Een nieuwe gewoonte aanleren

nieuwe gewoonte aanleren

Ik wil mezelf een nieuwe gewoonte aanleren.

De reden is de verplaatsing van onze vier containers

Een nieuwe gewoon aanleren: waarom ik dat wil

Hier op het Achterhoekse platteland hebben we veel ruimte rondom ons huis. Dat geeft ons de luxe om de containers uit het zicht te zetten. Maar omdat we nogal gemakzuchtig zijn, stonden ze best wel zichtbaar in beeld.

Screenshot 2023 04 06 at 11.44.24

Namelijk halverwege ons huis en de kippen.

De containers uit het zicht zetten

Op een dag kwam mijn man met het idee om de containers naar een ander deel van de tuin te verplaatsen. We hebben namelijk halverwege ons huis en de weg een pittoresk hoekje dat helemaal verscholen ligt in de struiken.

Het is een mooi plekje om te gaan zitten, maar dat doen we eigenlijk nooit. Dus waarom daar dan niet de containers neerzetten! Zo gezegd, zo gedaan, en nu zijn de containers prachtig opgeborgen waar niemand ze kan zien.

0f3bcca6 cd0a 484b 8559 cd9503062c79

Er is maar één probleem.

En dat ben ik.

Het probleem en waarom ik een nieuwe gewoonte wil aanleren

Ik blijk te beroerd te zijn om ‘s ochtends hélemaal die kant op te lopen!

En dat leidt er weer toe dat er oud papier en gelezen kranten rondslingeren in de gang.

Ik had namelijk de gewoonte om na mijn dagelijkse hardlooprondje + hoelahoepen + meditatie de kippen te voeren. En dan nam ik in één moeite even het oud papier mee, en deed dat in de blauwe container die halverwege het kippenhok stond.

Maar ja.

Nu moet ik dus hélemaal de andere kant uit!

En dat vind ik blijkbaar ‘te ver’.

Mijn nieuwe gewoonte aanleren

Nu is het dus de kunst om mezelf een nieuwe gewoonte aan te leren, die ervoor zorgt dat ik het oud papier weer dagelijks opruim.  Ik weet uit ervaring dat een nieuwe gewoonte aanleren het beste lukt, als je het koppelt aan iets wat je al doet.

Zo werkte het ook bij de combinatie kippen eten geven – oud papier weggooien.

Dit is mijn masterplan!

Mijn plan is voor mijn nieuwe gewoonte aanleren is daarom als volgt:

Ik ga elke dag hardlopen. Dan loop ik dus in de richting waar nu de containers staan. Voortaan leg ik behalve mijn hardloopkleding ook alvast alle oud papier klaar op de keukentafel. Als ik dan ga hardlopen kan ik het oud papier meenemen, en voordat ik de tuin uit ren in de blauwe container doen!

Hopelijk trapt mijn innerlijke luiaard hierin.

Spoiler alert: niet dus….

Leestips

10 Comments

  1. izerina
  2. John
  3. Dimario

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ad Blocker Detected

Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker.

Refresh