Gun jij jezelf rust?

rust nemen

Soms benijd ik iemand bijna als ik hoor dat hij of zij de griep heeft. Of een gebroken been heeft.

Want dan denk ik: ‘Oh fijn, dan kun je lekker legaal op de bank gaan liggen uitrusten!’ Ik weet echter heus wel dat je je hondsberoerd voelt als je de griep hebt, en dus niet bepaald lekker ligt. En een gebroken been is ook beslist geen pretje.

Maar het sentiment is er.

Je hoeft je been niet te breken om rust te mogen nemen

Afgelopen zondag was ik bij een lezing over attidudinal healing. Het uitgangspunt hierbij is:

‘Je kunt weliswaar niet controleren wat je overkomt, maar je kunt wel kiezen hoe je er mee omgaat.’

De spreker, Els Thissen zei op een gegeven moment iets in de sfeer van dat je  je been niet hoeft te breken om rust te mogen nemen. En ik had echt zo’n Willie Wortel moment! Wat een aangenaam idee zeg. Ik kan er gewoon voor kíézen om rust te nemen. Om lekker op de bank te gaan liggen, en Netflix te kijken.

Ter inspiratie en herinnering voor mezelf maakte ik bovenstaand plaatje!

N.B. Tegenwoordig gebruik ik elke ochtend Headspace gedurende 10 minuten voor meer rust in mijn leven.

Leestip: Winteren.

Gun jij jezelf voldoende rust? En hoe ziet rust er bij jou uit?

Similar Posts

32 Comments

 1. Inderdaad! op tijd en stond eens doen. Wij vrouwen ;-) doen dat veel te weinig.
  Ik ben deze morgen gaan (intuïtief) schilderen. Even een paar uur voor mezelf, weg van alles.

 2. Ik heb net een uurtje op de bank gelegen met de hond, heerlijk onder een dekentje.Ik heb vanmorgen 2 uur in het bos gelopen, ben moe;)

 3. Hm het klinkt wat oubollig, maar tegenwoordig, als het me wat te druk en veel word, plan ik gewoon dagelijks wat ME-time in :-)
  Dan sta ik iets extra vroeg op, werkt extra snel mn rondje af, en dan geniet ik van zalig nietsdoen-lezen meestal eerlijk gezegd. :-)

 4. Ik neem wel mijn rust want als ik dat niet doe ben ik dagen uitgeteld ik zet me in de sofa met een goede cd of ik kijk wat tv.

 5. Over het algemeen gun ik me te weinig rust. Ik ben soms net een vliegende kip zoals mijn vriendin me dan noemt. En ook al ben ik thuis op de bank met een dekentje aan het ‘rusten’…er is altijd wel iemand die me ergens voor nodig heeft…mam, waar is…vul maar in. Soms denk ik weleens, ik pak de auto en ga er een paar dagen vandoor! Maar dat heb ik nog nooit gedaan…

 6. Ha ha leuke reactie Jet. En wanneer we er dan eindelijk eens tussenuit zijn, denken we nog steeds aan ons gezin. Maar het is een bekend gegeven dat we te weinig rust nemen.

 7. Ik neem te weinig rust maar ik kan er voor nu even niet aan beginnen. Er huppelt hier een meisje rond van 1,5 en ik ben in de afrondende fase van mijn studie. Dat… en de was, schoonmaak enzovoort zorgt ervoor dat ik niet zoveel rust neem als ik zou willen. Maar ik kies soms wel heel bewust om bijvoorbeeld naar de bios te gaan of wat te gaan drinken enzovoort..

 8. Ik heb mezelf een paar keer overspannen gewerkt. In de zorg, dus zorg vóór de patiënten (de baas mocht van mij de rambam krijgen)
  Maar goed, veel geleerd, namelijk dat ik juist als het druk is moet rusten. Dus vroeg naar bed (kan best al om zeven uur zijn) genoeg slapen en de ochtend gebruiken om langzaam op te starten en een uur yoga.
  Overigens heb ik een bizarre manier om tot rust te komen, dat is yoga oefeningen maar dan zonder “maak het hoofd leeg” omdat dat lege juist paniek veroorzaakt(iets wat vaak voorkomt bij mensen met AD(h)D of autisme). Dus ik doe de yoga met de tv aan waar ik een serie op aan heb staan die ik eerder opgenomen heb. Die ik half half volg. Vanmorgen dus yoga terwijl Bones aanstond. Ik zal best wat gemist hebben, maar, de dader werd gepakt en Bones leeft nog lang en gelukkig!

 9. Ik moet veel rusten en dan studeer ik graag. Als ik niet te moe ben, lees ik. Verder kijk ik graag naar YT videos over onderwerpen die ik leer en zit in FB groepen. Netflix blijft er momenteel een beetje bij sinds oudste zoon en ik Charmed hebben herontdekt.

 10. Veel en veel te weinig. Ik merk dat ik te vaak op het randje ga. Ben gewoon dan helemaal op. Sinds de klok verzet is ga ik ruim een half uur eerder naar bed om wat meer rust te krijgen. En als het even lukt smiddags blogs lezen of even op de bank.
  Toevallig zie ik net op facebook een leuke foto van een kat die op zijn rug ligt. Erbij staat “Gun jezelf Rust. Een ander trapt voor jou niet op de rem”. Hoe toepasselijk.

 11. Nee, ook hier te weinig rust momenten. Met twee kleine kids kom je er ook niet altijd toe. Maar ik mag graag op de bank zitten/liggen met een hapje/drankje en een filmpje aan :)

  1. Kleine kinderen maken rustmomenten inderdaad ook niet makkelijk. Want je weet nooit wanneer ze je weer je aandacht vragen, en dat maakt de momenten waarop ze rustig zijn, alsnog onrustig.

 12. Ik gun mezelf wel rust, ik vind het heerlijk om met een kop thee in mijn hangmat stoel te luisteren naar een muziekje.
  Ik kan ook gerust na het avondeten terwijl de afwas er nog staat eerst nog een tijdje lekker relaxen. De afwas doe ik dan wel een uurtje later.

  Ik denk dat een hoop mensen leven in de 2de (of misschien zelfs wel 3de of 4de) versnelling waarbij ze aan het eind van hun leven denken waar is de tijd gebleven en waarom heb ik niet wat vaker in de 1ste versnelling geleefd waarbij er ook nog ruimte was om af en toe stil te staan.

 13. Ja ik gun mezelf wel rust, al vind ik het soms lastig om echt te ontspannen. Vaak gaat de tv / laptop / telefoon aan en dan is het nog niet echt rusten. Van een boek, wandeling of douche word ik veel rustiger.

 14. als iedereen ‘s morgens vertrokken is, maak ik een flinke pot koffie en neem even tijd voor mezelf. Bek of computer, blogs lezen (die van jou bijv.).
  Het is gewoon goed om aan je rust te denken. Een ander gaat shoppen of op de koffie. en er is niemand die je controleert toch??
  Groet, WIlma

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.