iPhone problemen: wat kun je doen?

iphone problemen

Vorig jaar kocht ik een, naar mijn maatstaven, hartstikke dure smartphone. Een refurbished iPhone 6 om te precies te zijn. Hij kostte meer dan 300,-!

Nog steeds vind ik dat veel geld voor een smartphone. Maar eerlijk gezegd zou ik ook niet goed meer zonder mijn iPhone kunnen. Niet omdat ik er mee bel, maar bijvoorbeeld om foto’s mee te maken voor mijn blogs. Ik vind het ideaal dat smartphones ook kunnen fungeren als fototoestel.

Verder gebruik ik hem onder andere ook om te bankieren en te parkeren en om ‘s ochtends te kijken of ik nog een korte broek aan kan bij het hardlopen dankzij de weer-app.

Problemen met mijn iPhone

Hoe dan ook, de laatste weken heb ik problemen met mijn iPhone. De batterij loopt namelijk heel snel leeg. Ik laad hem keurig op totdat de afbeelding van het batterijtje helemaal gevuld is, en dan ga ik bijvoorbeeld een Koreaans drama kijken via mijn iPhone.

Binnen een uur of 3 loopt de batterij dan leeg. Volgens mijn oudste dochter heb ik dit helemaal aan mezelf te danken. Ze zegt dat ik mijn iPhone te vaak aan de oplader heb laten liggen. Of ze gelijk heeft weet ik niet, maar het is wel waar dat ik hem vaak aan de oplader had liggen inderdaad. En nu natuurlijk al helemaal.

Terugzetten naar fabrieksinstellingen

Het advies van de winkel waar ik mijn refurbished iPhone kocht is om hem terug te zetten naar de fabrieksinstellingen. Dat zou ik met liefde doen, maar er is één heel groot probleem.

Om mijn iPhone weer op de fabrieksinstellingen moet ik inloggen op mijn Apple account. En dat krijg ik dus echt met geen mogelijkheid voor elkaar. Ik heb al van alles geprobeerd, en diverse online tutorials en stappenplannen doorlopen. Maar niets helpt. Sowieso baal ik als een stekker dat ik niet in mijn account kan komen trouwens, want mijn iPhone geeft permanent de melding: ‘Werk Apple ID-instellingen bij.’ Maar dat kan ik dus niet doen. Het is net zo frustrerend als het DigiD gebeuren!

Wat kun je doen als je problemen hebt met je smartphone?

Er zijn diverse problemen die je kunt hebben met je smartphone. Hieronder 8 bekende struikelblokken:

 1. Je hebt hem laten vallen en nu is het schermpje kapot. Deze komt vaak voor, en is mij ook al eens overkomen. Soms doet de smartphone het nog, ook met een kapot schermpje. Maar meestal moet je er wel wat aan doen.
 2. Je hebt je smartphone in water laten vallen of er is veel regen bij gekomen.. De truc van je smartphone in rijst leggen schijnt soms te helpen.
 3. De batterij geeft problemen.
 4. De camera doet het niet. (Dit probleem had ik een keer, maar toen bleek dat ik per ongeluk mijn vinger voor het ruitje had gehouden….)
 5. Niet meer kunnen inloggen.
 6. Homeknop doet het niet meer.
 7. Het touchscreen reageert niet goed meer.
 8. De smartphone wordt heel traag. Dat kan gebeuren als je er erg veel apps op hebt staan bijvoorbeeld.

Eerste hulp bij problemen met je smartphone

Als je problemen hebt met je smartphone, is stap 1 de smartphone even helemaal uitzetten, een paar minuten wachten en dan weer opstarten. Stap 2 is apps verwijderen, en eens kritisch naar je instellingen kijken en ze eventueel aanpassen.

Helpt dat allemaal niet? Pak dan de gebruiksaanwijzing er eens bij. Vaak staan daar veelvoorkomende problemen in + de oplossingen. Als je geluk hebt, staat jouw probleem er toevallig net bij. Hebben deze 3 stappen niet geholpen? Dan heeft het soms effect als je je smartphone weer op de fabrieksinstellingen zet.

Leestips: refuburbished kopen en Is refurbished goed?

Naar de expert ermee als je er zelf niet uitkomt

Maar voor bijvoorbeeld een gebroken schermpje zul je toch naar een expert moeten. Sommige experts beloven dat ze je smartphone binnen 30 minuten kunnen repareren. De meeste mensen kunnen en/of willen hun smartphone niet lang missen, dus dat klinkt aantrekkelijk. De prijzen voor reparatie van je smartphone zijn heel verschillend. Hieronder een voorbeeld van prijzen voor bijvoorbeeld een iPhone X reparatie. Ik schrik van de prijzen moet ik zeggen. Een batterij kost toch al 95,-! Hoewel dat bij een iPhone6 misschien wel goedkoper kan.

iphone reparatie

Wat is jouw meest voorkomende probleem met je smartphone? En wat doe je dan? Repareren of een nieuwe kopen?

Similar Posts

8 Comments

 1. Ik heb goed nieuws voor je: je kunt via apple zelf met korting een nieuwe batterij krijgen. Ik meen nu €30.
  Je kunt via de klantenservice van apple een afspraak maken om het bij een servicecenter te laten doen terwijl je wacht.
  Accu’s worden altijd minder in de loop van de tijd. Het ligt dus niet aan jou ;-)
  Mijn moeder en ik moeten ook de batterij laten vervangen van onze iPhone 6-en.

 2. Heel herkenbaar allemaal. Mijn dochter kocht vorig jaar ook refurbished iPhone 5 en we hebben er niets dan problemen mee gehad. Onder andere ook met de batterij.
  Nu heeft ze een smartphone van het merk Honor en dat is een hele goede, alleen is het scherm momenteel aan gruizelementen. Het laten maken is ons te duur… Ze moet het nu maar doen met een oude smartphone die we nog hadden liggen, maar deze heeft eigenlijk een veel te klein geheugen.
  Mijn zoon heeft al een paar keer zelf een scherm proberen te vervangen met onderdelen van Ali Expres. Soms gaat dat goed, maar soms lukt het niet en dan ben je eraan voor de moeite.
  Ikzelf heb al jaren een One Plus. Qua prijs/kwaliteit zijn dit hele goede toestellen, vind ik. En ik zweer bij een degelijk hoesje om mijn scherm te beschermen.

  1. Ik vind het knap van je zoon dat hij een schermpje kan vervangen zeg. Als het lukt kun je zo een boel geld uitsparen. Je dochter heeft wel veel pech met haar smartphones als ik dat zo lees.

 3. Ik zweer bij apple, mooi en handig in gebruik. Ik laad de mijne elke dag op, nu ik ga ook geen film kijken op dat toestel, daar dient die niet voor toch?

  Een tip die ik altijd gebruik, google je foutmelding en probeer de oplossingen uit. Zo raak ik er meestal uit hoor.

  Veel succes

 4. Probleem: De batterij. Dus nu neem ik tijdens wandelingen waarbij ik en google maps gebruik en foto’s maak, maar een powerbank mee.
  Het batterij probleem is na de iOS12 update wel iets groter.

  Maar wat is dat met digitale ID’s. Ook met mijn apple ID heb ik nooit problemen. Zelfs niet na het wijzigen van het bijbehorende e-mailadres. Be more Pippi … Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk wel dat ik het kan..

  1. Ik weet ook niet waarom die digitale id’s bij mij zo moeizaam gaan. Maar ik kan dus echt niet inloggen bij mijn apple id. Ondanks googelen en van alles proberen.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.