Reacties

Woonverzekeringen voor dummies: huren versus kopen — 35 reacties

  1. Hier een koopwoning en eh...eerlijk gezegd heb ik gewoon op de bank vertrouwd bij het afsluiten van de verzekeringen. Die hebben me vast eerder meer dan minder dan nodig is aangesmeerd.

  2. Ik heb een huurwoning momenteel. Hier alleen een inboedelverzekering via Zekur. Ik geloof dat wij samen op 18 euro zitten. Tegen de tijd dat wij een huis gaan kopen(en dat is hopelijk bijna, want ik heb een nieuwe baan) zal ik nog eens goed onderzoek doen naar passende verzekeringen.

    • Met een inboedel verzekering ben je niet altijd. Het is dus goed om de lettertjes van het polisblad te lezen. Soms moet je een extra kostbaarheden verzekering afsluiten wanneer je boven een x bedrag aan luxeartikelen komt (mobiels, tv, computers ed) ook kun je tegen onderverzekerd verzekeren. Dit doe je door een inboedel/opstal meter in te vullen. Dat een rietendak duurder is in premie is logisch. Het gevaar van de omvang van schade bij een dergelijke dag is aannemelijker dan bij een pannen dak buiten dat ook meer kosten qua vervanging

    • De kleine lettertjes lezen is altijd belangrijk bij verzekeringen inderdaad. Toen ik ging uitrekenen of een huisdierverzekering verstandig zijn, waren het de kleine lettertjes die ervoor zorgden dat ik het niet deed.

  3. Ik zit in een vereniging van eigenaars. In dat geval zijn er wettelijk verplichte verzekeringen als opstal/herbouw/brand/aansprakelijkheid. Kost 500 euro per jaar voor 4 appartementen. Mijn deel (zit in de servicekosten) is 110 euro per jaar. Daarnaast heb ik alleen nog een inboedelverzkering van 100 europ per jaar. Daar zou ik een glasverzekering bij kunnen doen. Heb ik niet In de opstal glasverzekeren is erg duur, omdat dat een soort bedrijfsverzekering is en bedrijven veel glazen wanden hebben. Ons oude pand heeft daarvoor te weinig glas. Andere verzekeringen heb ik niet. Ik heb geen hypotheek en geen familie die er voor opdraait als het met me mis gaat. De inboedeverzekering is al over de top. Ik heb bitter weinig inboedel van waarde en als het mis gaat, koop ik alles bij de kringloop. Verzekeringen beperk ik tot een minimum, omdat ze slecht uitkeren. Bij de VvE-verzekering zit ook een belachelijk hoog eigen risico als percentage op het gehele pand. Dat zijn dingen die je helaas niet kan veranderen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder