|

Onesie: een populair kledingstuk

onesie
Zelfs übercoole Brad Pitt draagt een onesie

Een tijdje terug schreef ik over de onesie van de Zeeman. Mijn dochters zijn er helaas dol op. Die onesie kostte maar 9,95. En hij blijft prima in de was.

Inmiddels zie ik overal die (vreselijke) onesies. Bij de Hema, Wibra, Action, Kruidvat etc. Zelfs de Albert Heijn had ze in het assortiment. En er is ondertussen een hele website speciaal voor onesies. Maar daar ben je wel zo’n 60,- euro kwijt voor zo’n onesie.

Onesie: wat is het eigenlijk?

Een onesie, is zoals de naam al zegt, een kledingstuk uit één stuk. Een onesie bedekt het hele lichaam. Van top tot teen. Sommige hebben zelfs een capuchon. Oorspronkelijk was een onesie een kledingstuk voor baby’s. In het kruis zaten handige drukknoopjes. Die maakten verschonen makkelijk. Onesies voor baby’s worden ook wel kruippak genoemd.

Maar op een kwade dag, werd de onesie populair onder volwassenen! En de onesie wordt steeds populairder. Plotseling duikt hij op in bijna alle winkels! De onesie was in eerste instantie bedoeld voor thuis. Maar het schijnt dat mensen hem nu ook buiten de deur gaan dragen… Zoals filmster Brad Pitt

Een onesie wordt ook wel een huispak of jumpsuit genoemd.

Dieren onesie

In het genre van de onesie, is er een heel nieuw fenomeen! De dieren onesie! Volwassenen kleden zich als krokodil, kat of koe. Deze dieren onesie komt uit Japan. En zo’n onesie heet: kigurumi. Deze Australische website verkoopt ze.

dieren onesie

Waarom is de onesie zo populair?

Het is mij een raadsel waarom de onesie zo populair is. Ze zijn niet flatteus, en je kunt niet gemakkelijk naar de wc.

Maar laten we toch eens proberen positieve dingen te zeggen over de onesie!

 • Ze zijn niet duur. De meeste niet tenminste.
 • Ze zijn genderneutraal. In zo’n onesie kun je niet meer zien of iemand een vrouw of man is.
 • Ze zitten lekker.
 • Ze laten iedereen er hetzelfde uit zien: geen rangen of standen.
 • Je maat doet er nauwelijks toe. De meeste onesies passen iedereen.

Maar critici zeggen dat de onesie voor volwassenen een teken is dat mensen niet volwassen willen worden!

Hier onder een overzicht van onesies in Nederlandse winkels

 • c&a onesie
  Onesie van de C&A voor 24,90
onesie kruidvat
Kruidvat onesie zogenaamd van 34,99 voor 9,99
hema onesie
Hema onesie 15,-
onesie
Onesie van de Aldi

Mij zul je nooit in een onesie zien. Ik draag dan wel Birkenstocks in Jezusmodel en Uggs, maar bij Onesies trek ik de grens!

Wat vind jij van de onesie? En zou je er mee op straat gaan?

Similar Posts

33 Comments

 1. Ik vind al die joggingbroeken en sportbroeken waar iedereen lekker in gaat winkelen al vreselijk, dus je hoeft niet te raden wat ik van zo’n heel pak vind! Een jumpsuit, die net iets eleganter is, vind ik ook al erg lelijk.

  1. zelfde opvoeding gehad zeker? Had precies dat antwoord willen geven ;)

   Overigens had onze moeder er vroeger wel 1. Snap nu waar mijn afkeer vandaan komt. Vond het helemaal niets.

 2. Ik vind ze echt niet leuk en wil ze ook niet dragen. Je moet er toch niet aan denken als je zoals nu in de kou naar een koud toilet moet. Brrrrr.
  Tis vast zo’n modeverschijnsel waar we over een jaar of vijf hard moeten lachen :-)

 3. Het is een van die artikelen die alleen een size 0 goed staat, en dan alleen in zijde en met killer stilettos. Maar je heb in ieder geval geen last van opkruipende kou op je rug, zullen we maar zeggen. Hoewel een lang hemd daar ook prima voor helpt.

 4. Ideaal voor de zwemles en voor de danslessen van de kinderen. En daar gebruiken we ze ook voor. Of op de zondag. Dan mag het. Jongste mag in zijn sneeuwpoponesie naar buiten want dat is cute; oudste mag haar koeienpak aan want dat is lollig maar moederlief krijg je er niet in en al helemaal niet naar buiten. De joggingbroek uitvergroot.. brrrr..

  1. Ik kan me voorstellen dat ze na de zwemles handig zijn. Vaak zijn kinderen toch nog wat klammig, en zo’n onesie is zo wijd dat je die gemakkelijk aantrekt. Trouwens voor kinderen vind ik onesies best leuk.

 5. Alleen al de naam vind ik vreselijk klinken.
  Vroeger toen ik nog jong, lang en dun was wel jumpsuits gedragen en dat stond toen goed. Ik kan me eigenlijk niet herinneren of we al joggingbroeken etc hadden toen.
  Nu loop ik al 4 weken in jogging/sportbroek rond, simpelweg omdat herstellende knie nog niet in gewone broek past. Normaal draag ik dat wel ipv ochtendjas maar nooit de hele dag.

 6. Ik vind ze ronduit vreselijk. En ook nog vreselijk onhandig met plassen. Ik moet geregeld want ik drink veel, werd vroeger al nat nek genoemd. Onder het auto rijden geregeld stoppen deur open en in de berm broek naar beneden en dan mijn ding doen. Ik moet er niet aan denken dat ik mijn hele onesie uit moet wurmen, in de kou en in het zicht staan in vol ornaat. Duurt veel te lang en dan zou ik dus een drijfnatte onesie hebben. Nee bedankt doe mij maar een broek met trui of jurk.
  groetjes, Silvia

 7. Ik vind ze ronduit vreselijk en daarbij super onhandig. Ik moet geregeld plassen, ik drink veel werd vroeger al nat nek genoemd. Als we met de auto onderweg zijn moet ik vaak plassen. Stoppen, deur open en broek naar beneden en in de berm mijn ding doen. Moet er niet aan denken dat ik dan mijn onesie uit moet wurmen, koud en in vol ornaat moet staan.. Nee bedankt ik hou het wel bij een broek met trui of jurk.Een onesie nooit niet.groet,Silvia

 8. Ik ben ook zo’n niet-volwassen-willen-wordende volwassene, maar voor mij is een onesie echt niet het middel om dat uit te drukken. En ik zou er al helemaal niet mee buiten de deur gaan. Ook voor mij een onverklaarbaar fenomeen dit kledingstuk..

 9. Zoiets ligt hier in de kast. Een roze konijnenpak, was het paintballpak voor een vrijgezel, drie jaar geleden. Zo nu en dan voor de grap komt het konijn uit de kast.
  Nachtelijke wandeltocht voor tieners met verassingen. Een paaspuzzeltocht in foute stijl. Een toneelstuk.
  Nadeel van dat pak is dat het zweet me binnen een minuut van de rug druipt.

  De overall vind ik prima, donkerblauw of middengroen. Eventueel helderblauw of rood voor kinderen. Ideaal voor buitenklussen of buitenspelen. Stevige stof, goed heet te wassen, en er kan heel wat langer zonder jas gelopen worden. Ik zie ze hier in sommige winkels met regelmaat. Boeren en hun kinderen dragen ze. Ik heb er een voor een jongetje dat graag samen met mijn man het bos in gaat. Inmiddels zitten daar groene vegen in die er niet meer uit gaan, maar zijn gewone kleren blijven lekker schoon. Schoenen en overal uit in de bijkeuken, handen wassen en aan tafel.

 10. Haha, ik vind ze wel grappig. Hoef er zelf echt niet elke dag in te lopen, maar ze lijken me wel heerlijk zitten. Voor de kindjes zou ik ze alleen voor in huis halen, lekker warm.

 11. Oudste dochter heeft er een in een koeienvariant. Bij de primark gekocht. Toen ze bij de primark ernaar stond te kijken riep een klein meisje naar haar moeder. Mam kijk een “oöo nee sie. Hilarisch.

 12. Ik ben de enige hier die er 1 heeft blijkbaar. Ik heb hem twee weken terug gekocht bij de Primark. Ik vind het heerlijk. Zit zo lekker los maar toch warm. Ik vind zelf laagjes kleding niet fijn zitten. Nu hoeft ik maar 1 los laagje aan. Ik woon alleen en ik denk niet dat ik er 1 zou dragen als ik niet alleen zou wonen. Ik doe de deur zo echt niet open en ik ga zo echt de deur niet uit. Voor in huis. Perfect. Ik ga er denk ik nog 1 halen. Primark heeft zeker 15-20 verschillende op de vrouwenafdeling. Lopen daar erg goed. Tussen de 10 en 20 euro zijn ze daar.

 13. Whahaha, ik kom het woord overal tegen en ik weet nu dus pas dat het een kledingstuk is. Gewoon een ouderwetse overall dus eigenlijk? Ik snap het prettige er niet van, want als je – zoals heel veel mensen – een koud toilet hebt in de winter moet je dus je héle kledingstuk uitdoen. Brrr… En als je teveel eet, dan kruipt hij vast in je billen. Haha, echt niks voor mij dit. ;-)

  1. Daar kan ik mij iets bij voor stellen. Ik heb maat L van de Primark. Ik ben 1,65 en hij is bij mij precies de goede lengtemaat. 1.70 of groter dan zijn mouwen en pijpen te kort en dat trekt hij denk ik in het kruis. Viel mij op dat ze vrij kort vallen.

 14. Haha, een onesie. Dat moet heerlijk zitten maar volgens mij zie je er belachelijk in uit. Ik denk niet dat ik zoiets snel aantrek. Het lijkt me ook niet handig met naar de wc gaan (toch?). Nee, doe mij maar een ouderwetse joggingbroek met een heerlijk vest naar keuze erboven!

 15. Wij zijn zelfs nog een stap verder gegaan . Wij hebben uit Amerika gepersonaliseerde footed pyjama’s besteld . Onesie’s met voetjes en hoodie . Verder super handig om naar de wc te gaan want net zoals een kruippak achteraan een flap die open kan . :-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.