Reacties

Boek over rouw: Gemis(t) in je leven + 6 boekentips — 8 reacties

 1. Door te praten over overleden mensen horen ze er gewoon nog bij. Alleen helaas niet meer in levende lijven,maar nog steeds in je gedachten. Ik kreeg truien van een overleden vriend. Draag ik ze,dan zeg ik wel eens in gedachten "Ze zitten heerlijk,bedankt".

  • Wat mooi Izerina. Ik zie het gewoon voor me, jij in zo'n trui en dat je hem dan in gedachten bedankt. Mijn jongste zoon draagt soms een oude trui van mijn vader, en dat vind ik ook heel fijn om te zien.

 2. Ik denk dat rouwen voor iedereen anders is en er geen handleiding voor bestaat. Ik weet wel dat het niet goed is om daar te lang in te blijven hangen. Het leven van iedereen om je heen vraagt ook z'n aandacht.

 3. Dat de sterfdag van je vader er weer aan zit te komen, zal ongetwijfeld weer allerlei herinneringen aan vorig jaar bij je oproepen.
  Het onderwerp van het boek sprak me in eerste instantie wel aan, maar ik haak bij zo'n vormgeving echt af.
  Verder herken ik wel dat sommige mensen je letterlijk proberen te ontlopen in tijden van rouw, maar ik snap dat ook wel en respecteer het. Daarnaast zeg ik altijd: "Als je niet weet wat je moet zeggen, kun je gewoon zeggen dat je niet weet wat je moet zeggen."

 4. De vormgeving van dit boek spreekt ook mij niet erg aan, dus ik denk niet dat het echt iets voor mij is.
  Het is zo cliché, maar wat gaat de tijd snel voorbij. Alweer bijna een jaar geleden dat je vader is overleden. Ben je er nu extra mee bezig nu zijn sterfdag dichterbij komt?
  Toevallig was gisteren de sterfdag van mijn beste vriendin en er is maar één vriendin die het gesprek met me is aangegaan. De anderen stuurden (laat op de avond) alleen 'sterkte', maar vroegen niet hoe ik me voelde. Ik merk dat ik dat echt enorm moeilijk vind omdat het mij niet uitnodigt om mijn verdriet te delen. Rouwen, het blijft lastig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder