Reacties

Begrafenissen: aandachtspunten — 6 reacties

 1. Ja, kan echt best goedkoop hoor. Wij keken er ook al naar. Je mag zelfs de kist van te voren zelf in elkaar timmeren als je dat wilt. De overledene mag thuis opgebaard worden ipv in de aula, afleggen mag familie doen, enzovoort.
  Wij zullen het dus echt zo goedkoop mogelijk doen maar wel zo dat het ook mooi is zeg maar.
  Zelf zeg ik altijd tegen manlief: Gooi me maar gewoon in de kliko. Maar dat mag dan net weer niet ;-)

 2. Hmmm tja. Ik weet het niet hoor. Prijzen en wensen veranderen in de loop der tijd. Ik kan nu wel offertes gaan opvragen maar ik hoop toch nog wel een jaar of 40 mee te gaan. Moet ik dan om de 5 jaar offertes gaan opvragen? Ik kan nu wel zelf een kaart ontwerpen maar vind ik die kaart over 5 jaar nog mooi?
  Ik kan mij voorstellen dat als je weet dat het einde eraan komt (denk aan ziekte of iets dergelijks) dat je dit soort dingen doet. Maar anders denk ik persoonlijk dat het beter is dat je een wensenlijstje in de la hebt liggen die je makkelijk kunt aanpassen. Mocht je overlijden dan onverwachts komen hebben de nabestaanden een leidraad.
  Persoonlijk heb ik geen wensen en vindt ik dat het afscheid is voor de rouwverwerking van de nabestaanden. Het moet vooral hun een goed gevoel geven. Ik merk er niks van. Maar nogmaals dat is mijn persoonlijke mening.
  Ingrid

 3. Ik ben er het helemaal mee eens dat niemand kritisch marktonderzoek kan doen als hij net een dierbare is verloren. De zus van mijn opa is net overleden, en ik vind het echt moeilijk om een uitvaart te organiseren. Daarom wil ik een soort onderzoek doen voordat ik een uitvaartcentrum kies. Bedankt voor het advies!

 4. Het blijft nu eenmaal een lastig onderwerp, want niemand heeft behoefte om zich te verdiepen in het thema uitvaart. Natuurlijk is het wel goed om te weten wat globale mogelijkheden zijn. Daarnaast bieden de meeste uitvaartverzorgers opties aan die in jouw budget passen. Zo kan je toch een bewuste keuze maken zonder je in te spannen in een lastige tijd.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder