwijnt om ergens te gaan sterven.

katMijn zusje betaalde 900,- voor haar zieke kat

Toen ik deze post schreef herinnerde ik me ineens dat één van mijn zusjes recent ook met haar zieke kat naar de dierenarts moest. Ik besloot haar te bellen en te vragen wat het kostte. Houd je vast: het was 900,-. Mijn zus was er nog steeds van onder de indruk. En haar man kreeg bijna een rolberoerte! Want dit was hen niet van te voren gezegd!

Wat was er gebeurd?

Hun kat had een ontstoken pootje. Daarom gingen ze naar de dierenarts. Die keek 2 minuten, en gaf vervolgens zonder overleg hup drie injecties. 'Nou ja,' dacht mijn zus, 'dat zal wel nodig zijn zodat hij beter wordt.' Maar vervolgens moest de kat een paar nachtjes blijven. En toen ze hem een paar dagen later weer ophaalden was hij ondertussen onder narcose geweest, geoperéérd en had morfine gehad. En dit alles zonder dat de dierenarts even met hen had overlegd. Totale kosten: 900,- Mijn zwager blééf er bijna in.

De moraal van het verhaal:

 1. Wees alert, en laat de dierenarts niet zonder overleg tot behandeling overgaan.
 2. Vraag wat de verschillende opties zijn voor je kat.
 3. En bovenal: vraag wat het kost!

Dat is feitelijk ook in het belang van de dierenarts. Mijn zusje en haar man konden die 900,- ophoesten, maar je zal maar simpelweg niet zoveel geld ter beschikking hebben!

Leestips

Hoeveel zou jij uitgeven aan een ziek huisdier? Hoe ver zou je gaan?

Similar Posts

33 Comments

 1. Als je huisdieren neemt dan weet je dat dat geld gaat kosten. Elke kat/hond etc wordt in zijn haar leven wel een aantal keren ziek. Dus moet je die kosten inzake dierenarts ook meenemen. Je kunt hier zelf voor sparen maar je kunt ook een verzekering afsluiten om de kosten te dekken. Een dierenarts die geen opgave van kosten geeft kan natuurlijk eigenlijk niet. Voor onze katten hadden wij nooit een verzekering maar spaarden zelf, Voor onze honden hebben we wel een verzekering bij de H.ema en bij P.roteq. De verzekering van P. roteq is erg duur maar gaat ook erg ver in vergoeden. Bv ook behandelingen tegen kanker worden grotendeels vergoed bij het juiste pakket. Wij vinden dat als een dier ziek is en het goede kans heeft om door de dierenarts weer beter te laten maken, je die kosten moet maken. Echter als de dieren op leeftijd raken en allerlei ouderdomsverschijnselen krijgen en eventueel zaken als kanker dan is het credo dat we niet blijven doorbehandelen.

 2. Onze vorige hond is 13 jaar geworden en heeft nooit iets mankeert. De enige keer dat ze de dierenarts heeft gezien was toen ze puppy's kreeg... Wat dat toen kostte weet ik niet meer. Pas aan het eind van haar leven werd ze ziek. Mijn man is toen met haar naar de dierenarts geweest en die besloot dat het het beste was om haar een spuitje te geven omdat ze nu wel even op was te lappen door een operatie maar waarschijnlijk al snel daarna weer ergens anders kanker zou krijgen omdat ze al zo oud was... Een heftige beslissing was dat! Maar als ze veel jonger was en ze had kleinere kwaaltjes gehad, hadden we haar zeker wel laten helpen. Ze hoorde tenslotte bij ons gezin. Ze ging ook altijd mee op vakantie!

 3. Kosten ga je altijd maken, bij de ene kat meer dan bij de andere kat maar zeker als ze ouder worden, zit je vaker bij de dierenarts. Net als mensen die naarmate ze ouder worden vaker iets mankeren.
  85 euro vind ik niet veel, je zit daar namelijk zo aan, is mijn ervaring. Vind je het wel veel of te veel dan moet je of geen kat nemen of je laten verzekeren (maar dat kost ook al snel 15 euro per maand).
  Natuurlijk zegt bijna geen baasje als het beest al op tafel ligt bij de dierenarts, dat betaal ik niet. Daarom moeten mensen er van te voren goed over nadenken of ze het wel willen en kunnen betalen en zich laten informeren over de kosten van een huisdier. Zo'n schattig beestje wordt vaak in een impuls aangeschaft maar over kosten wordt niet nagedacht, ik vind dat moeilijk om te zien. Onze buren hebben 2 katten maar laten de beesten als er iets mee is, maar doorlopen met ontstekingen in de hoop dat het vanzelf wel gaat, want ze vinden de dierenarts te duur.
  Onze zwervers oplappen kostte veel geld, bij de een 390 euro, de ander 280 euro. Een andere kat had 3 jaar geleden een zware darmoperatie, kosten 500 euro.Natuurlijk doet dat pijn. Maar we kunnen het betalen. Dat is wel de reden dat nu met 4 katten ik geen kat meer er bij wil hebben. Dan worden het onbetaalbaar. Want de oudste katten zijn nu 8 jaar, zeker weten dat die binnen nu en 5 jaar een en ander gaan mankeren, omdat ze ouder worden.

  Je moet wel altijd goed met de dierenarts praten over te verwachten kosten. En soms kun je kosten minderen door zelf iets te doen, een van de katten moest na een operatie tijdelijk om de dag een injectie, en toen heeft de dierenarts ons geleerd hoe dat te doen. Hoefden we niet om de dag daar naar toe, dat scheelde veel geld

 4. Lastig.... Een sterilisatie vind ik kosten die je gewoon incalculeert, net als enige dierenartskosten. Een oud collega zijn kat had een speelgoedmuis opgevreten. Dat moest er in een speciaal ziekenhuis worden uitgehaald. Over de 1000 euro meen ik dat hij kwijt was. Nóg duurder dan de kat zelf. Ik weet niet wat ik gedaan zou hebben. Maar ben er vrij zeker van dat als we 'm dan zouden laten oplappen, het beest alsnog een week later onder een auto zou liggen ofzo.

  1. Onze kat is inderdaad ook gecastreerd. Dat vond ik trouwens niet zo duur: 50 euro.

   Wat een enorm bedrag die 1000 euro... Het zal je inderdaad maar gebeuren dat zo'n kat een week later onder een auto komt.

 5. Wij hebben heel veel kosten gemaakt in het begin, zo was onze hond als pup altijd ziek. Dus het ene medicijn na het andere, uit eindelijk bleek ze een gluten allergie te hebben, tja ook honden kunnen daarmee gezegend zijn, sinds we over gestapt zijn op vers vlees zijn haar darmen rustig, daarna kreeg ze de ene na. De andere oor ontsteking, die was redelijk onder controle tot 2 weken geleden, met 9 maanden een acute baarmoederontsteking met operatie als gevolg, 2 jaar terug een 3 dubbele hernia, injecties en opname als gevolg. Nu dagelijks een pil tegen de pijn, als ze haar mand niet uit wil komen een pil morfine. Met kou heeft ze een jasje aan. Toen ze net haar hernia had kon ze niet meer lopen en urine en ontlastingliet ze gaan, wij wilde afscheid van haar nemen, de dierenarts wilde daar niets van weten want met haar 5 jaar was ze nog veel te jong. Nu is ze 7. En ben elke dag blij dat ze er nog is, ons gezellige zorgen kindje. Het eerste jaar waren we al ruim 2000 euro kwijt aan dierenarts kosten. Daarna ben ik gestopt met tellen, ik wil het niet eens weten!

 6. Ik zou heel ver gaan om mijn diertjes te redden denk ik. Ik weet het wel zeker trouwens. Ik zou het mezelf nooit vergeven moest ik mijn geliefde Fleurtje (hondje) of mijn kipjes laten sterven omdat ik de kosten van een behandeling niet zou willen dragen. Ik gaf vorig jaar 100 euro uit om mijn doodziek kipje Violetta te redden, ik voerde ze zelfs een tijdje met de hand, omdat ze te zwak was om zelf te eten. Sommige mensen verklaarden me voor gek, maar ik ben nog steeds zo blij dat ik het gedaan heb, want ze is nu weer kerngezond!
  Wel moet het welzijn van het dier altijd centraal staan: een dier nodeloos laten lijden of een behandeling opstarten om zijn leven te rekken omdat je zelf geen afscheid kan nemen... dat is ook niet wenselijk vind ik.

 7. Wij betaalden ooit bijna 600 euro voor het fiksen van een heupkogel die stuk was bij onze kat. We vonden dat we het niet konden maken om het niet te doen, aangezien het beestje daarna nog een goed leven zou hebben.
  Alles ging goed, kattenbeest liep weer goed en 4 maanden later verdween hij spoorloos. Nooit meer teruggezien.

 8. Jaren geleden kocht ik een hondje uit India, via een organisatie. Toen het hondje in Nederland aankwam bleek hij al ziek. Dierenartskosten in totaal 3000 euro. De organisatie heeft dit betaald, zelf zou ik dat nooit gedaan en gekunt hebben. Het hondje stierf uuteindelijk toch nog.
  Onze huidige hond is 9 jaar. Vorige week wilde hij niet eten en drinken en gaf een hele dag over. Ik ren daar niet meteen mee naar de dierenarts maar kijk het even aan. De avond van de 2e dag knapte hij weer op. We hebben toen wel nagedacht wat we zouden doen als het iets ergs zou blijken te zijn. Ik vind 9 een leeftijd waarop ik een hond niet meer helemaal door de medische molen laat gaan, wat ik bij een hond van bv 3 jaar wel zou doen. Bovendien wordt de hond dement. Zolang hij daar geen last van heeft en wij ook niet vind ik dat geen probleem.
  Een paar maanden geleden lag een van de kippen apatisch in het hok. Ook daarmee ben ik niet naar de dierenarts gegaan. Ze had geen pijn en is diezelfde dag bij mij op schoot gestorven.

 9. Toen ik student was, had mijn kat haar pootje gebroken, bij een aanrijding met een auto. De operatie zou 600 gulden gekost hebben. Dat geld had ik als student echt niet, de dierenarts heeft de kat toen in laten slapen.

  Maar ik moet eerlijk zeggen, als de operatie van kat of hond meer dan 500 euro zou kosten, ik het denk ik niet zou laten doen. Natuurlijk hou ik rekening met de normale kosten van een huisdier, maar er is een grens. Hangt natuurlijk af van leeftijd van het dier.

 10. Wat mij betreft is er zeker wel een grens. Hoger dan 800 zullen wij niet gaan.
  Daar hebben we dus een spaarrekening voor zodat we zeker weten dat dat er is.
  En er is ook een verschil of het beestje nog jong is of al wat ouder.
  Onze oudste is bijna 9 nu, ze is al aan het dementeren. Daar heeft zij en wij verder geen last van maar als ze er iets ernstigs bij zou krijgen dan is het echt einde verhaal. Maar toen ze 7 was kreeg ze erge rug- nekklachten, daarvoor hebben we haar een aantal keren naar de osteopathie gedaan omdat men dacht dat dat goed zou kunnen helpen. En dat deed het gelukkig.
  Verder maken we uiteraard ook de normale kosten zoals inenten als het nodig is, laatst castratie van jongste. Dat zijn dingen die er sowieso altijd bij horen. En tja, dan zit je al heel snel aan die 85 euro.

 11. Ons broertje en zusje Jack Russell hebben we resp. vorig jaar en 3 weken geleden moeten laten inslapen omdat het beide zieke oude beestjes geworden waren. Dit alles is in overleg met de dierenarts gebeurd, die het ons zelfs heeft afgeraden om (dure) onderzoeken te laten doen omdat hij zo wel kon zien dat er geen genezing mogelijk was, misschien alleen een beetje verlenging van levens. De beestjes (broertje bijna 14 jaar, zusje 14,5 jaar) waren er echter zo belabberd aan toe dat voor ons de keuze snel gemaakt was. De dierenarts zei letterlijk "een ziek beestje van 14 moet je geen onderzoeken en niet-genezende behandelingen van € 1.000 laten ondergaan".
  Als je een huisdier aanschaft, heb je de verplichting er goed voor te zorgen en er zeker geld voor over te hebben, ook voor medische behandelingen, maar een dier laten lijden omdat jij er nog geen afscheid van wilt/kunt nemen, moet je niet willen.

  € 85 Vind ik trouwens wel meevallen, gelukkig maar dat de behandeling geholpen heeft. Hopen maar dat het hierbij blijft.

  Van de dierenarts van je zus krijg ik het idee dat die meer belang bij z'n praktijk of eigen portemonnee heeft dan bij z'n klanten. Hij had toch op z'n minst moeten overleggen. Je zus heeft toch zeker wel een andere genomen na dit voorval?

 12. Wij hebben twee katten die gelukkig beiden nog helemaal gezond zijn. Ik vind dat als je een beestje aanschaft, je ook moet weten dat de kosten hoog kunnen zijn. Ze zijn inmiddels alweer 6 en 7 jaar oud, dus mocht er nu iets gebeuren dan willen we daar best goed voor betalen. Als ze ouder worden en meer gaan mankeren, wordt dat toch minder. Ik denk dat ik de dierenarts zelf om advies zou vragen, of het beste bijvoorbeeld nog helemaal op kan knappen. Ik hoorde laatst dat je huisdieren ook een chemokuur kunnen ondergaan, dat vind ik persoonlijk te ver gaan, want dat is voor een beestje helemaal stressvol volgens mij.

 13. Interessant stukje. Ik denk dat als je genoeg geld hebt en je heeeeeel veel om je huisdier geeft, je er wel wat centjes in wilt steken. Maar dan moet het wel helpend zijn voor een beest. Als het alleen maar uitstellen van het einde is ...

 14. Toen ik mijn kat als kitten kreeg, heb ik door ervaring eerst eens gekeken op het nibud . Om te kijken wat een kat kost. Ik heb toen een verzekering afgesloten voor hem. Daar heb ik geen spijt van gehad. Ik vind dat je goed voor dieren moet zorgen. Anders moet je er niet aan beginnen.

 15. 85 euro is toch niet veel ! hier nu 6 katten ( waarvan 2 opvangers ) en 3 honden. Ze krijgen de verzorging die ze nodig hebben, kortom omdat dat je plicht is als je een dier hebt er goed voor te zorgen.
  Een dierenarts mag trouwens niet zomaar kosten rekenen die niet overlegd zijn.

  Hier gaan we redelijk ver maar het moet dierwaardig zijn, ( onze kat krijgt jaarlijks een gebitsreiniging ivm met een aangeboren afwijking, kosten a 90 euro elk jaar ) tja ze is pas 12 en in goede conditie.

 16. Ik heb twee konijnen van zes jaar oud en een kat van bijna achttien jaar oud. Alle drie mankeren ze eigenlijk nooit iets. De kat heb ik nu drie en een half jaar vanuit het asiel en ze is nog nooit ziek geweest. Ik besef heel goed dat ik daar geluk mee heb. Als er een goede kans op genezing bestaat voor het dier, dan vind ik dat je de zorgplicht hebt om het dier te laten behandelen. Is het uitzichtloos lijden, dan is het een ander verhaal. Als je het geld voor een genezende behandeling niet overhebt, dan moet je niet aan huisdieren beginnen. De kosten die een huisdier met zich meebrengt moet je vòòr de aanschaf van een dier goed overwegen en niet pas als je het huisdier hebt en het wordt ziek.

  1. Hier ben ik het helemaal mee eens. zelf wil je ook niet met pijn blijven rond lopen dus waarom zou je dat een dier wel aan doen.

 17. Hoeveel heb ik over voor mijn huisdier? Heel veel heb ik gemerkt. Mijn teckel van 4 jaar oud had volledig verlamde achterpoten door een rughernia. Operatie, CT scan, medicatie en ziekenhuisverblijf: 1900,- euro. Fysiotherapie behandeling: 400,- euro.
  Het dierenziekenhuis heeft wel heel duidelijk, zelfs al telefonisch, aangegeven dat er bij een hernia de standaard procedure een CT scan is van 600,- euro en een operatie in de orde is van 600,- euro. Bij de opname werd er nog eens gepolst of ik de grootorde van kostprijs kende en me de mogelijkheid geboden, moest het moeilijk zijn om het bedrag in één keer te betalen, om het gespreid af te betalen, zonder interest!
  Als je een huisdier neemt, weet je dat je voor grote kosten kan komen te staan. En zeker bij een teckel is een rughernia een risico dat je loopt bij dit ras. De keuze om mijn hond op 4 jaar te laten inslapen of opereren was voor mij gemakkelijk gemaakt. Dat betekent dit jaar geen vakantie in het buitenland en een aantal andere niet noodzakelijk uitgaven/aankopen worden on hold gezet tot ik mijn buffer weer heb aangevuld.
  Als ik mijn teckel nu door de tuin zie lopen kan ik zeggen dat het me het geld zeker waard was. Maar zoiets moet ieder voor zich uitmaken.

 18. Mijn eerste kat in het vorige huis ging tijdens mijn vakantie naar de dierenopvang. Het kostte een enorm bedrag.
  Die kat at daar opeens dienegen die ze thuis niet lustte en bovendien was ze twee dagen na terugkomst ziek.mniet normaal meer, naar de dierenarts opgevangen, nagekeken, naar huis, weer ziek, terug naar de dierenarts.
  Nog een paar dagen later was ze dood, bij d dierenarts. Wat ik wilde voor die lieve poes. Want eerlijk is eerlijk, tranen met tuiten had ik gehuild,m
  Absurd gewoon, terwijl ik ook van het platte land kwam, had ik harder moeten zijn, net zo hard als een kat js eigenlijk.
  Ik heb de kat naar de toenmalige Gekro een instituut waar alle veedieren naar toe gaan.
  De dierenarts was verbaasd. Hoe kon ik dat nou doen,mmaar ja, mijn plattelandsnatuur had me bij zinnen gebracht,
  Mijn laatste kat was al onder een teil gekropen om in rust dood te gaan. Ik liet de dierenarts komen en die gaf haar een spuutje,
  Geen enkele kat gaat ooit meer naar een dierenoension,mdat heb ik gekeerd, nu heb ik geen katten meer.
  Ik hoop dat jouw kat vooral veel mollen, muizen en ratten vangt.

 19. 900 euro voor een kat?! Sorry maar voor dat geld is een spuitje goedkoper. Persoonlijk zou ik dat nooit doen. Heb een konijn. Nee, niet zelf gekocht. Het beest lag tijdens een mooie zomermaand op straat en na de hele buurt rond te zijn geweest was niemand een konijn kwijt. Sindsdien woont hij al weer bijna 5 jaar bij ons. Geen idee hoe oud hij is, maar hij is nog steeds in leven dus blijkbaar vindt ie het leuk. Heb hem niet verzekerd of iets dergelijks. Als hij ziek is, wil ik best met hem naar de dierenarts, maar het moet wel in verhouding staan. 900 euro voor een beest dat ik gratis heb gekregen gaat hem dus niet worden. Daar ben ik te nuchter voor. We gaan allemaal dood en ook voor mijzelf heb ik duidelijke grenzen in hoever men mag gaan in mij opkalefateren.

 20. Ik ben aan katten begonnen en wil daar zorg voor dragen. Nadat er één werd doodgereden op straat heb ik in totaal zo'n € 500,-- geïnvesteerd in een omheining van de terrassen voor en achter zodat ze niet de straat op kunnen, vechten met andere katten of dagen van huis..etc.en wel vrij naar buiten. Ik heb er een poesje, zeg maar kat, bij gekregen wat onhandelbaar is voor mij of de dierenarts. Wel een enorme schat voor mij. Samen staan ze al 8 jaar op duur dieet voer omdat de kater blaasontstekingen heeft gehad. Ik zorg goed voor de twee maar zal alleen kosten uitgeven wanneer de kwaliteit van leven gewaarborgd blijft. Dan nog alleen in verhouding, voor een onhandelbare kat zal de stress zo groot zijn dat ik mij afvraag of het zin heeft. Ze is ondertussen 9 jaar, mooi leven gehad in plaats van op een boerderij met andere katten. Ze is geen jager, de kater wel en als hij iets vangt, eet zij het op... brr. Laten we hopen dat ze 18 wordt!

 21. Wij hebben twee honden van 14 en 12 jaar oud beiden zijn kort geleden opeens erg ziek geweest die van 12 een labrador had een gekantelde maag en moest met spoed worden geopereerd , netjes alles door gesproken met de dieren arts ook alle kosten keurig op een rijtje gekregen , we waren 336 euro kwijt en dat vind ik mee vallen op Vrijdag avond en een weekend opname.
  Onze golden retriever heeft in januari een hersenbloeding gekregen , ze kon niet eens meer lopen. De dierenarts wilde weten hoe ik er in stond want hij gaf haar niet veel kans meer. Maar opeens ging ze staan en keek mij doordringend aan, verklaar me voor gek maar ik wilde haar een kans geven. Dus ze kreeg een behandeling en als ze na 76 uur niet een stuk was opgeknapt moesten we terug komen want dan zou ze geen dierwaardig bestaan meer kunnen leven.
  Gelukkig gaat het weer goed met haar ze wankelt wel eens als ze opstaat maar verder doet ze het goed. Kosten waren nog geen 50 euro , daar wil ik haar niet voor kwijt.
  Ook Hebben we twee katten de oudste is 15 en de andere is nu 5 jaar gelukkig mankeren ze beiden nooit iets maar , mocht het voor komen en het is te behandelen hebben we dat er graag voor over.
  Meer huisdieren neen we ook beslist niet want dan kan ik niet meer garanderen dat ik het zou kunnen blijven betalen en dat wil ik niet.
  De dierenarts van je zus vind ik erg vreemd en daar zou ik zelf na een hartig gesprek ook nooit meer heen gaan.

 22. Ik heb eigenlijk geen idee hoe ver ik zou gaan. Ik denk heel ver. Ik heb al best veel uitgegeven aan ze, want ik heb echt een stel brokkenpiloten in huis. Maar ik houd echt zielsveel van ze en mijn vriend ook. Sommige mensen vinden het echt stom klinken, maar voor ons zijn het op dit moment gewoon onze kindjes. Dat zal vast anders zijn als we echt kinderen hebben, maar nu voelt dat zo. De duurste rekening was er één van ongeveer 200 euro. Eén van de katten was enorm ziek en er moest uiteindelijk een uitgebreid bloedonderzoek bij een laboratorium gedaan worden. Dat was best duur. Daarna het duurste was een spoed(weekend)bezoek naar een dierenziekenhuis in de buurt, omdat onze kat een grote open wond aan zijn staart had. Bizar de tarieven die ze dan rekenen.

 23. Ik ben blij dat ik geen bijstandsmoeder ben, want dan had ik de sterilisatie van mijn huiskonijn niet kunnen betalen: 185,00 klinkende euro's. Het is veel geld, maar zelf kan ik het niet en Saartje is het me waard!

 24. Wanneer ik allemaal die prijzen zie verschijnen ben ik al blij dat we geen huisdieren hebben.
  Logisch dat er hier op een kilometer afstand drie dierenartsen zijn.
  Mezelf kennende eou ik het ook betalen, veel te klein hartje.

 25. Ik ga me hier ws niet erg populair mee maken - maar dit is nou de reden waarom ik geen dieren neem. Operaties van 500€ en meer ? Medicijnen voor 250€? Dat vind ik nou echt bij de haren getrokken - en ik weet eerlijk gezegd niet of ik dit wel zou willen ophoesten. Ik vind dat mensen soms te ver gaan voor hun dieren - soms hebben ze geen nagel om hun gat te krabben en zouden ze t eten uit hun mond sparen voor een beest ! Niet aan mij besteed - sorry x

 26. Ver. Vorig jaar waren twee van mijn katten opeens erg ziek. Gelukkig niet te gelijkertijd, maar wel met het zelfde probleem. Verstopping, de ene van de darmen nadat hij klonter kattengrit had gegeten. Dat grapje kostte alle bij elkaar incl. overnachting bijna 400 euro. Later dat jaar andere kat, verstopping door blaasgruis, twee overnachtingen in het weekend (waarom worden ze altijd ziek in het weekend? ), nog een extra bezoek aan dierenarts, nog meer medicijnen en lab onderzoek, denk ik alles bij elkaar binnen een maand 600 euro. En dan reken in het dieetvoer niet mee. Vorig jaar was het bij elkaar dus zo'n 1000 euro en dan was de derde poes het hele jaar gezond.

  Hoe ver ga je hangt ook van de leeftijd en conditie van het dier af. Voor een jonge kat, in mijn geval, ga ik verder dan met een kat van 17. Maar er is wel een grens, kanker behandelingen gaat me te ver. Dan liever het dier zo comfortabel mogelijk maken de laatste tijd en als het dier aangeeft dat het niet meer gaat op een waardige manier afscheid nemen. En als er iets is wat niet behandeld kan worden of te erg is. Maar kan het verholpen worden zal ik een dier niet laten inslapen, maar altijd helpen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.