Reacties

Griep in huis gehad? Dit moet je schoonmaken — 16 reacties

 1. Helemaal eens, alleen kun je gerust zijn: je kunt nooit dezelfde griep nogmaals oplopen. Je bent beter geworden omdat je immuunsysteem de griepvirussen doorkreeg en er afweer voor ontwikkelde.
  Als dus vanaf nu zo’n zelfde virus weer binnen komt zegt je lijf: hee! Die kennen we! Hap!
  Helaas muteren griepen zich erg snel dus als ‘ie zich eenmaal heeft gemuteerd volgend jaar of als je toevallig een andere tegenkomt die nu heerst kun je wel weer een nieuwe griep krijgen.

 2. Ik moet eerlijk bekennen dat ik alleen een grote schoonmaak houd bij buikgriep, omdat dat me besmettelijker lijkt dan "gewone" griep of verkoudheid. Nu zijn wij ook niet van de superhygiene omdat ik denk dat je weerstand daar niet beter van gaat worden. Maar goed, het is nooit slecht om je huis eens goed schoon te maken!

 3. Ik ben halverwege de vijftig, mijn man is 60 en tot nu toe hebben we nog nooit griep gehad. Ik vermoed dat we een heel goede weerstand hebben door heel veel beweging in de buitenlucht en doordat mijn man in de zorgsector werkt en bijna dagelijks regelmatig wordt blootgesteld aan allerhande ziekteverwekkers. Hij zal die "vuile beesten" ook wel "meebrengen" naar huis vermoed ik.Ik kan me niet voorstellen dat, indien één van ons de griep zou gehad hebben, ik nadien een grote schoonmaak zou houden. Ons huis is altijd proper maar het is niet nodig om alle kiemen te proberen verwijderen omdat blootstelling aan kiemen er ook voor zorgen dat je wat meer weerstand opbouwt.

 4. Ik ben proper, hooguit omdat je ziet of niet fit bent geweest moet je een aantal achterstallige dingen doen.
  Wb tisseus , die gooi je toch meteen in de prullenbak!
  Wat ik mis het schoonmaken van de telefoon.
  Bij buikgriep is het raadzaam om minimaal dagelijks het toilet, deurklinken ed schoon te maken.
  Ontsmetten hoeft niet in een normaal gezin, allemaal flauwe kul wat de fabrikant je wil doen geloven.
  Anders wordt het wanneer je met oudere, kwetsbare mensen en ernstig zieken werkt.
  Hetzelfde griepvirus krijg je nooit!
  Ik doe weinig om het griep of verkoudheidvirus te voorkomen, vaker handen wassen en hooguit geen hand geven wanneer iemand snip verkouden is.

 5. Ik deed niet echt zoveel extra's na de griep. Die heeft 3 weken lang rondgewaard in ons huis. En op dat moment was ik zo beroerd, dat ik niet aan (extra) schoonmaken toekwam. Daarna had het niet zoveel zin meer, had ik het idee...

 6. Handige tips. Ik ben sowieso al fan van veel beddengoed wassen want huisdieren. Deurklink is iets wat ik altijd vergeet.
  Maar - duimen - tot nu toe zijn we hier bespaard gebleven. Ik was altijd onmiddellijk mijn handen als ik terug kom van boodschappen doen, want die stang van het winkelwagentje schijnt ook vol bacillen te zitten.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder