|

Je auto inrichten: 6 leuke dingen voor de auto

leuke dingen voor de autoIk zie het bij mijn oudste dochter: zij heeft haar auto echt helemaal ingericht met leuke dingen voor de auto.

Dat is iets wat zelfs nooit bij mij is opgekomen. Maar ik kan het eigenlijk wel waarderen. Haar auto ruikt altijd heerlijk en heeft een persoonlijke inrichting. Toen ik me eens verdiepte in het inrichten van auto's ging er een wereld voor me open.

Daarom een post over je auto inrichten, en een leuke en persoonlijke look te geven!

Hoe richt je je auto leuk in? 6 Leuke dingen voor de auto!

1. Leuke matten

Koop vrolijke matten en leg die over de saaie standaard automatten. Bij de Xenos kun je bijvoorbeeld leuke voddenkleden kopen. En bij de Action vind je ook leuke matten. N.B. Let wel op dat eventuele matten bij de bestuurdersstoel niet hinderlijk zijn! Leg daar bij voorkeur geen andere mat over.

2. Een lekker geurtje: autoparfum

Er zijn speciale autoparfums voor de auto te koop. De prijzen variëren van rond de 4 euro voor een autoparfum bij de Halfords tot een tientje voor een Rituals autoparfum. Ook bij bol.com kun je terecht voor een auto parfum. Zoals deze die in een wel heel leuk doosje zit:

auto parfum

Dit is Bridgewater autoparfum Grace en kost bijvoorbeeld 7,97. Bij de Wibra kun je terecht voor de goedkopere auto parfums.

3. Accessoires voor het dashboard

Bij accessoires voor de auto moet ik altijd als eerste aan zo'n hondje denken dat steeds met zijn hoofd op en neer beweegt. Zo'n hondje wordt ook wel een hoedenplank hond genoemd. Hier onder zie je er eentje van Temu:

Screenshot 2023 10 18 at 10.50.33

En onderstaand schattige hoedenplank hondje vind je bij bol.com:

hoedenplank hondje

Veel mensen willen een hoedenplank hondje kopen bij Halfords, maar daar is het niet standaard in het assortiment helaas.

Voor in de auto zie je nog wel eens een Jezus poppetje. Ik denk dat dit bedoeld is met het idee van bescherming voor onderweg!dashboard jezus

Deze dashboard Jezus kost een tientje op knuffelparadijs.nl

4. Accessoires voor aan de spiegel

Mijn dochter heeft een dromenvanger aan haar spiegel hangen. Maar een klassieker zijn natuurlijk de roze dobbelstenen.

roze dobbelstenen
Van carfunshop.nl

5. Hoes voor je gordels

Je verzint het niet, maar er zijn dus zelfs hoezen voor je gordels. Zoals deze die ik tegenkwam op AD mode:

hoes autogordel

6. Nieuwe pook knop

Vind je je pook maar saai? Ook daar kun je wat aan doen. Houd je van luguber, dan vind je deze enge schedel als pook knop misschien wel wat:

pook knop
Deze vind je bij www.carfunshop.nl

En zo kan ik nog wel een tijdje doorgaan. Noem een onderdeel van je auto, en is er vast wel een accessoire voor. Tot op het bizarre af vind ik.

Dashboard poppetje Action

Bij de Action verkopen ze altijd van alles en nog wat, dus waarom niet een leuk dashboard poppetje. Maar helaas! De Aaction heeft geen dashboard poppetjes in het assortiment, hoewel dit natuurlijk altijd kan veranderen.

Conclusie over auto inrichten

Ik gebruik mijn auto alleen maar om van A naar B te rijden. Ik doe er verder niets mee. Maar als je trots bent op je auto, kun je je heerlijk uitleven en hem helemaal naar smaak inrichten. Er zijn allerlei leuke dingen voor de auto te koop. Zo maak  je je auto persoonlijker en bijna een huisje op wielen. Er is warempel van alles op de markt om je auto mee te pimpen.

Leestip: mag je je auto wassen met allesreiniger?

Heb jij jouw auto ingericht? Heb je iets van accessoires of parfum in de auto?

Similar Posts

31 Comments

 1. Ik ben wel het type om mijn auto te versieren haha. Ik heb al zo'n dashboard versiering, maar ik wil zeker ook nog leuke matten en een lekker geurtje haha!

 2. Ik vind het allang best als de auto wat stofvrij is, verder hoeft er voor mij niets bij voor de gezelligheid. Misschien komt dat ook omdat de auto hier vooral van manlief is. Als ik een auto voor mezelf had zou dat anders kunnen zijn. Maar geen bewegende dingen en geen geurtjes.
  Ik wil nog wel een hoofdkussentje voor in de auto hebben. Als we op bezoek zijn geweest dat ik dan wat makkelijker in de auto kan slapen.
  Vroeger hebben we een Christoffelmuntje in de auto gehad, voor bescherming idd. Mijn moeder vond dat wel een fijn idee en volgens mij hebben we die eens van haar gekregen.

 3. Nee voor mij geen toeters en bellen in de auto, over het algemeen ligt of hangt alleen maar in de weg. Voor mij is de auto een gebruik- en vervoermiddel.

  De eerste keer dat ik er van hoorde was toen schoonzus een nieuwe kocht en meteen stickers ging kopen, vond het zo zonde om de auto zo te verlelijken!

  Mijn auto's hebben trouwend wel een naam, elke auto een andere.

  1. Ha ha Nicole vraag hoe mijn auto dan heet.

   Diegene die ik nu heb heet mooie, de vorige autootje en daarvoor oudje. Niets bijzonders maar voor mij hebben ze betekenis!

 4. Ik heb een luchtje er in zitten en ik heb twee stickers op de ramen. Eén op mijn achterruit met 'You've been passed by a girl' en één op een zij-achterraampje met 'Racing Queen'. Ik zou nog veel meer in mijn auto willen hangen en doen, maar ik kan er bijvoorbeeld niet tegen als er iets aan mijn spiegel hangt. Dat gebungel voor mijn neus vind ik maar irritant.

 5. Vroeger toen ik nog een kind was, stond er altijd zo'n wiebelhondje in mijn vaders auto. Ik heb ze jaren niet gezien. Ik dacht dat het inmiddels niet meer mocht.

  We hebben geen extra versiering in de auto. Ik denk dat vooral jonge mensen het heel leuk vinden.

 6. Toen ik mijn eerste autootje kocht,zo'n 17 jaar geleden, pimpte ik hem ook. Kussentjes op de achterbank, knuffeldieren op de hoedenplank... Mijn vriendinnen hadden dat ook. Nu is ie vol met rommel van de kinderen, boekjes, strips en dat soort dingen.

 7. Uhm... Volgens mij is je gordel omdoen en voorzichtig rijden nog altijd beter dan zo'n Jezus figuurtje te hebben staan in je auto. Maar goed, ieder het zijne/hare natuurlijk. Ik heb geen auto, wel een fiets. Maar ik houd niet van al dat versierderige gedoe. Bovendien vind ik mezelf daar iets te oud voor inmiddels. Ik ga niet meer met bloemenkransen om mijn stuur heen fietsen. Dat is inderdaad meer iets voor jonge(re) mensen.

  1. Oh leuk, die flowerpower bloemen! Kun je die niet bij de Hema kopen? Dan zijn ze geloof ik voor de fiets, maar ik neem aan dat ze ook op auto's kunnen.

 8. Ik heb een roze gebloemde plaid in mijn auto liggen, hij is mooi maar kan ook heel praktisch zijn. verder staat er een dik knuffel schaap op de achterbank wat ook als kussengebruikt kan worden. Op mijn verlanglijstje staat een geurtje van de rituals maar dat vind ik stiekem toch steeds iets te duur. Verder geen hangende dingen aan mijn spiegels enz omdat dat toch weer blinde hoeken opleverd en dat vind ik weer niet fijn.
  Maar kort om je kan aan mijn interieur echt zien dat het een vrouwen auto is.

  1. Dat klinkt leuk Adrienne. Eigenlijk wel leuk om zo'n vrouwelijke auto te hebben!

   En die Rituals parfum kun je misschien voor Sinterklaas of Kerstmis vragen? Dat lijkt me een leuk cadeautje om te geven ook.

 9. Ik had altijd twee zelf gemaakte kussentjes en een fleece-deken op de achterbank liggen. Dat stond alleen al zo gezellig, vond ik. Die fleece-deken was wat duurder, maar zo ontzettend lekker warm! Ik heb hem nog steeds, nu in een bak in de slaapkamer voor koudere nachten. Ik weet nog hoe blij ik tijdens een scouting-kamp was dat ik voor de tweede nacht dat ding uit de auto kon pakken, hij maakte echt het verschil dat ik die nacht niet wakker lag van de kou.

  Verder had ik ook zo'n dashboard-hondje. Omdat ik ook in de auto altijd metal aanhad, werd die door mijn broertjes al snel omgedoopt tot 'de headbanghond' haha

  1. Een warme deken in de auto hebben wordt in de winter zelfs aangeraden aan automobilisten. Dan heb je bij pech onder de weg iets om warm te blijven. Ik kan me voorstellen dat zo'n deken gezellig staat.

 10. Het liefst heb ik zo weinig mogelijk in de auto. Een warm deken is inderdaad wel een goede optie!
  En luchtjes in de auto vind ik echt verschrikkelijk, ik heb vanaf dat ik heel klein ben last van autoziekte, en met zo'n luchtje wordt dat alleen maar erger!

 11. Mijn eerste auto heette Brammetje. Omdat hij blauw was. Helaas ging Brammetje kaduuk en moest ie weg. Mijn nieuwe auto heet Fientje (en is zilver). Ze is een meisje. :D

  Het enige wat ik voor mijn auto qua accesoires heb gekocht, is een klein muisje voor aan mijn spiegel. Ik was in het ziekenhuis, voor de laatste behandeling van een lange reeks behandelingen (nummer 30, denk ik.) Ik besloot dat ik wat mocht kopen omdat ik het helemaal verbracht had zonder al te veel te zeuren. Toevallig staat er af en toe een kraampje van de wereldwinkel in de hal van het ziekenhuis. Ik zag daar een sleutelhanger met een muisje eraan. Knalroze en paars. Ik was gelijk verliefd, dat begrijp je wel. Hardstikke duurzaam en al. Ik helemaal blij, en sindsdien hangt Kleine Fien de muis (er zit een thema in!) aan de spiegel. Inclusief "eh, er zit een muis in je auto!"-grappen.

  Verder ligt er nog een roze fleecedeken in de auto. Die had ik aan Sinterklaas gevraagd, de winter nadat ik Brammetje gekocht had. Ik had zo'n idee dat blauw en roze keihard vloekten, en daarom alleen al wilde ik een roze. Zo gezegd, zo gekregen. Knalroze. Is vaker gebruikt als picknick-kleed dan om mij warm te houden tijdens pech. Maar het is wel fijn dat ie erin ligt.

  In mijn kattebak (of kofferbak, zoals het ook wordt genoemd), ligt standaard een grondzeil en gereedschapskist met autospullen (ehbo, gevarendriehoek, brandblusser). Het meeste daarvan heb ik gevraagd voor Sinterklaas of Kerstmis. Het grondzeil heb ik sinds een jaar of twee, kostte me een paar euro bij de Action (kijk, daar heb je het weer). Practisch onverwoestbaar, zo groot dat ik mijn auto onder kan verstoppen (nooit geprobeerd) en erg fijn als je gaat kamperen. Wat ik graag af en toe doe, een weekendje.

  Mijn buurjongen van thuisthuis (bij mijn ouders dus), heeft de zijne helemaal volgeplakt met stickers. Hardstikke onrustig. Geef mij maar mijn bijeen-gespaarde auto inrichting :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.