Het nieuwe pinnen is een ramp!

Schermafbeelding+2011 08 03+om+14.37.55

Het doet goed te weten dat ik niet de enige ben, die het nieuwe pinnen lastig vindt! Eind juni schreef ik over Het nieuwe pinnen, en dat ik vaak vergeet mijn bankpasje uit de betaalautomaat te halen!

‘Het nieuwe pinnen is een ramp’

Ik blijk dus niet de enige, want in de Telegraaf van woensdag 3 augustus staat het volgende:

Het nieuwe pinnen is een ramp. Dat komt omdat consumenten na het pinnen, waarbij de pinpas niet door de automaat wordt gehaald maar erin wordt gestoken, vaak vergeten hun kaart eruit te halen.’

Zie je nou wel!

Waar moet het bankpasje nou in???

Een ander probleem met het nieuwe pinnen is de onduidelijkheid over waar de pas in gestoken moet worden. Ook dit vind ik een feest van herkenning! Want soms moet je het pasje aan de bovenkant insteken, soms aan de onderkant, en soms moet je het pasje toch weer gewoon door de gleuf trekken. Dat is dan zeker het ‘oude pinnen’.

De bedoeling achter het nieuwe pinnen is overigens goed: de methode waarbij je de pas ‘insteekt’ in plaats van door een magneetstrip haalt, gaat ‘skimmers’ tegen.

Skimmen = magneetstrip kopiëren en pincode jatten

Bij skimmen worden de gegevens van je pinpas gekopieerd. De pinautomaat is zo bewerkt dat het pinapparaat de magnetische strip op je pinpas leest, en de gegevens opslaat.

Ondertussen wordt met behulp van een kleine camera, of de ouderwetse techniek ‘over de schouder meegluren’ je pincode afgekeken. Met de informatie van de magnetische strip van je pinpas, en je pincode, kunnen skimmers je pas namaken, en pinnen.

Overigens ben ik me meestal weinig bewust van ‘skimmers’. Wel let ik er op dat niemand kan meekijken als ik mijn pincode intoets.

Kunnen wij het maken?!

In de sfeer van Bob de Bouwers eeuwig optimistische antwoord op de vraag: ‘Kunnen wij het maken? Nou en of!’ vroeg ik me af hoe het nieuwe pinnen te ‘maken’ is.

‘Vergeet uw bankpasje niet!’

Ik zit te denken aan een piepje, of een stem die zegt: ‘Vergeet uw pasje niet’, die automatisch klinkt als je vergeet je bankpasje uit de betaalautomaat te halen. Net zoals in de auto, dat er een piepje klinkt als je je gordels niet om doet!

Wat zijn jouw tips voor het verbeteren van het nieuwe pinnen?!

Neem een email abonnement!

b01e745fc56bd0c875d82ada990bb0a1

11 Comments

  1. kyra
  2. Anonymous
  3. Anonymous

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ad Blocker Detected

Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker.

Refresh