7 verpakkingen maak je per dag gemiddeld open?!

7 verpakkingen per dag

De gratis Allerhande van Albert Heijn neem ik graag mee. Soms staan er recepten in die ik aandurf, en soms ook gewoon grappige feitjes. Zoals deze:

'Elke dag maken we per persoon gemiddeld 7 verpakkingen open!'

Ik dacht meteen: 'Maar ik toch niet?!'

7 verpakkingen per dag?!

Geschrokken besloot ik er eens op te letten. Nog steeds vind ik 7 wel erg veel.  Maar ik moet erbij zeggen: 'Het is pas tien voor half twee en ik moet dus nog gaan koken. Volgens mij maak ik de meeste verpakkingen open als ik ga koken...'

Dat zal me leren om met pakjes en zakjes te koken!

Wat vind jij van het getal van 7 verpakkingen per dag? Kom jij daar aan? Of is het minder?

Similar Posts

22 Comments

 1. Wat noem je een verpakking. Hoort groente uit een zak halen daar ook bij? En rekenen ze heropeningen mee. Dwz ik maak 1x een zak chips open. Haal daar wat uit. Rol de zak dicht en doe er een wasknijper op. De volgende dag haal ik die knijper er af voor een volgende portie. Wordt dat ook gezien als opnieuw openen?

  1. Dat vroeg ik me ook af. Rekenen ze daar het overbodige doosje om de tube tandpasta bij, of ook elke keer dat ik het dopje van de tube af schroef? De zakjes en de knijpers doe ik ook. Ga je dat meetellen, dan kom je een heel eind. Vandaag toiletreiniger geopend en weer dicht gedaan. Een al aangebroken pak melk, het zelfde. Zoghurt, elk pak gaat ook meermalen open en dicht. Koffie doe ik over in een bus. Telt alleen het pak openknippen, of ook elke keer dat ik een schepje uit die bus lepel. Zeeppoeder uit een pak doe ik altijd over in een plastic container, die ik elke keer open en sluit. Telt dat ook elke keer? Want alleen dan kom ik aan die 7 stuks. Misschien.
   Trouwens, als AH zo begaan is met het milieu en de overbodige verpakkingen, waarom doen ze dan nog steeds komkommers in plastic??

  2. Komkommers in plastic, heb ik begrepen, is uiteindelijk juist milieuvriendelijker omdat ze dan langer goed blijven. Dat compenseert dan weer het plastic is mij verteld.

 2. het is maar wat je verpakkingen noemt Nicole....

  ik denk dat ik er vandaan nog geen geopend hebt

  maar dat zal veranderen

  fijne kerstdagen gewenst

 3. In ieder geval geen pakjes of zakjes van Unilever of
  Knorr. Wel bijv. Zakje noten, pot pindakaas of jam, verpakking van worst of kaas. Maar ik maak alles vers en snij/hak zelf de groenten. Fijne kerstdagen

 4. Als het een gezin betreft kan ik me daar wel iets bij voor stellen.
  Maar ik zit eens te rekenen, maar standaard red ik wel 3 per dag, mist iets leeg is stijgt het. Hans

  Fijne kerstdagen

 5. Zeven? Als in: zeven nieuwe verpakkingen? Want als ik bijvoorbeeld de kwark van bij het ontbijt en de yoghurt bij het toetje enz. meetel, ja, dan kom ik er makkelijk aan. Maar die waren al open. Zeven nieuwe verpakkingen op een dag lijkt me wel veel. Je begrijpt uiteraard dat ik vandaag eens ga tellen;).

 6. Op een werkdag ga ik daar flink overheen: per client minstens 2 medicatie zakjes open maken plus dan nog alle verpakkingen van de kaas, worst enz

 7. Feitjes waar je niets mee kan. Ik koop geen vlees met een zwart bakje omdat die niet te recycelen zijn en gebruik alleen plastic folie als ik iets in de magnetron oppiep om dezelfde reden.

 8. Het is ook jammer hoe vaak zaken onnodig verpakt zijn....
  Ik probeer dan wat ecologisch te handelen, maar de helft van wat ik qua verpakking in de winkel meekrijg is dan nog niet nodig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.