|

De nieuwe inrichting van de Hema

hema inrichtingIk kan er nog niet aan wennen! Aan de nieuwe inrichting van de Hema.

Ik vind het rommelig en druk. Na drie maanden kan ik nog steeds niks vinden. En ik vind de indeling ook gewoon niet prettig. Normaal liep ik altijd een bepaalde route. En aan het eind dacht ik tevreden: 'Ik heb alles gezien!'

Maar nu dwaal ik een beetje kris kras door de winkel.

Hema nieuwe inrichting: tafels i.p.v. schappen

Eén van de belangrijkste veranderingen in de inrichting van de Hema is de verdwijning van schappen. Tot nu toe had de Hema een zogenaamde Manhattan opstelling! Daarbij staan winkelpaden haaks op elkaar. Maar blijkbaar vallen nieuwe producten daardoor niet goed op.

Tafels met Blijmakers

Daarom zijn er nu tafels gekomen. Op die tafels liggen onder andere Blijmakers. Dat zijn 620 relatief goedkope hebbedingetjes. Deze collectie Blijmakers wisselt vaak. De tafels zijn dan ook bedoeld om impulsaankopen te stimuleren. Het belangrijkste doel is om klanten in één oogopslag te laten zien wat er nieuw is.

De Hema heeft het moeilijk

De Hema schijnt het moeilijk te hebben. Door de economische crisis. Maar ook door winkels als de Action. Ik moet bekennen dat ik veel dingen tegenwoordig bij de Action haal, die ik vroeger bij de Hema kocht. Maar ik zou het wel erg vinden als de Hema zou verdwijnen!

Dingen die ik nog bij de Hema koop

 • Kantoorspulletjes zoals schriften, mappen, pennen, notitieboekjes etc.
 • Ondergoed
 • Kousen

Dingen die ik bij de Hema kocht, maar nu bij de Action haal...

 • Fietslampjes
 • Sokken
 • Schoonmaakdoekjes
 • Verf voor de kinderen
 • Schetsboeken
 • Handschoenen

Mischien moet ik toch maar wat meer bij de Hema kopen. En de nieuwe inrichting oogt wel fleurig.

Hoe vind jij de nieuwe inrichting van de Hema?

Similar Posts

14 Comments

 1. Vind de nieuwe indeling ook onprettig. Ik heb het gevoel dat ik de weg kwijt ben. Gisteren zocht ik naar ondergoed voor mijn man. Helemaal achterin in een hoekje. Ook geen bordje bij de aanbiedingen. Misschien wen ik wel aan het nieuwe concept, maar voor nu geen vooruitgang.

 2. Ik vind het wel leuk eruit zien, maar met de kinderwagen is het echt een ramp om de nieuwe winkel door te komen. Je komt nergens meer langs en je moet wel door die langggge paden, je kan niet snel ergens afslaan ofzo, dat kan echt pas aan het einde van het pad. Dus ik vind het niet echt een verbetering.

  1. Oh ja, wat een goed punt Daantje! Ik heb zelf geen kinderwagen meer, maar ik snap zeker wat je bedoelt! Best dom van de Hema want er komen volgens mij veel jonge moeders.

 3. Ik heb gemerkt bij mijzelf dat ze precies het tegenovergestelde bereiken. Ik keur die tafels met, voor mij sorry kleurige "troep", geen blik waardig. En als ik niet snel kan vinden wat ik zoek dan ben ik weg en hebben ze helemaal geen verkoop. Maar voor anderen geldt dit misschien niet, Leontine

 4. Ik vind het ook nog helemaal niks! Je kan inderdaad niks vinden en de volgorde is echt onlogisch. Dat schap met nieuwe producten vind ik dan wel leuk. Ik kom nu wel vaker bij de hema omdat ik er nu heel dichtbij woon. Makkelijk om ff snel heen te lopen.

 5. Vroeger kwam ik vaak bij de Hema. De afgelopen jaren nauwelijks. Ik kan ook. Is meer vinden en zoals iemand eerder al schreef. Tafels met veelkleurige spulletjes schrikken me eerder af en zorgen dat ik zo snel mogelijk doorloop.
  Nu houd ik ook niet van winkelen, dus hoor vast niet bij de doelgroep...
  En ik ga liever naar Action. Veel goedkoper. Al zal ik er geen linnengoed meer kopen omdat dat zo snel af is.

 6. Vroeger kocht ik heel veel bij de Hema. De Hema had mooie, degelijke producten. Na diverse restylingen de afgelopen jaren was het "mijn" Hema al niet meer. Het gebedel bij de kassa "wilt u nog dropjes/fietslampjes/koekjes" etc. zeer irritant. Tegenwoordig is het in de vestiging waar ik kom een goedkope, rommelige, troep geworden, waar alles inderdaad heel onlogisch door elkaar heen staat en ligt. Al meerdere keren weggelopen naar een andere zaak en het daar wel kunnen vinden. Jammer, want is was gehecht aan de oude vertrouwde Hema!

  1. Ja, het lijkt me voor de kassières ook niet fijn om telkens te moeten vragen of iemand er nog xxxx bij wil. Het viel mij ook al op dat ze dat nu steeds vragen.

 7. Los van het rommelig ogen van de nieuwe inrichting is er ook heel wat assortiment verdwenen. Ik kwam altijd bij de Hema voor het beddengoed - daarvoor wordt ik nu (hartje Haarlem nota bene) verwezen naar 'een groot filiaal' aan de andere kant van de stad. Niet handig, want daar ga ik dus niet heen. Weer iets wat ik online ga kopen (en niet bij de Hema..). Mijn basispanty's kan ik niet meer vinden - geen ruimte mevrouw. De knutsel en papierspullen liggen nu door de hele winkel verspreid en de kinderkleding is achterin weggestopt. Beduidend minder keus in handdoeken en opbergspullen - nee, ik wen over het algemeen aardig snel aan 'zicht' veranderingen maar dit is gewoon een domme actie.

  1. Dat bepaalde dingen er niet meer zijn, had ik gelukkig nog niet gemerkt. Maar dat kan ook komen omdat ik niks kan vinden ; )
   Misschien is het er simpelweg wel niet meer! Inderdaad niet slim van de Hema.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.