Reacties

Pakjesavond 2014 — 16 reacties

 1. Dat wordt hier in België niet zo uitgebreid gevierd. Op 5 december zetten alle kindjes hun schoentje klaar, en die nacht komt de sint. Een wortel, suikerklontje en een biertje. Dat betekent op 6 december alle ouders vroeg uit bed ;) Dan hebben de pieten de boel overhoop gehaald, snoepgoed rondgestrooid en cadeautjes achtergelaten. Voor de rest wordt dat niet echt gevierd, wel hier of daar een Sinterklaasfeest van het werk (in ons geval het werk van m'n man) en dat is dan ook snoep rapen, toneeltje kijken, foto nemen op de Sint z'n schoot, cadeau ontvangen en weer naar huis.

  • Nee, hier wordt er eerder mee gelachen. Gele piet, rode piet, blauwe piet haha wat gaan ze nog allemaal uitvinden.

 2. Wij vieren het niet. Vroeger wel toen we nog allemaal bij mijn ouders samen kwamen.
  Dan zaten alle 16 kinderen er, de meeste met aanhang dus we waren met een man of 30.
  Allemaal cadeautjes, gedichten en surprises.

 3. Wij vieren ergens halverwege december altijd sinterkerst, dus pakjes onder de boom, en een kerstdiner. Dit doen we zo vroeg omdat Ben bijna altijd met de kerstdagen niet thuis is, maar op zee zit... Maakt niets uit, het is altijd heel erg leuk...
  Fijn weekend,
  Liefs,
  Mirjam

 4. Wij hebben geen pakjesavond gevierd. Mijn moeder heeft me wel een patroon gestuurd via Ravelry en ik haar en morgen komt mijn vader + stiefmoeder en we hebben wat kleinigheidjes voor elkaar, maar verder doen we niks. Ik mis het soms wel, zelfs toen ik er niet meer in geloofde had ik nog kleine neefjes en nichtjes die dat wel deden en de pakjesavond bij de opa en oma van mijn vaders kant was altijd gezellig. Met mijn andere oma vierden we het ook nog (aan m'n moeders kant ben ik de jongste), maar dan surprise, alsnog gezellig en altijd veel te veel cadeautjes alsnog. Toen mijn oma is overleden en mijn andere opa en oma in een verzorgingstehuis terecht kwamen zijn we ermee gestopt en was Kerstmis een stuk gezelliger. Nu ik geen grootouders meer heb en mijn vader en moeder allebei een druk leven hebben vier ik niet veel meer. Mijn vriend houdt er allemaal niet zo van helaas. :( De kerstboom staat wel sinds een paar dagen, dat kan ik toch niet laten, veel te gezellig!

  • Interessant om te lezen hoe Sinterklaas beïnvloedt wordt door verschillende levensfases eigenlijk! Bij ons is het van karakter veranderd doordat nu alle kinderen het Geheim van Sinterklaas kennen.

 5. Tot grote verrassing van zoonlief werd gisteravond bij ons thuis ook nog eens pakjes avond gevierd. Hier 2 kleine kinderen die nog heilig geloven, ben benieuwd hoelang, de oudste is 6. Wij hadden het vorige week al gevierd door de opa's en oma's dus hij zei zelf dat hij ook niks meer mocht verwachten. Dus je kunt je wel indenken toen er gisteren toch nog een grote zak in de garage stond hoe zoonlief reageerde en zusje deed ook maar even enthousiast mee:-)
  Vroeger thuis werd het alleen met gedicht gedaan, geen surprises. Wij zijn allemaal niet zo creabea toendertijd, is helemaal goedgekomen.Of we deden een groot cadeau, bijv een videorecorder of een reis met de kerst. En toen we heel klein waren cadeau's bij opa en oma aan moederskant met de andere kleinkinderen erbij. En toen we al wat ouder waren maar nog wel geloofden of bijna niet meer gewoon thuis. Dus we hebben het ondertussen op vele manieren gevierd.

  • Leuk al die verschillende manieren van vieren Janneke!

   En wat zal je zoontje genoten hebben van die zak cadeautjes. Dat zijn de beste verrassingen: die je echt niet ziet aankomen!

 6. Gisteravond hebben we pakjesavond gevierd. Manlief en ik trekken samen met de kinderen die op het middelbaar onderwijs zitten lootjes. Dit jaar waren dat de oudste 2 dochters. Volgend jaar doet onze oudste zoon ook daar aan mee, dan zit hij in de brugklas. Wij kopen voor elkaar cadeautjes.
  Ik zorg verder voor de cadeautjes van de andere kinderen. Dat waren dit jaar nog 4 jongens.
  1x per jaar gaan de gordijnen dicht: met pakjesavond. Heel gek maar op het moment dat er op de ramen wordt geklopt en de pakjes voor de deur staan zit papa op de wc ;-) De jongens zijn zo blij met de zakken dat ze dat niet eens merken.
  Met een grote dobbelsteen gooiden we om de beurt. Als je 1 of 6 gooide mocht je een cadeautje uit de zak pakken. MAAR...niet voor je zelf!
  Waarschijnlijk gaan we binnen een paar jaar beginnen met surprises. Oudste dochter wil het liefst volgend jaar al. Dus wie weet. Dan doen we met de oudsten surprises en de kleintjes gewoon cadeautjes in de zak.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>