Reacties

Amerikaanse presidentsverkiezingen: wat vind je er van? — 26 reacties

 1. Ik Heb De Campagne Wel Gevolgd En Zat Zelfs Vanochtend om 5.00 uur Voor De Tv.
  Zo zie je maar dat voorspellingen niet altijd uitkomen.
  Niet dat ik een Hillary fan was, maar van deze twee was ik wel voor haar.

  • Ja, dat had ik ook Marion. Als ik moest kiezen tussen Trump en Hillary leek Hillary me ook de beste optie. Ik had wel flarden van het debat gezien, en daar kwam Trump niet bepaald correct in over...

 2. Laten we er maar het beste van hopen allemaal. Zorgelijk hoor. Vanmorgen hoorde ik iemand zeggen dat de benzineprijzen er wel door zullen dalen. Had het toch liever anders gezien.

 3. Doodenge en vooral foute man natuurlijk. Maar wie zei er dat democratie leuk is? Het Amerikaanse volk heeft gewoon zeer duidelijk gesproken en kennelijk is men daar erg ontevreden met 8 jaar een Democraat in het Witte Huis. Maar wat ga ik die leuke Obama's missen. Barack Obama was geen beste president, maar wel de charmantste ooit.

 4. Ik ga niet pretenderen verstand te hebben van politiek, dus geen idee of deze uitkomst politiek gezien goed of fout is.
  Wel zegt mijn gevoel dat deze president een egotripper is die alleen zijn eigen belangen als prioriteit heeft.
  De tijd zal leren of mijn gevoel klopt, ik hoop echt dat ik het compleet bij het foute eind heb.

 5. Trump is zó'n narcist dat hij misschien halverwege tóch afhaakt omdat hij verveelt raakt en het nieuwe, 'leuke' eraf is????. Wat zal ik de Obama's missen!

 6. Kennelijk spreekt zo'n man toch heel veel mensen aan in Amerika.En er zijn ook heel veel Amerikanen die een hekel hebben aan Hillary Clinton. De Amerikaanse samenleving is anders dan de onze, dat blijkt wel weer. Ik hoop dat het mee zal vallen. Want ook voor Europa kan dit gevolgen hebben (klimaatafspraken, niet meer mee willen betalen aan Nato bewapening etc).

 7. Zeer verrast. Understatement is dat eigenlijk. Wat een idioterie. Hillary is ook geen lieverdje, maar deze man, met zijn schofterig uitspraken over vrouwen, gehandicapten, bevolkingsgroepen etc, het is waanzin. Ik kan dit Amerika niet meer serieus nemen.

  • Trump heeft inderdaad dubieuze dingen gezegd. Maar ik las inmiddels ook dat de media hem nooit een kans hebben gegeven, en hem niet serieus hebben genomen...

 8. Jammer van het kiessysteem in de VS, zouden ze alleen stemmen tellen ipv omrekenen naar kiesmannen en dan winner takes all, dan zou Hillary wel gewonnen hebben. Ik heb begrepen dat ze net iets meer stemmen had dan Trump.

 9. Gevoel eerste reactie verbazing enik zie een grote donkere wolk voor me.
  Het weer werkt ook Mee.
  Ik hoop dat hij goed in het goede spoor gehouden wordt
  Ik troost met met de gedachte Blaffende honden bijten niet
  Pff

 10. Nee, ik ben absoluut niet verrast dat Donald Trump de verkiezingen heeft gewonnen. De Nederlandse media is zo pro democratisch dat ik het echt tenenkrommend vind. Ik ben blij dat Clinton heeft verloren. De Amerikaanse poltiek van de afgelopen jaren heeft voor chaos en oorlog gezorgd in het Midden-Oosten. Voor heel veel ellende. En we zitten ook niet ver af van een oorlog met Rusland. Die oorlog in Syrie is een geopolitieke oorlog dat gaat om een pijpleiding voor olie of gas en Rusland en de VS hebben daar hun ideen over, maar dat stuk horen we niet in de media,
  Voor veel Amerikanen is het leven stukken moeilijker geworden. Veel armoede, de middenklasse verdwijnt in rap tempo. De politiek luisterde niet naar de zorgen van de bevolking. Mensen worden boos en pikken het niet meer.
  Ik ben het niet eens met de rascistische opmerkingen en de denigrerende opmerkingen over vrouwen. Dat Hillary Clinton verkrachters vrij pleitte ben ik het ook totaal niet mee eens, maar daarover hoorde je nauwelijks wat.
  Ik ben heel benieuwd hoe Trump het gaat doen en ik hoop van harte dat dit een stuk beschaafder gaat dan zijn taalgebruik. Verder hoop ik dat de Europese politici nu wakker zijn geworden en gaan luisteren naar de zorgen die leven onder de bevolking. Zo niet dan hebben we binnenkort Le Pen en Wilders als presidenten. Daar zit ik niet op te wachten.
  Ik vind het jammer dat Bernie Sanders niet gekozen is tot presidentskandidaat van de democraten. Hem had ik graag zien winnen.

  • Als Bernie Sanders kandidaat was geweest dan denk ik dat het voor Trump veel moeilijker was geweest om te winnen.

  • Veel mensen, die (onverwacht vaak) op Trump gestemd hebben zijn blanke mannen en vrouwen met een relatief laag inkomen. Trump gaat de zorgverzekering voor hen (Obama-care) afschaffen, belastingen voor de rijken en bedrijven verlagen en nog enkele punten (denk aan het recht op dragen van wapens) waar juist de mensen met de lagere inkomens voor zullen moeten bloeden.
   Tuurlijk was Bernie Sanders de beste keus geweest maar jammer genoeg was hij al uit de race!
   Ook zal voor ons deze nachtmerrie nog een extra vervelend (zwak uitgedrukt) staartje krijgen:
   De geblondeerde leider van de eenpersoons-partij die, na Trump iets minder onvoorstelbaar, ook zoveel volgelingen heeft! Zou ik gelovig zijn dan bad ik nu: God, sta ons bij!

  • De uitslag van de presidentsverkiezingen in de VS wordt inderdaad als een harde wake-up call gezien voor de politici in Europa.

   Het blijkt dat veel mensen zich niet gehoord voelen.

 11. Ergens had ik verwacht dat Hilary toch zou winnen, de eerste vrouwelijke president daar zou worden. Achteraf was ik niet verbaasd dat het toch Trump was geworden, met een kudde schapen als volgelingen. Eigenlijk had ik beiden niet écht veel vertrouwen, ik ben dan ook reuze benieuwd hoe het er de komende jaren uit zal gaan zien, niet alleen voor Amerika, maar ook voor de rest van de wereld..

 12. Ik denk dat het allemaal wel mee zal vallen. Trump weet ook een miljardenbedrijf te lijden (ook daar is politiek). Iedereen praat elkaar na in het voorspellen van ellende. Maar de wereld is na Obama ook niet zo veranderd als men dacht, Obama heeft racisme in de VS ook niet uitgebant en de gevangenis oop Cuba is nog open. Ik denk dat we mogen uitkijken naar een tijd vol spanning, maar dat de wereld niet vergaat.

 13. Blij word ik niet van Trump, een grove agressieve campagne, waar Hillary netjes en beleefd bleef, dus lijkt de voorkeur naar Hillary uit te gaan.
  Ik ga niet beweren, dat ik de verkiezingen en campagnes op de voet gevolgd heb, maar afgelopen week wat meer en deze week een documentaire van Michael Moore op tv gezien, die op zoek ging, hoe het in Europa gesteld was.
  Wat mij betreft wel wat opgepoetst, want zeker ook in Europa gist en rommelt het met ontevreden bevolking.

  Michael Moore heeft een eigen website, waarop hij voorspeld heeft, dat Trump gaat winnen en waarom.
  https://michaelmoore.com/trumpwillwin/

  Wat mij betreft, geeft het wat meer inzicht in de Amerikaanse bevolking en waarom Trump gewonnen heeft, ondanks zijn grove uitspraken.
  Of men er uiteindelijk gelukkiger door zal worden is een heel andere vraag, want 4 jaar is maar heel kort om zaken naar zijn hand te zetten, inwerken en dan heeft hij hooguit 2 jaar tot hij zich weer moet opmaken voor de nieuwe verkiezingen.
  Het zou wel eens heel goed mogelijk kunnen zijn, dat hij net als meer presidenten zijn woorden niet waar heeft kunnen maken en zal de teleurstelling groot zijn.

  De wereld is veranderd door het digitale tijdperk, waarin nieuws ons in een fractie van seconden bereikt. En het is verwarrend, want het lijkt wel of er nergens meer echt rustige stabiele landen zijn, waar je graag zou willen zijn.
  En dan is er ook nog de klimaatverandering, die niet meer te ontkennen valt, zelfs in ons kikkerlandje hebben we er mee te maken.
  Het maakt mensen onrustig, dat er niet meer de grip op het leven is, zoals het in de "oude" tijd was.

  Ik ben zelf 66 jaar, ooit enorm verlangend om 200 jaar te worden om alle nieuwe ontwikkelingen te mogen meemaken, maar ik kom er van terug, want het gaan roerige tijden worden en lang duren, eer de wereldrust weer wat terug is.

  Mijn mening voor wat het waard is ;)

  Groetjes Lily

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder