Als je te lang moeder bent….

Jas ophangen

Het is één van mijn grootste ergernissen: huisgenoten die hun jas niet ophangen, maar over een stoel smijten. Dus toen ik tijdens mijn koffie van 10 uur lekker voor me uit zat te mijmeren, viel mijn oog op het schilderij boven de deur van mijn kantoortje. Daar hangt namelijk Het Laatste Avondmaal. Ik was, zoals men zegt, ‘not amused’. Want wat zag ik daar liggen op een krukje voor de tafel? Een slordig neergesmeten jas!

Zelfs in die tijd waren ze blijkbaar te beroerd om hun jas even netjes op te hangen!

Similar Posts

21 Comments

 1. Haha tunnelvisie ;-)
  Ik heb altijd een (oude) jas over een keukenstoel hangen. Als ik dan even naar buiten moet, hoef ik niet eerst naar de kapstok om mijn jas te pakken.
  Toen de jongens nog thuis woonden slingerden er altijd wel jassen, schoenen, tassen e.d. rond.

  (Dank voor je lieve berichtje)

 2. Wat vind ik je toch een heerlijk mens.
  Dat met die jassen gaat meestal over voor ze dertig zijn of op zichzelf wonen. Ineens blijken dan al jouw opvoedtips best geleerd te zijn. Als je niet oppast mag je zelfs hun huis niet betreden met schoenen.

 3. Ik ben ook een jas over de stoel hanger. Zoon heeft het nog erger. Drie van de zes stoelen hebben een vest. Dat zit best wel lekker warm. Positief punt.

  Ik kan mij er dus niet druk over maken. ;-)

 4. Mijn man heeft de lelijke gewoonte om zijn jas op een keukenstoel te hangen want dat vindt hij makkelijker of zijn jas vooraan aan de kapstok te gaan hangen. Met het koude weer heeft hij meestal muts, sjaal en handschoenen aan als van buiten komt en die ‘verspreidt’ hij dan over werkblad en keukentafel. Elke keer hij thuiskomt, loop ik achter zijn rug om jas, muts, handschoenen en sjaal op hun plaats te gaan leggen.
  Ik ben al lang gestopt met hem te vragen om kledij aan/op de kapstok te leggen want het maakt toch niets uit.

 5. Sinds de kinderen de deur uit zijn, geen last meer van.
  Ik merk nu hoe ze proberen hun eigen kroost hetzelfde bij te brengen en dat het nogal wat moeite kost.

 6. Herkenbaar en nu ze hier allemaal de deur zijn uitgewerkt…mogen zij het gaan proberen met onze kleinkinderen.
  En die kunnen er wat van haha…
  Gelukkig jassen aan de kapstok leren ze al op school hihi
  Groetjes

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.