Reacties

4 tips voor het kopen van kinderkleding — 48 reacties

 1. Ligt eraan hoe koud het buiten is en hoe snel mijn kind het warm heeft. Ik ken een jongen die als kind in de winter bijna altijd korte broeken droeg en het dan ook daadwerkelijk niet koud had. Andere kinderen hebben het soms nodig om even te ervaren. Ook niks mis mee denk ik 😊

 2. Wel, ik laat dat dan gewoon toe.
  Ik ben ermee gestopt om daar ruzie over te maken, want dat haalt gewoon niets uit.
  Een keer laten voelen echter wél! Ik geef nog wel raad, zo van: "Als ik jou was zou ik toch een lange broek aandoen, want het is toch wel koud hoor!"
  Maar daar blijft het bij.

  • Onzin.............en als alleenstaande vader lijkt me dat erg moeilijk! Mijn broer gaat met zijn kinderen (zoon en dochter) kleding kopen en doet dat gewoon zoals (bijna) iedere ouder (m/v)*

   *moeder/vader/verzorger

 3. Ik heb geen kind, maar ik zou het gewoon toe laten denk ik. Hij/zij kan zelf wel aanvoelen of het koud is buiten toch? Sommige mensen/kinderen zijn koukleumen en andere weer helemaal niet

  Bettie

 4. Kinderkleren kopen was soms een gezellige bezigheid. Toch ben ik blij dat ik het niet meer hoef want het was best inspannend om tot overeenstemming te komen. Dat lukte dan ook niet altijd.

 5. Hihi, sommige jonge kinderen hebben inderdaad al een eigen stijl ontwikkeld. Ik heb wel eens een ouder voor me gehad die zei: "Ja, sorry, ze kiest haar kleding zelf, ik zou 't zo ook niet combineren, maar ik mag 't niet meer voor haar uitzoeken." Ik vond het eigenlijk wel grappig.

 6. Ik zie ze hier ook hoor op school, in de winter met een korte broek, ik zou het toch af raden, want volgens mij word je er alleen maar verkouden van. Hier waren ze denk ik wel een jaar of 4-5 dat ze zelf hun kleding uit de kast pakte, maar nu vragen ze nog elke ochtend, moet ik lang of kort?

 7. Mijn kinderen zijn inmiddels bijna 10 en 6 jaar oud. Beiden wisten al op hele jonge leeftijd wat ze wel en niet wilde dragen. Oudste wilde alles roze met glitters. Dan zochten we de middenweg op. We kwamen daar altijd prima uit. Zij blij en ik blij. De jongste draagt het liefst alleen maar voetbaltenuetjes. Ook dat heb ik inmiddels maar los gelaten. Ze voelt zich daar prettig in, maar op sommige dagen als er wat is dan hebben we de afspraak dat ze dan "normale" kleren aantrekt. Ook dat is prima in balans. Geen strijd.

  De oudste is nu bijna 10 en loopt erg voor op haar leeftijdsgenoten omdat ze veel omgaat met oudere meiden. Nu heeft ze afgelopen week een crop top gekocht. Ik vind het verschrikkelijk en dat zeg ik ook. Ik maak dan een grapje en zeg ik nou deze trui is al erg aan de prijs dus dat laatste stukje stof om het af te maken was te duur. Maar als ik haar dan helemaal zie glunderen en ze er oprecht blij mee is vind ik het ook wel prima. Ze heeft een prima figuur dus kan het ook makkelijk hebben.

  Ik koop voor de meiden het liefst merkkleding (afgeprijsd), omdat de kwaliteit over het algemeen beter is en het makkelijk doorverkoopt.

 8. Mijn kinderen zijn volwassen en kopen hun kleding zelf natuurlijk. Wat betreft de korte broek in de winter, ik jog altijd met korte broek. Kan best :)

  • Met blote benen lopen vind ik ook het fijnst, maar ik hanteer meestal 11 graden als minimum temperatuur. Daar onder draag ik tights die net over mijn knieën komen.

 9. Mijn kids zijn 2 en 3 en weten nu al heel goed wat ze wel en niet leuk vinden. Dochterlief heeft een jurkje met watermeloenen die ze het liefst elke dag draagt en mijn zoon wil zijn voetbal shirt dagelijks aan doen als het aan hem ligt. Wij gaan bij het shoppen vooral voor praktisch; kleding waar ze goed in kunnen spelen en lekker in kunnen bewegen.

 10. Mijn vriend heeft het altijd warm en loopt dan ook vaak on een heel korte broek terwijl ik tig lagen over elkaar heen draag. Waarom zou dat niet kunnen als de persoon daarbij Goed voelt

 11. Ik was vroeger erg eigenwijs en wilde mijn eigen stijl hebben en zelf beslissen wat ik kocht. Had mijn moeder me toen maar geholpen want het zag er niet uit.
  Liefs,
  Elles

 12. Ik heb drie enorme koukleumen in huis dus ik zie het niet zo snel gebeuren haha. Ik kocht ook altijd veel van Marktplaats en ook die zakken ken ik goed. We hadden een soort kringloopje, de kleding van een vriendje ging naar mijn middelste, daarna door naar een ander vriendje en soms kwam het nog terug naar mijn kleinste.

 13. Kinderen en groeien is een dure hobby. Dus hema, zeeman van familie en vrienden de leukste dingen uitzoeken en af en toe iets duurders, blíjft het betaalbaar.

 14. wij gaan soms ook echt lekker samden shoppen en kiezen samen nieuwe kleren. ik let uiteraard op prijs en kwaliteit. en dat ze het ook daadwerkelijk gaan dragen, meer dan 1 keer

 15. Handige tips! Ik zou denk ik ook heel wat tweedehands kopen omdat ze er toch zo snel uitgroeien. Als mijn kind in de winter korte broeken wil dragen, prima, als ik zeker weet dat hij het maar niet koud krijgt

 16. Een korte broek in de winter ligt aan het kind zelf. Kijk als ze te klein zijn om het zelf aan te voelen is het wat anders. Maar toen ik 16 was droeg ik bijv nooit een winterjas maar gewoon een trui ik had het nooit koud en werd er ook niet ziek van

 17. Mag hoor, alleen dan wel met een maillot of legging eronder. Ik herken het wel van dat 4-jarigen ook graag hun eigen stijl bepalen. Ze beslist soms alleen en soms samen met mij. Maar het zit wel in haar en dat vind ik prima. Ooit - toen ze 3 jaar was geloof ik - wilde ze een nachthemd, fietshelm en regenlaarzen aan (was rond de 27 graden). Daar kan ik veel op tegen hebben maar ik heb het gewoon laten gebeuren :D

 18. Korte broek niet 'in zicht' leggen in de winter misschien? Ik vind overigens de eigen kledingkeuze heel leuk, ook al zijn ze 6 / 7. Of jonger. Hun idee is zo simpel: mooi + mooi = heel mooi :)

 19. Heel goede tips! Ik maak ook altijd een inventaris van wat ze al heeft en wat niet. De trends laat ik vaak voor wat ze zijn, zorgt vaak voor extra stress als ik dan iets niet in haar maatje vind..

 20. In de herfst pak ik alle zomerkleding weg in een doos. Mijn kinderen zullen dan ook denk ik niet snel om eem korte broek vragen in de winter als het niet in hun kledingkast ligt. Tot nu toe nog niet meegemaakt in ieder geval.

 21. Grappig. Toen ik kind was, was het inderdaad standaard dat de zakken vol kleding rond ging in vriendengroepen en families. Of zelf maken. Nu is er zoveel keus, leuk hoor!

 22. Zeeman was hier ook favoriet. En ohhh, die vuilniszakken tweedehandskleren! Wat een feest was het dan! Ik heb mijn dochter altijd zelf laten kiezen. Dan maar kou lijden. Maar ik geloof niet dat dat echt gebeurd is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder