Zonbescherming in februari

zonnebrandmiddel

Ik moet bekennen dat ik er jarenlang ietwat laks mee was: mezelf insmeren met een zonnebrandmiddel als ik buiten in de zon zat. Maar sinds een paar heb ik het licht gezien, en gebruik ik braaf zonbescherming. Factor 50! Want als ik iets doe, dan doe ik het ook meteen maar goed.

Ik koop tegenwoordig mini zonnebrand sinds ik hoorde dat de werking snel achteruit gaat na opening, en naarmate de tijd verstrijkt. Volgens mij komt deze tube van de Action. Ik raad hem overigens niet aan voor mensen met een gevoelige huid, want als ik hem opsmeer voelt het eerst een beetje branderig.

Denk jij aan je zonbescherming?

Similar Posts

10 Comments

 1. Ja, continu. Ik gebruik het hele jaar rond dagcrême met SPF 15 en in de zomer factor 50. Terwijl heel Nederland bleef doorbakken, hoorde ik in 1986 in Australië al wat de risico’s waren. Daarnaast heb ik in de tropen gewoond en dan leer je het wel af om in de zon te zitten. Je huid heeft een geheugen.

 2. Ik smeer wel als de zonkracht sterk is, maar vandaag was die 1 a 2. Niet genoeg om tegen te smeren. Ik gebruik als ik wel smeer Cien van de Lidl(beste uit test Consumentenbond) en voor in de handtas een klein flesje van de Hema. Weet je dat als je een sunblok of factor 50 gebruikt, je huid geen vit D aanmaakt?

 3. Ahh, wat een goeie tip.
  Eerlijk gezegd rommel ik maar wat raak.
  Ik smeer niks.
  Maar je hebt gelijk. Factor 50. De mini verpakking bij de Action.
  Ik ga er straks gelijk even langs!

  Groetjes van Marlou

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.