Van slag door de feestdagen?

ritme en routine

Tsonge, al dat Genietengourmetten en gezellig samenzijn gaan een mens niet in de koude kleren zitten. Ik weet amper meer welke dag van de week het is. Soms twijfel ik zelfs even wie ík ook alweer ben. Mijn leven voelt als een boek dat ik anderhalve week geleden even weglegde, en nu heb ik moeite om de plek te vinden waar ik was gebleven.

Zonder ritme en routines gebeurt er dit…

Ik ‘doe’ het ‘t best op ritme en regelmaat. Als ik een plant was, dan zou mijn gebruiksaanwijzing zijn: met rust laten, veel licht en ruimte geven en voorál niet verplaatsen of uit routines halen. Anders gebeurt er dit:

via GIPHY

Maar laten de feestdagen nou juist alle routines genadeloos aan de kant schuiven. Vandaag is de eerste dag dat het dagelijks leven weer wat gewoner wordt. Gelukkig!

Ik heradem.

N.B. Andere mensen balen juist dat de feestdagen voorbij zijn, en raken daardoor in een dip. Of ze krijgen juist een zomerdepressie.

Hoe ervaar jij de feestdagen en periode erna?

Similar Posts

13 Comments

  1. Hoe gezellig ook, ik herken je gevoel wel, ik heb het gevoel ook dat ik er echr anderhalve week “tussenuit” ben geweest. Heel apart gvoel, alsof het is doorgegaan zonder mij erbij.

  2. Oh, ik vind het zoo jammer. Ik ben absoluut nog niet toe aan het gewone leven. Doe mij nog maar lekker een weekje met het gezinnetje vrij :)

  3. Ook hier zijn we nog steeds de weg kwijt en weten soms niet welke dag het is .We hadden de redelijk gewone regelmaat maar dan wel alleen wel met een versierd huis .Het word even wennen zonder alle gezellige versiering en lichtjes .Ik duik morgen eens in de bak met kaarsen want dan heb ik weer heel veel lichtjes

  4. Herkenbaar! Enerzijds zijn we blij dat het erop zit, anderzijds ga ik de kerstperiode wel missen. Die stopt bij mij pas definitief van zodra de kids ook weer naar school gaan, dus nog even genieten van de versiering/boom/lichtjes…

  5. Ik vind het heerlijk dat alles er weer op zit. Niet dat ik een hekel heb aan de feestdagen, maar wij “doen” het ook allemaal het best op routines.
    De dag na kerst heb ik alle versiering weggehaald en vandaag is man weer aan het werk gegaan. De kinderen gaan maandag weer naar school en peuterspeelzaal.

  6. Had het volgens mij al een keer verteld, maar ben niet echt een kerstliefhebber, maar het hoort er nu eenmaal bij en met een vrouw die er helemaal gek van is kan ik er ook niet echt om heen. We hebben een heerlijke kerst gehad hihi. Maar wat je schrijft klopt voor mij wel. Normaal weet je welke dag het is, nu moet ik toch even nadenken. Ik ben wel een ritme dier. Beetje elke dag hetzelfde moment naar bed/opstaan vind ik heerlijk. Zonder wekker wakker worden vanwege je ritme. Helaas op het moment niet werkende vanwege alle feestdagen en andere tijden naar bed en opstaan. Hoop dat ik he ritme weer snel te pakken heb

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.