Reacties

Anders gaan koken in 2019: HelloFresh versus Verspakket — 51 reacties

 1. Je ik ben wel een goede en creatieve kok en partner vind dat ook.
  We eten wel elke dag vlees en koolhydraatarm, ik voor gewicht en partner , of als extra bij de maaltijd gegeten.
  licht diabetes.
  Met restjes weet ik altijd wel wat te maken.
  Veel vries ik in en wordt later weer ergens anders in verwerkt.
  Ook eten we elke lunch soep de bouillon is van botten of maagjes. Vandaag eten we bloemkoolsoep, altijd vries ik resten bloemkool in en dat was nu voldoende voor een flinke pan
  Als vulling de kleingeknipte maagjes vd bouillon en soepgroente

 2. Het is een beginner je toch?
  Als je daar aan gewend bent Jan koken from Scratch een volgende stap zijn.
  Met de juiste kruiden in huis en basisdingen als gezeefde tomaten, kokosmelk en knoflook kom je al een heel eind.
  Ik ben een gepassioneerde kok maar de energie ontbreekt. Dus eten we vaak eenvoudig en sober, dat is ook goed voor de lijn ????

 3. Ja, dat ben ik ???? Ikzelf eet zo weinig mogelijk dierlijke produkten en houd erg veel van rijst, pasta’s en noedels. Mijn partner wil het liefst elke dag aardappelen, groente en vlees. Meestal bak ik vlees voor 2 of 3 dagen! Ik roerbak meestal de groentes, kook ik aardappelen en noedels, schep de helft van de groenten op een bord en bak de noedels met de rest van de groenten met wat sojasaus. Rijst eten we meestal samen, ik met quorn, partner met sate. Ook maak ik om de paar weken van 500 gram kikkererwten en veel kruiden falafel. Ik bak de balletjes en vries ze in. Bij salades eet ik meestal kidneybonen, bruine bonen, capucijners, boterbonen o.i
  Leuk dat je het op deze manier gaat proberen, succes!

 4. Ik ben een redelijk goede kok. Ik kook altijd vers en gevarieerd. Ik ben overgestapt naar de volkorenvariant van pasta's. Lekkerder en voedzame. Er worden meer vezels gegeten op deze manier en dat geeft een meer voldaan gevoel, en beter voor de vertering en bloedsuikerspiegel.
  De vers pakketten kunnen helpen om je iets anders te laten gaan koken. Ik vind wel dat er soms weinig inzit voor wat je betaald. Ik zag laatst een tomatensoep pakket maar de ingrediënten zijn een stuk goedkoper als je ze los koopt. Bij pompoensoep valt het dan weer mee Vind ik.

  • Ja, ik hoor inderdaad vaak dat het goedkoper is om alles los te kopen. Maar als opstartje voor andere dingen koken vind ik zo'n pakket drempelverlagend.

 5. Ik vind koken leuk, maar ben de enige in huis die dat vindt en dan is het weer wat minder leuk.
  Wij laten de boodschappen bezorgen, inclusief 3 maaltijden uit de Allerhande box. Dat is relatief duur, maar in mijn geval het ook waard. Ik hoef niet meer naar de supermarkt, ik hoef niets te verzinnen en door de box kom ik uit mijn comfortzone en eten we weer eens wat anders. Soms mag een recept blijven en is het lekker en soms niet.... voorlopig worden we hier blij van!
  Succes met uitproberen! En als je man de kilo’s hierdoor gaat verliezen, dan horen we dat natuurlijk graag! ????

 6. Ik vind mezelf een goede kok, maar niet op allemaal vlakken. Ik ben niet van de liflafjes, kan niet barbecuen en heb nog nooit een biefstuk gebakken. Maar ik ben al wel meer dan 25 jaar bezig met dieetkoken en iets van niets te maken.
  Ik vond het destijds ook heel lastig om vegan te koken. Ik had geen referentiekader en alle boeken waren in het Engels. Mijn Engels is er flink op vooruit gegaan :-) Het is met vegan koken soms moeilijker om iets op smaak te krijgen vind ik. Maar dat is ook lastiger als ik er geen gluten, suiker en weinig olie/vet bij kan gebruiken.
  Jij hebt een dochter die jou kan helpen met leren vegan koken. En als je eenmaal wat gewend bent dan merk je dat het op andere vlakken makkelijker is. Zo vind ik het heel makkelijk dat ik niet over besmetting met rauw vlees hoef na te denken. En het is voordeliger koken. Gewoon proberen, Nicole. Komt helemaal goed!
  Die verspakketten begin ik niet aan. Te duur en te weinig in mijn gezin. Ik koop elke week flink groente in en ondertussen heb ik geleerd wat ik vaak gebruik. En ik koop vooral groente van het seizoen en dat is ook nog eens het voordeligst.

  • Inmiddels heb ik een dag vegetarisch gehakt gebruikt en volgens mij was dat ook nog vegan ook. De eerste stap is gezet : ) Dank voor je bemoedigende woorden.

 7. Ik ben een goede kok, met al eetgroepen sinds mijn zestiende. Maar ook leerde ik veel mensen koken.Mensen die bv door autisme minder overzicht hebben, of helemaal geen koken geleerd hebben van huis uit.
  Een van mijn favoriete kookboeken is "Zonder pakjes en zakjes" van Karin Luiten. Haalbare recepten, duidelijke uitleg, geen idiote ingrediënten die je alleen in een speciaalzaakje in de grote stad kan kopen.
  Aanrader. Ik weet zeker dat je daarmee kan koken zonder verspakketten en andere dure fratsen.
  Het enige wat je wél nodig hebt bij leren koken en goed koken is tijd.Rustig de tijd nemen.Ik bereid mijn maaltijden smiddags voor, dan kan het nog uitlopen qua tijd. Als je om vijf uur begint is het haasten en daardoor sneller fouten maken.
  Overigens is onze Hollandse pot best gezond als je wilt afvallen, het gaat vooral om portiegrootte. Minder minder minder zeg maar. Porties zoals in de jaren vijftig, en vlees op zondag.

 8. Ik vind de hello fresh en ook de Allerhande box erg duur. Maar het handige van de Allerhande box is dat de recepten ook online staan. En dan maak ik ze gewoon met ingrediënten die er staan. Maar ik pas het ook wel aan als ik iets niet heb.
  En er staan ook altijd vegetarische maaltijden bij.

 9. Ik ben niet zo tevreden over mezelf als kok, alhoewel ik wel goed thuis ben in de Marokkaanse keuken en dus zet ik al regelmatig maaltijden op tafel die voor anderen misschien exotisch zijn. Omdat ik dit al jaren doe ben ik er persoonlijk een beetje op uitgekeken. De laatste tijd maak ik nog weleens tajines zonder vlees en maak die dan pittig met olijven, ingemaakte citroenen en hele pepers. Hello Fresh heb ik een x naar gekeken maar inderdaad door de prijs heb ik het niet eens overwogen. Wat ik nog weleens doe op mijn vrije dag is naar de markt gaan. Daar staat een groentekraam waar bijna alles € 0.50 kost. Dan koop ik een hele tas met groenten en kruiden en maak ik meerdere gerechten voor een paar dagen met verschillende soorten groenten waar ik rijst en/of aardappelen bij doe. Ideaal!

 10. Meen je dat echt? Hier zijn enkele tips. SchaF een slow cooker aan en google "recepten voor slow cooker". Hier vind je ouwe trouwe Hollandse kost en tevens (vaak vertaalde) Britse en Amerikaanse recepten. Helaas, in deze veranderingen in je kookgewoontes moet je wat tijd en geld investeren. Zorg bv dat je een redelijke voorraad kruiden in huis hebt, groenten met een lang leven zoals uien, wortelen, selderie, peterselie in een pot of in de tuin, knoflook, zoete aardappelen enz. Deel je dag een beetje anders in. Denk serieus na over de avondmaaltijd en bereid die maaltijd voor in de ochtend wanneer je er de energie voor hebt. Afhankelijk van de grootte van de pan en het aantal eters kun je voor meer dan 1 dag koken. Bereid de ingredienten voor volgens het recept en stop alles de pan in. Nu hoef je alleen nog maar de stekkker in het stopcontact te steken en de pan voor 4, 5 of 6 uren in te sckelen op een heel lage hitte. (Persoonlijk breng ik de inhoud vaak op het fornuis aan de kook en schakel de pan dan pas in) Ruim de keuken op en voeg later bv nog een schotel rijst, aardappelen en/of een salade toe. Naar wens kun je hier nog een tweede dag van eten of in de diepvries zetten.

 11. Vaak zelf ook weinig inspiratie voor het koken, waardoor het al snel saai wordt. Na een lange dag werken, wil ik ook geen uren in de keuken staan. Nu is voor mij zo'n versbox helemaal niet voordelig, maar met een groot gezin snap ik wel dat dit werkt.
  Succes met je voornemens

 12. Ik wist helemaal niet dat Lidl ook zulke pakketten had! Die zitten hier om de hoek. Toch maar eens gaan kijken. Van de AH pakketten ben ik grote fan. Super lekker allemaal!

 13. Ik vind die pakketten vaak heel erg duur. Wij maken een weekplanning op aan de hand van de seizoensgroenten en bakken daar soms een stukje vlees bij. Dingen die langer bewaard kunnen worden, kopen we aan als het in promo staat.

 14. Ik ben totaal geen keukenprinses. Is ook altijd hetgeen er teveel aan is, op het einde van de dag, dat koken. Zeker ook wat lastiger omdat ik geen gluten en melk mag.
  De verspaketten vind ik een ideale afwisseling. Breng er af en toe een mee van Delhaize als ik daar de boodschappen doe. Bij Lidl hier heb ik ze nog niet gezien, een keer beter opletten.
  Hello Fresh vind ik ook erg lekker, en voordeel daarvan is dat mijn man dan wel meehelpt om te koken, anders niet.
  Ja, niet goedkoop, dus ik neem het maar af en toe een keer een week. Gelukkig zijn we geen grote eters en kunnen de 3 maaltijden mits wat kleine dingen toevoegen vaak voor 5 dagen dienen. Maakt het weer ietsje goedkoper. Nadeel is dat er niet steeds geschikte recepten zijn (gluten- en melkvrij).

 15. Ik heb ook een keer HelloFresh geprobeerd, omdat ik van vrienden een hoge korting kreeg. Maar ik vond het erg chemisch smaken. Bah! Die verspakketten zie ik inderdaad wel eens liggen. Maar daar zitten vaak zakjes met sausjes in waarvan ik de ingrediënten niet wil weten. Dan maak ik liever echt alles zelf, gewoon met kruiden. :)

 16. Ik ben echt een slechte kok en heb ook vol goede moed naar hello fresh gekeken, totdat ik de prijzen zag inderdaad! Mijn man kan gelukkig wel erg goed koken, dus ik doe de boodschappen (op aanwijzing) en hij kookt.

 17. Heej mijn plan is ook om gezonder te gaan eten. Ik heb zelf t idee om vanaf februari (na mijn verjaardag en die van mn vriend) een detox te doen qua suiker.

 18. Ik heb ook het plan om gezonder te gaan koken/eten. Ben van mezelf niet echt een keukenprinses dus heel tevreden ben ik niet over mezelf wat dat betreft. Maar goed, er is iig dus voldoende ruimte voor verbetering ;)

 19. Ik ben de laatste maanden anders gaan koken, maar ik ga daarvoor gewoon naar de slager, groente-en kaasboer. Ik merk dat ik daardoor bewuster inkoop en dus A goedkoper uit ben en B veel minder weggooi. Ik kook ook voor meerdere dagen en tevens ook voor mijn dochter die niet meer thuis woont en door haar werktijden beduidend slechter is gaan eten. Zij komt op woensdagavond bij mij eten en neemt voor andere dagen 1 persoonsporties mee voor in de diepvries. Het zijn gevarieerde maaltijden van stamppot, soep tot curry en als extraatje appelmoes of stoofpeertjes. Bovendien maakte ik van een oude slaapzak en een mooie lap stof voor weinig een hooimadam zodat ik ook nog eens minder gas gebruik en maaltijden korter op het vuur staan.

  • Wat heerlijk voor je dochter dat ze voor gezonde maaltijden bij jou terecht kan Johmar. En knap dat je van een oude slaapzak zo'n hooimadam hebt gemaakt!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>