Het nieuwe pinnen is een ramp!

Schermafbeelding+2011 08 03+om+14.37.55

Het doet goed te weten dat ik niet de enige ben, die het nieuwe pinnen lastig vindt! Eind juni schreef ik over Het nieuwe pinnen, en dat ik vaak vergeet mijn bankpasje uit de betaalautomaat te halen!

‘Het nieuwe pinnen is een ramp’

Ik blijk dus niet de enige, want in de Telegraaf van woensdag 3 augustus staat het volgende:

Het nieuwe pinnen is een ramp. Dat komt omdat consumenten na het pinnen, waarbij de pinpas niet door de automaat wordt gehaald maar erin wordt gestoken, vaak vergeten hun kaart eruit te halen.’

Zie je nou wel!

Waar moet het bankpasje nou in???

Een ander probleem met het nieuwe pinnen is de onduidelijkheid over waar de pas in gestoken moet worden. Ook dit vind ik een feest van herkenning! Want soms moet je het pasje aan de bovenkant insteken, soms aan de onderkant, en soms moet je het pasje toch weer gewoon door de gleuf trekken. Dat is dan zeker het ‘oude pinnen’.

De bedoeling achter het nieuwe pinnen is overigens goed: de methode waarbij je de pas ‘insteekt’ in plaats van door een magneetstrip haalt, gaat ‘skimmers’ tegen.

Skimmen = magneetstrip kopiëren en pincode jatten

Bij skimmen worden de gegevens van je pinpas gekopieerd. De pinautomaat is zo bewerkt dat het pinapparaat de magnetische strip op je pinpas leest, en de gegevens opslaat.

Ondertussen wordt met behulp van een kleine camera, of de ouderwetse techniek ‘over de schouder meegluren’ je pincode afgekeken. Met de informatie van de magnetische strip van je pinpas, en je pincode, kunnen skimmers je pas namaken, en pinnen.

Overigens ben ik me meestal weinig bewust van ‘skimmers’. Wel let ik er op dat niemand kan meekijken als ik mijn pincode intoets.

Kunnen wij het maken?!

In de sfeer van Bob de Bouwers eeuwig optimistische antwoord op de vraag: ‘Kunnen wij het maken? Nou en of!’ vroeg ik me af hoe het nieuwe pinnen te ‘maken’ is.

‘Vergeet uw bankpasje niet!’

Ik zit te denken aan een piepje, of een stem die zegt: ‘Vergeet uw pasje niet’, die automatisch klinkt als je vergeet je bankpasje uit de betaalautomaat te halen. Net zoals in de auto, dat er een piepje klinkt als je je gordels niet om doet!

Wat zijn jouw tips voor het verbeteren van het nieuwe pinnen?!

Neem een email abonnement!

b01e745fc56bd0c875d82ada990bb0a1

Similar Posts

11 Comments

 1. Een piepje zou inderdaad misschien een geheugensteun zijn.
  Ik moet eerlijk zeggen dat ik met het nieuwe pinnen nog geen last heb van het vergeten van mijn pas. Maar dat komt ook omdat hier in elke winkel die ik bezocht heb ook meteen gezegd wordt dat de pas niet vergeten moet worden.

 2. Sommige winkels – zoals de winkel waar ik werk – hebben al een piepje als de pinpas er te lang in blijft zitten. Deze is heel schel en kan bijna niet gemist worden, maar ondanks dat lopen mensen soms toch nog door.

  Op mijn werk zijn het ook de caissières die negen van de tien keer het pasje uit de automaat halen en aan de klant teruggeven. Mensen vergeten het en er wordt inderdaad veel over geklaagd.

  Zelf vergeet ik mijn pas nooit, mede doordat ik er op werk al zoveel mee te maken heb.

 3. Bij de pinautomaten bij onze C1000 en Lidl piept hij keihard als je de pas er te lang in laat zitten. Dat kun je echt niet missen. Ik vind het ook niet zo heel handig, want normaal kon ik mijn pas er doorheen halen als de eerste boodschappen over de scanner waren. Als ik sneller was met inpakken, tikte ik ondertussen vast de code in en dan kon ik direct op ‘ja’ drukken als alles er langs was. Nu duurt het langer. Niet veel natuurlijk, maar je merkt het wel.

 4. Prachtig eigenlijk dat ouderwetse klantvriendelijkheid, en klantenservice de beste oplossing is: de kassière die de klant tipt als die zijn of haar bankpasje vergeet!

 5. ..ook al 2 keer vergeten. Hou altijd m’n portemonnee boven de pincode. Zag pas bij de kruidvat precies camera (eigenbeveiliging, mag ik hopen)op het pinapparaat gericht staan en veel mensen pinnen toch zonder af te dekken…

 6. Hm hier in België inderdaad altijd al het “nieuwe” pinnen. (al noemen wij dat nooit zo) Zijn wij echt eens vóór Nl met iets? :)
  Groetjes uit B.

 7. Ik weet nooit wanneer ik de pas eruit mag halen. Gaat het ding piepen en heb dan geen idee waarom. Blijk ik te langzaam te zijn ;)

  Ellen1979

 8. @Ellen Ja ik was eerst ook iedere keer te laat maar zodra er geslaagd staat mag je hem eruit halen.

  Het is overigens heel simpel op te lossen door het systeem zo te veranderen dat je pas je pincode in kan voeren als je kaart weer uit de automaat gehaald is. (net als bij de kaartjesautomaten van de NS)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.