Reacties

Hoe veilig is mijn huis? 10 tips voor een veilig huis! — 13 reacties

 1. Ik weet er nog eentje: bazuin niet rond dat je op vakantie gaat.
  En als je dat wel doet: zeg er dan bij dat er iemand anders in je huis zit.

  Wij waren 1 1/2 maand afwezig ivm de adoptie van onze zoon.
  Familie en vrienden pasten in de weekeinden en op losse dagen op onze katten (samen met de buurvrouw die de katten eten gaf als er niemand was).
  Fijne bijkomstigheid was dat ons huis in die lange periode er toch bewoond uitzag / bewoond was.

  • Komt zeker doordat de dagen korter worden, en we meer in het donker zitten! Dan wordt een veilig huis belangrijker. In de zomer is het zo lang licht, dan voel ik die behoefte veel minder.

 2. De achterdeur staat bijna altijd open. Handig voor als we de sleutel vergeten. Och ja, als je naar binnen wil heb je een honderdjarig enkelglas ruitje ook zo ingetikt.
  De kelderdeur zit dicht met een grendeltje, maar als je het plankje waarmee is gerepareerd is weg duwt, doe je hem zo van binnenuit open. Idem met de voordeur. Bijna niemand heeft hier een hek om zijn huis en al helemaal niet van die berlijnse muren als in Nederland. Maar ze laten hier ook gerust hun (achterlijk dure) auto met de sleutel in het slot aan de weg staan als ze even tien minuutjes weg zijn. En dat geeft me toch een veiliger gevoel dan alle sloten, keurmerken en tijdklokken die we in Nederland hadden :)

 3. Hier let ik er wel goed op. Goede sloten en aanvullende grendels, alle kanten van het huis verlicht met goede lampen en bewegingsmelders, geen ramen open, enzovoorts. Er is hier misschien niet speciaal wat te halen, maar het idee dat mensen binnen zijn geweest en de ellende/kosten die je weer hebt van raam of deur repareren... dat ben ik liever voor!

 4. Ons huis is goed beveiligd en heeft een keurmerk. Overal zitten extra sloten op. Er is hier bijna altijd iemand thuis.
  Bij ons stond in het plaatselijke krantje dat er vooral,vroeg in de avond ingebroken wordt in huizen waar het donker is. Dus dan zorgen voor licht.
  Verder staat nieuwjaarsdag op nummer 1 qua inbraken. Je zou bijna niet meer weg durven gaan. Nou, ja, voor die dag hadden we toch al geen plannen :-)

 5. Noujaaa, deze post had ik eerder willen lezen! Gisteren was er een poging tot inbraak bij onze buren. We hebben vandaag de boel meteen beter beveiligd. Of het echt helpt weet ik niet, maar het is in elk geval ontmoedigend... Bedankt voor het delen van deze tips!!

 6. Een donker huis (geen verlichting aan) is vaak direct een uitnodiging voor inbrekers. Zorg ook voor verlichting rondom het huis want inbrekers werken graag in het donker. Beveilig je huis goed want als men eenmaal binnen is geweest zijn veel mensen nog lang bang.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder