Reacties

10 manieren om te bezuinigen op je autokosten — 13 reacties

    • Dat is een flinke afstand inderdaad. En heb je ook nog met files te maken, of dat niet?

      En heb je wel eens overwogen om voor je werk te verhuizen? Ik heb het daar wel eens met mijn man overgehad die dagelijks 5 uur reistijd heeft, maar hij wil in de Achterhoek blijven.

  1. Ik deel je sentiment over auto's. Het is voor mij ook niet de meest geliefde kostenpost. Ik zit altijd te miepen over geld, maar ik ben dan wel weer degene die liever kiest voor een auto van recentere datum en met meer opties. Dat dan weer wel.

    Ik kan het niet laten om een opmerking te maken over het uit laten rollen voor een stoplicht. Dat is een tip die vaak wordt gegeven. Maar....Het bespaart weliswaar brandstof, maar is funest voor je remschijven. Voor het behoud van je remschijven is het goed om geregeld goed op de rem te trappen, dat houdt ze schoon. Als je steeds uit laat rollen gaan de remschijven vastzitten en ben je uiteindelijk duurder uit.

  2. Ik heb een klein autootje waar ik heel blij mee ben, zeker met die pubers hier;)
    Ik ben net een taxi..
    Gelukkig heet zoon rijbewijs, maar is nog 17, dus hij mag nog niet alleen, nog 4 mnd;)
    Mijn auto kost mij per maand denk ik 100 euro.
    Wegenbelasting is 24, verzekering 34 en de rest benzine..
    Maar al had die het dubbele gekost, ik ben er blij mee!
    Man heeft lease auto, en een hybride, dus 0 procent bijtelling, dat is wel heel prettig!

  3. Helaas heb ik een zeer slechte rug met titanium wervels hier en daar.... mijn vrijheid is mijn auto. Met twee pubers die regelmatig verhuizen is een Station Wagon wel ideaal. Ik heb ook cruise control.... veel beter voor mijn lijf.

    Ik betaal afschrijving (was goede deal, ex-lease auto)..... zeg minimaal 100 p.m., wegenbelasting, 31 euro, onderhoud (wisselt) en benzine. Als dit lijstje zo zie vind ik het ook zonde -:(
    Maar is heerlijke auto en brengt me overal.

  4. Nu manlief weer 2 dagen in Amsterdam werkt is het weer gerechtvaardigd dat we er één hebben. Daarvoor dacht ik af en toe: kunnen we misschien ook zonder?

    We rijden een ford focus die 15 is. Rijdt nog altijd 1 op 20 (diesel).
    Hij kost denk ik maximaal zo'n 250 per maand, wegenbelasting, diesel, verzekering en onderhoud.
    Gelukkig krijgt ML ook reiskostenvergoeding.
    Dan kost 'ie netto nog maar minder dan €100. En dat is toch een hoop vrijheid zeker waard! Zeker omdat ik dat genoemde ijzeren gestel (nog) niet heb en dus niet altijd alles op de fiets kan...
    Ik gebruik de auto wel zo min mogelijk. DL altijd halen op de fiets, als het enigszins kan. Boodschappen gaan lopend of op de fiets. Naar de stad probeer ik ook op de fiets als het even kan. Gezondheid/milieu/kosten: belangrijke zaken :-)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder