Herfstvakantie 2018: wanneer is het?

Herfstvakantie 2018

Met heel veel horten en stoten kwam dan toch het schooljaar 2018/2019 op gang. Het schooljaar doet me vaak denken aan een stoptrein. Net als je denkt: ‘Ja, we gaan!’ stopt het alweer. Dit keer vanwege de Herfstvakantie. Daarom vond ik een uitspraak van een moeder in het boek ‘Waarom mama drinkt’ erg grappig en herkenbaar.

Herfstvakantie 2018

Wanneer de herfstvakantie in 2018  valt hangt af van het deel van Nederland waar je woont. Volgens de site van de Rijksoverheid is de indeling in 2018 als volgt:

  • Regio Zuid: 13 oktober t/m 21 oktober 2018
  • Regio Noord: 20 oktober t/m 28 oktober 2018
  • Regio Midden: 20 oktober t/m 28 oktober 2018

Maar, let op: scholen mogen van deze indeling afwijken. Controleer dus voor de zekerheid even de schoolgids van je kind. Of kijk op de website van je school.

Wanneer heb jij Herfstvakantie? En ga je nog wat speciaals doen?

Similar Posts

4 Comments

 1. Hier waren onze kinderen er al weer aan toe. Ik ook wel, want ik mis nog steeds de vrije dagen van de zomervakantie en het gezelschap van de kinderen.
  Hier is de herfstvakantie net ingegaan, maar ikzelf ben maar beperkt vrij. Gelukkig heeft mijn man een hele week vrij genomen (het is een unicum!) dus dan hoeft er iig niks voor opvang geregeld te worden.
  Heb jij nog te maken mer verschillende vakanties, doordat kinderen op verschillende soorten scholen zitten?

 2. Hihi, als je in Zuid woont Em je deze post op 19 oktober las, dan was je te laat ;)
  Hier is de herfstvakantie 2 dagen oud. We hebben geen opvang meer en ik ben thuis en Man in huis is in China (voor zaken, de reis was een week verzet want anders was ie in de herfstvakantie aldus zijn collega’s. Tja Rheden hoort bij zuid).
  Het is dus leuk maar intensief, want ik kom geen moment toe aan mezelf. Niet erg, maar moet ik altijd even incalculeren om niet sjacherijnig van te worden. En de Lego mag de hele week midden in de kamer blijven staan! ????

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.