Reacties

De Marie Kondo methode: 7 maanden later — 46 reacties

  • Marie Kondo is heel erg van het opruimen en overboord gooien van alles wat overbodig is. Ze is erg populair op het moment. Er is zelfs een Netflix serie met haar.

 1. De grote handdoeken opgerold in de kast vind ik erg handig. Keuken en theedoeken deed ik al zo voor Marie in een bak in de kast, dus niet in de la.
  De sokken vouwen heb ik geprobeerd maar dat beviel me niet, die zitten nu weer in elkaar gefrommeld.
  Probeer alles en behoudt het goede

 2. Wow wat goed! Ik ben zelf nogal van het "weggooien" dus heb niet zoveel met die Marie Kondo methode (heb liever een methode die me aanleert om niet alles weg te gooien en wat meer spullen houden haha)
  Maar de keukenla, wow. Als ik dit zo zie kan die van mij ook wel een Marietje gebruiken ;)

 3. Hier de handdoeken in de badkamerlade opgerold al la Marie Kondo. Blijft nu ook netjes. Voor de rest hanteer ik de stelregel 1 erin 1 eruit. Voor een ladekast van Ikea (Hemnes) heb ik van die opbergsystemen gekocht speciaal voor die kasten (Skubb) en dan past er echt veel meer in een lade. Ondergoed. T-shirts en sokken ook opgerold. Je (ik) denkt inderdaad vaak dat je te weinig van iets hebt maar uiteindelijk blijkt dat niet zo te zijn. Heb drastisch oude en kapotte theedoeken in de kliko gegooid. Nu nog 10 over en blijkt meer dan voldoende......

 4. Ik heb ongeveer 2 jaar geleden mijn hele 3 kamer appartement en schuur volgens deze methode opgeruimd. Ben er nog steeds erg tevreden over. Weet precies waar wat ligt en gooi of geef nog steeds spullen of kleding weg als ik het niet meer gebruik. Door deze methode doe je dat ook sneller want je hebt meer overzicht.

 5. Het is wel handig om te doen zo. In de keuken hebben wij niet zolang gelden wat dingen weg gedaan. Toch niet meer gebruiken. Nu hebben meer ruimte. Handdoeken is zeker makkelijk op te rollen. Neem je minder ruimte erin. Wat stuk is gooien wij ook weg.

  ( Jij hebt ook kabouters staan. Wat leuk. )...Onze kabouters is zeker meer dan 60 cm hoog.
  Zie deze linkje.. https://yova.nl/tuin-centrum-haarlem-slot/tuincentrum/ Het was toen. Wij gaan ook veel later bekijken met de andere planten. Nu gaan nog niet doen. Te koud.

 6. Marie gekeken op Netflix.Precies zo gedaan zoals zei het uitlegde en voor mij werkt het heel goed.al heel wat opgeruimd en ook zo thema voor thema.gaat niet snel maar het resultaat mag er wezen.ik vind het top

 7. jep, het lukt me goed :) alleen jammer (en lastig) dat als iemand anders mijn was eens plooit (en dat gebeurt wel regelmatig), ik alles moet herdoen omdat ik liever de nieuwe methode heb :p efficiënt is anders natuurlijk

  De keuken heb ik nog niet onder handen genomen, wel al de kledingkasten, de papieren, de badkamer en voorlopig loopt het vlot. Al geef ik toe dat ik soms wel eens wat nonchalant durf te zijn, maar dat maak ik dan goed met een minimale opruimactie.

  • Ik vouw ook altijd mijn eigen was. Als iemand anders het doet, heb ik er nog meer werk mee. Ik leg het namelijk ook al meteen per persoon op een stapel.

 8. Hm. Ik ben van mezelf best heel opgeruimd en netjes. Maar nu ik dit zie, kan Marie me misschien nog wel wat leren. En dat het niet alleen op de korte termijn effect heeft, pleit ook voor Marie.

 9. Ik heb haar boeken gelezen en kan me in veel dingen vinden. Mijn kinderen kennen haar niet :-(
  Ik heb al heel veel opgeruimd en ben nog steeds bezig.
  Wat ik van haar geleerd heb is dat je keuzes moet maken en mijn telefoon ligt s'nachts in mijn schoenenkast :-)

 10. Zo grappig. We hadden het er laatst nog over toch? Ik ben al een fan sinds haar eerste boek. Ik heb ze allebei en ze ook al drie keer gelezen. Iedere keer is er een opruimwoede en gaan er vuilniszakken vol weg. Ook bij de Netflix-serie. Ik hoef maar tien minuutjes te zien en het kriebelt al.
  Alleen dus niet op haar manier. Als ik per categorie aanhoud (en kleding vind ik juist ingewikkeld) dan kunnen we zo een paar weken niet slapen (die bult kleding op je bed). Ik dacht altijd dat je het in een dag moest doen. Nee dus. Maar waar laat je dan alles? Dat laten ze niet zien bij Netflix.
  Alomvattend vind ik het geweldig en kriebelt het alweer dagen om weer door te pakken.
  Oh ja, het boek van Jelle Derckx (Verlangen naar Minder) heeft het ook weer aangezwengeld.

 11. Super leuk dat het werkt! Ik loop ook geregeld mijn huis door om te kijken of ik ook overbodige spullen heb. Heerlijk!
  En als ik naar Marie Kundo kijk bedenk ik me dat ik te weinig lades heb, haha.

 12. Goed volgehouden en wat een fijn rustig overzichtelijk la, heerlijk! Ik ben het helemaal met je eens. Wanneer iets bij je past is de kans van slagen zoveel groter dat het lukt om de gewoonte vol te houden. Ook gewoonte per gewoonte toevoegen heeft voor mij erg geholpen. In plaats van uit enthousiasme 10 tegelijkertijd haha!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder