Handdoeken opbergen: waar moet ik ze nu laten?

handdoeken opbergen

Handdoeken opbergen.

De meest logische plek is de badkamer, want daar heb je ze immers nodig.

Maar bij ons werkt dit niet goed.

En hier is waarom:

Onder de wasbak in onze badkamer hangt een kastje met deurtjes. Dat is een prima plek voor handdoeken opbergen. Ware het niet dat mijn huisgenoten er roekeloos een handdoek uitgrissen, waarbij de rest dan op de natte badkamervloer valt. Er is weinig dat mij zo tot blinde razernij kan drijven als dit soort gebrek aan respect voor de vrouw des huizes. Maar ondanks diverse donderpreken, bleef het probleem.

Handdoeken opbergen in de meterkast

Dus legde ik voortaan de handdoeken in de meterkast tegenover de badkamer. Niet de beste plek, dat weet ik, maar daar bleven ze in ieder geval droog, Nu wil echter het geval dat met de komst van de langverwachte glasvezel er allerlei geheimzinnige kastjes in de meterkast geplaatst moesten worden.

En nu is er geen plek meer voor mijn handdoeken.

De hele week staarde de plastic bak met handdoeken me verwijtend aan vanaf haar plek in de gang. Maar ik laat me niet intimideren! Ik staarde gewoon terug, in afwachting van een briljante inval.

Handdoeken opbergen: de opties

Ik bedacht de volgende mogelijkheden om de handdoeken op te bergen.

 1. De hele badkamer verbouwen en opnieuw installeren inclusief een kast waar handdoeken niet kunnen uitvallen. Maar ja, dat is een flinke kostenpost als je eigenlijk alleen maar handdoeken wilt opbergen.
 2. Alle gezinsleden 1 handdoekje geven met de tekst: ‘Hier, daar moet je dus gewoon de hele week meedoen. En je moet hem op je slaapkamer bewaren.’ Ik vrees dat dit op teveel protesten zal stuiten.
 3. Iedereen naar zo’n heropvoedkamp in de Ardennen sturen met als doel: ‘Leer ze om voorzichtig een handdoek uit een kastje te pakken, zonder dat de rest er dan uitvalt.’ Maar die kampen nemen alleen mensen aan die van zichzelf gemotiveerd zijn…
 4. Een kastje in de gang met jassen zetten, en daarin de handdoeken opbergen. Op zolder staat vast nog wel een kastje. Maar ik wil eigenlijk geen kastjes en gedoe in de gang zetten. Ik houd van leegte en ruimte.
 5. Er zit een ondiepe nis vlakbij de trap waarin allerlei onduidelijke dingen liggen. Screen Shot 2019 12 04 at 16.08.59Ik kan die nis opruimen, en er de handdoeken opbergen. Nadeel is wel dat het een open nis is, en dat er veel stof op zal vallen. Maar het is wel een bestaande opbergplek.
 6. Zo’n leuke handdoek ladder kopen, en daar de handdoeken dan charmant overheen draperen.Screen Shot 2019 12 04 at 16.30.22

En ik koos voor optie…. 5!

Opbergen in een bestaande nis

Omdat ik geen geld wilde uitgeven aan handdoeken opbergen, en bovendien geen kastjes wilde neerzetten, besloot ik te kiezen voor de nis. Ik ruimde de spullen eruit, wat in een paar minuten klaar was. Maakte alles goed schoon en legde de handdoeken erin. Dat deed ik in Marie Kondo stijl, oftewel in rolletjes.

Screen Shot 2019 12 04 at 16.09.42

We hebben belachelijk veel handdoeken, dus ik hield heel veel over. Die heb ik naar boven gesjouwd en op een plek waar niemand ze kan vinden neergezet. Ik was regelmatig, dus de handdoeken die er liggen moeten genoeg zijn.

Nu is de gang weer netjes, de handdoeken opgeruimd, en nu maar hopen dat het zo blijft.

Lees ook pannendeksels opbergen out of the box opruim ideeën.

Hoe organiseer jij jouw handdoeken?

Similar Posts

45 Comments

 1. Ik heb gewoon een complete badkamer kast set in de badkamer en daar liggen de handdoeken en alles in… met spiegel… rond mijn wastafel, ideaal…

  En soms he? word ik wat moe van Maria of wie weet wie er nog gaat komen style.. die handdoeken oprollen deed ik in de jaren ’90 al vanaf ’94, in een kapperszaak… in style… op de planken… kortom, toen was tutje kondo er nog helemaal niet. Maar goed, ik wilde dat even kwijt.

  X

  1. In die zin is Marie Kondo met haar rolmethode dus helemaal niet zo vernieuwend Morgaine. Ik vind het overigens wel een superhandige methode dat oprollen.

 2. Diepe bewondering dat je zoveel woorden gebruikt voor het opbergen van je handdoeken en daarmee je blog kan vullen.

 3. je foto´s laden niet allemaal..Ik herken de gedachten over een opvoedingskamp, liefst eentje die een jaar duurt… Maar je hebt ene prima oplossing gevonden!

 4. Wij hebben het geluk een grote badkamer te hebben met een grote kast daar kunnen veel handdoeken in, en mijn ondergoed en pyama’s en nog meer en beneden in de wasplaats liggen de handdoeken voor dagelijks gebruik.

 5. Ja mooi, Nicole, de Konmari-methode.
  Ziet er goed uit.

  Ik heb maar 8 handdoeken, dus ik vouw ze gewoon op.
  Nog wel vier heeeeele grote baddoeken, maar die rol ik op…

  Prettig weekend!

 6. Prima oplossing zo!
  Hier doe ik de handdoeken gewoon in de kledingkast, opgevouwen dan wel. Moet misschien ook maar eens het rollen ervan uitproberen.

 7. Ik heb de badkamer naast de overloop waar al een ikea bakkenkast staat met bakken waarin wij de was, op kleur en soort, in doen.
  Daar bovenop heb ik de handdoeken en washandjes liggen.
  Ideaal!
  Naar de douche pak je mee wat je nodig hebt.
  Vanuit de douche gooi je je spullen gelijk in de daarvoor bestemde bak👍

 8. Wanneer je genoeg ruimte in je badkamer hebt zou je een roltafeltje van Ikea kunnen overwegen. Een Nissafors b.v. kost 19,95 [lengte 50.5 cm Breedte: 30 cm Hoogte: 83 cm.]

  1. Dat is geen gek idee. Mijn enige zorg is dat de kinderen dan nog steeds zo slordig een handdoek pakken, dat ze uit het roltafeltje vallen en nat worden. Maar qua extra ruimte vind ik het een goed plan.

 9. Toen de kinderen jong waren lagen ze gewoon onder de wastafels en de jongens deden het echt netjes.
  Nu moet ik wel zeggen dat we een douchecabine hadden, dat scheelt met spetteren en dus een natte vloer. Hans

 10. Ook wij hebben de handdoeken gewoon in de kledingkast. Dat wil zeggen, het is een kast met schuifdeuren in drie delen. Een deel is kleding van vriend, een deel is kleding van mij en een deel is algemeen. Met daarin beddengoed (bovenste) en handdoeken (onderste) op planken en in de onderste helft hangen, bij gebrek aan andere ruimte, de jassen die dat seizoen niet gebruikt worden en op de bodem liggen tassen. Grappig genoeg is dit ook wat ik van huis uit gewend ben, mijn moeder had ook zo’n kast dus ik vond het een heel logische oplossing. Mijn schoonmoeder denkt daar duidelijk anders over, die heeft de handdoeken in de badkamer en vindt het maar gedoe dat je moet nadenken over wat je nodig hebt vóór je naar de badkamer gaat. Maar wij verschillen wel vaker van mening….moet kunnen. In onze badkamer is wel een rek waar de natte handdoeken kunnen drogen. Die heeft mijn schoonmoeder dan weer niet… Maar ik heb een probleem met natte handdoeken in mijn wasmand want met een tweepersoonshuishouden draai ik niet dagelijks een was.

  1. Natte handdoeken in de wasmand is inderdaad niet handig. Ze gaan stinken, en in het ergste geval krijg je er zelfs ‘het weer’ in. Ik hang natte handdoeken daarom altijd een beetje uit.

 11. Een hele week met een handdoek ???
  Dat doe ik zelfs nog niet…gewoon lekker iedere dag een nieuwe met douchen en dan hangt er nog eentje bij de wasbak…voor dagelijks gebruik bij tanden poetsen.
  Vind handdoeken wassen het minst erge…en hebben genoeg kastruimte dus ook die liggen netjes op stapels in de kast.
  Fijn weekend

 12. Ik vind handdoeken en ondergoed bewaren IN de badkamer/doucheruimte helemaal niets!
  Het word toch altijd iets vochtig/muffig daar, ook als je héél goed lucht en ventileert!

 13. Wij hebben een extra kast in de overloop neer gezet. Waar wij handdoeken en onze voorraad voor deur spullen hebben staan omdat onze douche te klein was voor een kast

 14. toen wij 10 jaar geleden de badkamer verbouwden heb ik mooi kasten laten inbouwen, ik ben namelijk dol op handoeken…

 15. Hier liggen ze gewoon op stapels in de linnenkast .Ik moet er niet aan denken om een week met een handdoek te moeten doen bleghh .Elke dag een gewone om mijn haar af te drogen en een badlaken voor de rest en in de badkamer altijd twee gastendoekjes voor bv na het tandenpoetsen .

 16. Prachtige oplossing zo! Hoewel ik graag het verslag had gehad van een heropvoedkamp in de Ardennen, dus stiekem had ik gehoopt dat je voor die optie was gegaan:).

 17. Ik zou voor het kastje in de badkamer gaan. Als ze het op de grond gooien nog even laten liggen. Vlak voordat ze willen gaan douchen er nog een beetje water op gooien en daarna gewoon vrolijk kijken als ze zeggen dat er geen droge handdoek is. Herhaal dit bij al je huisgenoten (zorg wel dat je zelf een droge handdoek hebt elders) en ik weet zeker dat ze binnen een week of twee voorzichtig met de handdoeken overweg gaan.

  Love as Always
  Dimario

 18. Hier hebben we twee lades. Daar gaat alles netjes op stapels in maar soms….ze vallen niet op de grond omdat je ze over de lade heen moet tillen als het ware. Je zou dus een plankje aan de voorkant kunnen maken waardoor ze niet mee te trekken zijn

 19. Bij ons liggen de handdoeken en washandjes keurig opgevouwen in een kastje in de badkamer en ja, we hebben ook op de slaapkamer in de kledingkast nog een paar handdoeken liggen, maar die gebruiken we dan voor op vakantie, dit zijn meestal de oudste handdoeken dus de kans bestaat ook dat we ze tijdens de vakantie weggooien.

 20. Nou, het ziet er prima uit. Wij hebben ook weinig kastruimte in de badkamer. We hebben wel een badkamer kast waar de handdoeken in zouden kunnen maar daar staan allerlei andere spullen. We hebben nu een mooie plank in de badkamer met daarop (keurig gevouwen) stapels handdoeken en washandjes. Steeds als ik was, leg ik de schone handdoeken onder op. Voor de roulatie, zeg maar. En nu krijg ik heel veel zin om de badkamerkast uit te mesten en daar mijn handdoeken neer te leggen. Bedankt, hè!

 21. Wij hebben een kleedkamer (die van de open badkamer overloopt in onze slaapkamer). Denk aan vier deuren aan de ene kant en 3 aan de andere. Een van de drie kasten is voor onder andere de handdoeken. Ik ben nu wel aan het experimenteren met oprollen of op een andere manier opvouwen, want nu nemen ze teveel ruimte in beslag.

 22. wij hebben een badkamer kast en daar doe ik de handdoeken opgerold in het werkt voor ons prima zo.

  off topic wat een hoop reclame tussen de comments door, het scrolt niet fijn iig ;)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.