Reacties

Cremeren en dan een boom worden? — 31 reacties

 1. Dit zou ik toch wel serieus overwegen mocht ik dood gaan haha. Een mooie gedachte dat je je nog nuttig kunt maken na je dood. Ik moest ook meteen aan een treurwilg denken. Dan maar een Esdoorn denk ik, al weet ik niet hoe een ginkgo boom eruitziet, maar de naam klinkt wel erg leuk haha.

 2. Ik kan je oom gerust stellen. Ik ben bij het plaatsen van mijn oom in de oven geweest. Ze hebben alles toen uitgelegd. Bij de kist komt een steen met een nummer die niet verbrand. Dat nummer correspondeert met je papieren, want zelfs als je dood bent krijg je een nummer. Na de verbranding ligt er tussen de as dus een steen met je nummer. Dat wordt verzameld in de urn en het nummer komt er bovenop. Geen vergissing mogelijk mijns inziens. Maar het idee van een boom is wel aantrekkelijk.

  • Aha, bedankt! Hiermee stel je mij ook gerust! Dan is er dus ook zekerheid dat de as die je eventueel in deze speciale urn doet ook echt van jouw familielid is.

 3. Dat cremeren vind ik zo ongezellfi, zo onpersoolijk. Een boom maakt dat voor een deel goed.
  Overigens vind ik dat gewone graven supersnel worden opgeruimd. Ik verkies begraven in een bos, maar een boom uit een urn is een goede.

  • Ja, maar voor eigen grond geldt dat je toch een testament moet laten opmaken, dat dat stuk grond dat je koopt de eerste honderd jaar niet verkocht mag worden. Best lastig. Mijn grootouders liggen nog steeds in hun eigen graf bij een kerk en de ander in een oude begraafplaats in Delft. Ook mooi. Al meer dan 50 jaar.

 4. Ik vind het een heel mooi idee :)
  Mijn ouders zijn beiden uitgestrooid op een algemeen strooiveld, dat was toen nog meer gebruikelijk helaas, maar ik had dit liever gedaan. Wij hebben veel met de natuur en wonen in een gebied waar zoiets heel goed mogelijk is, dan had ik een speciale plek gehad om naartoe te gaan.
  Mooi idee voor onszelf :)

  Groetjes van Marianne

 5. Ik vind het een aardig idee, had er nog nooit van gehoord, alleen moet je wel een goed stuk grond vinden om de urn in te doen. Er bijvoorbeeld rekening mee houden dat een gemeente niet het jaar erop een berm gaat uitgraven als jij toevallig die urn daarin gestopt hebt.
  Ergens in een niet al te vol bos of in een redelijk grote tuin lijkt me wel wat.
  Zelf zou ik wel een beuk willen worden, echt zo'n grote, stevige boom (na heel veel jaren).

 6. Ik vind dit wel heel mooi. Ik heb zelf niet zoveel met cremeren, maar als je op deze manier een plek krijgt waar mensen naartoe kunnen. Ik vind het mooi. Als het ware leef je door in een boom.

 7. op zich een mooi idee en ik zou dan een walnoot boom willen zijn, mooi en ook nog eens nuttig, alleen zou ik dan wel in een bos of iets dergelijks gepoot willen worden, want wat als je nabestaanden in een flatje zonder tuin woont of wat als wel een huis met tuin hebben,maar ze gaat verhuizen, kan de boom dan met je mee? als je in een park of bos staat dan heb je dat probleem niet.

  • Goed punt Johmar. Daar had ik weer niet aan gedacht. Zelf hoop ik nooit meer te verhuizen, maar je weet natuurlijk maar nooit. Een park of bos is dan wel algemener.

 8. Het begrip three hugging hippie wordt zo wel heel letterlijk genomen. Dus eigenlijk voorziet mijn lichaam die boom ook soort van brandstof? Net zoals je onder sommige planten mest gooit, ben ik nu na mijn dood mest?!

 9. Wij beiden zouden graag bij ons op het terrein begraven willen worden. Maar ook hier mag dat niet. In het verleden wel, en er zijn dan ook 2 graven onder onze tamarinde boom. Dus voor ons wordt het een urn, die daar fijn onder de oude tamarinde boom wordt bijgezet.
  Als ik deze mogelijkheid niet had, ging ik absoluut voor de boom.

 10. Goh, best een mooi idee dit! Al heb ik altijd gezegd dat ik begraven wil worden... Zou nog best een optie kunnen zijn voor mij. Wat voor boom? Daar moet ik dan nog even over nadenken.

  • Ja hè? Dat had ik dus ook. Ik neigde ook meer naar begraven, maar dat hele idee met dit boom spreekt me ook erg aan. Misschien omdat het een beetje een combinatie is van cremeren en begraven...

 11. En levert ook nog mooie eikels opp, haha. Ik ga er even over nadenken wat ik worden wil. Kunnen ze ook een leuk roodborstje van me maken? Of een vlinder? Ik houd wel van de look van berkenbomen. Maar daar zijn ook weer veel mensen allergisch voor, da's ook jammer.

 12. Dit mooie product is in Nederland te koop. En je kan er elk soort boom of struik uit laten groeien dat in Nederland goed groeit. Er is ook een variant voor dieren zie mijndierleeftvoort.nl. De prijs is € 125, exclusief 6,75 verzendkosten.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder