Reacties

Hoe onderhoud ik mijn leren Chesterfield? Update 2021! — 32 reacties

 1. Net als onze huid heeft ook het leer verzorging nodig. Als je het 'groen' wil doen: Uit het boek 'Better basics for the home' van Annie Berthold-Bond: lanoline (wolvet). Schijnt o.a. van Dr. Swaab bij de drogist te halen zijn. Rond de 4-5 euro.

  Insmeren en goed napoetsen met een schone zachte doek.

 2. Als je dat zo ziet lijkt het me niet echt een goede soort leer, want er mist al heel veel van dat bruine af en je kan nog zo onderhouden dat krijg je er niet meer op terug. Er bestaan leder olie wat je op kan brengen met een vochtige doek, maar dat lost in dit geval niet zo veel op.

 3. Wij hebben toevallig onze leren banken afgelopen weekend schoongemaakt. Hiervoor hebben we spul gebruikt dat we bij aldi gekocht hebben. Een soort van cleaner en een invetter.
  Ik herinner mij dat je je bank ook kunt schoonmaken met een sopje van groene zeep en kunt invetten met een schone doek met daarop babyolie of olijfolie. wel goed uitwrijven.

 4. Ik denk dat de lak/gladde laag die op het leer zit al is gaan barsten. Het leer is uitgedroogd, vrees ik. Een leren bank moet je regelmatig invetten, anders droogt het uit, net als schoenen.
  Maar je kunt inderdaad altijd nog prberen het leer te voeden met wolvet of iets synthetisch van HG.

 5. Bij de drogist heb je iets van chitine dat leercosmetica heet. In het donkerbruin. Daar smeerde ik mijn chesterfield altijd 1 keer per half jaar mee in. Werkte ook voor barste. Die kleuren dan mee.

  Met groet,

  Sophie

 6. Wat voor kleur is het? Ik gebruik old saddle wax en dan de kleur rood/bruin, inwrijven en half uurtje laten trekken, daarna goed uitwrijven en kan weer een tijd mee, doe het ongeveer 1x per 2 a 3 maanden!

 7. En dat voor maar € 20! Het ziet er zo chique uit dat onderhoud in deze wel belangrijk is. Toen ik nog een lederen bank had, had ik ook een speciale set om het leer hiermee te kunnen onderhouden.

 8. oh nee, spijtig dat je kat je zetel niet zo leuk vond zeg.
  Maar het heeft je wel een nieuwe opgeleverd.
  Die vond ze blijkbaar mooier??
  Wij hebben buiten op een beschutte plaats een zware lederen zetel staan.
  Die moeten we eigenlijk ook nog gaan behandelen.
  Ik vroeg me al af hoe ik dat ging aanpakken.

 9. Misschien ben ik een rare hierin maar van keer mag je zien dat erop geleefd wordt. We houden onze bank goed schoon en vette deze om de paar maanden in. Mijn vorige bank is 18 jaar meegegaan. Zat nog uitstekend maar leer was op. Ik hoop dat deze bank niet zo lang meegaat want dan kan ik weer een nieuwe kopen over 8 jaar ofzo

 10. Leren meubels maak ik meestal schoon met een sopje van baby shampoo en af en toe vet ik het in met een speciaal product. Wat balen zeg dat je de oude bank niet meer schoon kreeg, maar de nieuwe is ook mooi!

 11. We hebben geen lederen meubels, mijn ex had wel paarden en eens in de zoveel tijd moesten die dingen inderdaad ingevet worden enzo....
  Dat ging mijn ex specifiek in paardenwinkel kopen, ik heb die producten weleens gebruikt voor lederen schoenen, werkte best goed.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder