Reacties

7 verpakkingen maak je per dag gemiddeld open?! — 22 reacties

 1. Wat noem je een verpakking. Hoort groente uit een zak halen daar ook bij? En rekenen ze heropeningen mee. Dwz ik maak 1x een zak chips open. Haal daar wat uit. Rol de zak dicht en doe er een wasknijper op. De volgende dag haal ik die knijper er af voor een volgende portie. Wordt dat ook gezien als opnieuw openen?

  • Dat vroeg ik me ook af. Rekenen ze daar het overbodige doosje om de tube tandpasta bij, of ook elke keer dat ik het dopje van de tube af schroef? De zakjes en de knijpers doe ik ook. Ga je dat meetellen, dan kom je een heel eind. Vandaag toiletreiniger geopend en weer dicht gedaan. Een al aangebroken pak melk, het zelfde. Zoghurt, elk pak gaat ook meermalen open en dicht. Koffie doe ik over in een bus. Telt alleen het pak openknippen, of ook elke keer dat ik een schepje uit die bus lepel. Zeeppoeder uit een pak doe ik altijd over in een plastic container, die ik elke keer open en sluit. Telt dat ook elke keer? Want alleen dan kom ik aan die 7 stuks. Misschien.
   Trouwens, als AH zo begaan is met het milieu en de overbodige verpakkingen, waarom doen ze dan nog steeds komkommers in plastic??

  • Komkommers in plastic, heb ik begrepen, is uiteindelijk juist milieuvriendelijker omdat ze dan langer goed blijven. Dat compenseert dan weer het plastic is mij verteld.

 2. In ieder geval geen pakjes of zakjes van Unilever of
  Knorr. Wel bijv. Zakje noten, pot pindakaas of jam, verpakking van worst of kaas. Maar ik maak alles vers en snij/hak zelf de groenten. Fijne kerstdagen

 3. Als het een gezin betreft kan ik me daar wel iets bij voor stellen.
  Maar ik zit eens te rekenen, maar standaard red ik wel 3 per dag, mist iets leeg is stijgt het. Hans

  Fijne kerstdagen

 4. Zeven? Als in: zeven nieuwe verpakkingen? Want als ik bijvoorbeeld de kwark van bij het ontbijt en de yoghurt bij het toetje enz. meetel, ja, dan kom ik er makkelijk aan. Maar die waren al open. Zeven nieuwe verpakkingen op een dag lijkt me wel veel. Je begrijpt uiteraard dat ik vandaag eens ga tellen;).

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder