Goedkoop smartphone hoesje van Flying Tiger

iPhone 6 hoesje
foto gemaakt tijdens het wachten op mijn vriendinnen die allemaal wat te laat waren ; )

Een tijdje geleden was ik in Ede voor een lunchafspraak met drie middelbare school vriendinnen, en had ik tijd over. Zo kon het gebeuren dat ik de Flying Tiger, ook wel de ‘Deense Hema’ genoemd, binnenliep. Daar kwam ik een mooi hoesje voor mijn iPhone 6 tegen. Ik had geen plannen voor een nieuw hoesje, maar deze vond ik prachtig voor de herfst en winter en bovendien was hij goedkoop: maar 4,-. Ik ga deze gebruiken tot 21 maart : ) Daarna stap ik weer over op mijn witte smartphone hoesje met roze bloemen. Ik ben er echt erg blij, want mijn iPhone6 is niet het nieuwste model, en het is mijn ervaring dat het steeds lastiger is om een leuk hoesje te vinden voor een wat ouder model smartphone. Voor mensen met bijvoorbeeld een iphone xs of het nieuwste model Samsung is er meer keus.

iPhone hoesje van Flying Tiger

Ik wil altijd graag een zogenoemd ‘bookcase’ hoesje, waar de smartphone helemaal zit. Dit smartphone hoesje heeft bovendien ook weer 3 vakjes voor pasjes. Ik heb altijd mijn reserve bibliotheekpas en mijn YellowBrick kaart in mijn smartphone hoesje zitten. Het materiaal voelt wat goedkoop aan, maar goed, het hele hoesje is goedkoop. Gemiddeld betaal je toch al gauw rond de 15,- voor een smartphone hoesje bij de meeste online smartphone shops. Maar mijn kinderen hebben allemaal alleen zo’n hoesje aan de achterkant.

Flying Tiger eerder de Deense Action dan de Deense Hema

De Flying Tiger is een leuke winkel om rond te kijken, maar ik vind hem meer weg hebben van de Action dan van de Hema. Net als bij de Action moet je bij de Flying Tiger bovendien oppassen dat je niet met allerlei spullen weggaat die je niet van plan was om te kopen. Gewoon omdat ze je tot aankoop verleiden. De Flying Tiger biedt een combinatie van nuttige dingen, zoals pennen en grappige, minder zinvolle dingen zoals een kerstboom die je op je hoofd kunt zitten. Mijn tante Dina zou zeggen:

‘t is mooi spul voor wie ‘t nodig heeft.’

N.B. Via Aliexpress.com ben je een stuk voordeliger uit als het om smartphone hoesjes gaat. Maar bij de Flying Tiger dus ook!

Zie ook mijn posts over mijn nieuwe Huawei smartphone hoesje en over een Action telefoonhoes.

Wat voor soort hoesje heb jij om jouw smartphone?

Similar Posts

27 Comments

 1. Hoi Nicole,

  Jaa, hier in Haarlem zit ook een Flying Tiger.
  Ik ga er zo nu en dan naar binnen, als ik een bloknootje nodig heb.
  Of even gauw een nieuwe leesbril. Kost een habbekrats.
  Ik heb inderdaad 15,- betaald voor mijn iPhone hoesje. is ook een leukerdje,met een beetje Inca-motief, maar ik ga een reserve halen voor 4,-
  Goed idee!

  Groetjes van Marlou

  .

 2. Toen ik mijn telefoon kocht, was dat model net uit en was er alleen een hoesje voor de achterkant beschikbaar. Daar baal ik nog steeds van, want net als jij deed ik graag mijn biebpas in het hoesje, zodat ik ‘m altijd bij me had. Bovendien merk ik dat mijn scherm niet opknapt van de eeuwige blootstelling aan de elementen. Dus ja, ik wil volgende keer ook weer zo’n hoesje dat er helemaal omheen gaat!

 3. Ik heb er ook eentje in mijn stad! Ik probeer er wel altijd voorbij te lopen, want ik kan er gewoon niet buitenkomen zonder een zakje met allerlei dingen die ik helemaal niet nodig had.

 4. Haha extra eervolle vermelding voor tante Dina :) Ik vind het wel een heel mooi hoesje. Ik vind bookcase modellen ook het fijnste. Zowel de kids als ik hebben oude modellen telefoons dus het is inderdaad altijd lastig om daar hoesjes voor te vinden. Mijn dochter was laatst ook geslaagd bij de Flying Tiger voor 3 euro geloof ik maar de rest van ons is het niet gelukt!

 5. IK koop mijn hoesjes meestal op maat (met een eigen foto of een heel stevige otterbox) zodat ik ze nooit (of toch heel zelden) hoef te vervangen. Mijn ervaring met die goedkope hoesjes is immers niet zo goed..

 6. Nou in zulke winkels kan ik bijna nooit iets voor de iPhone XS vinden. Gelukkig wel op Ali ;-). Maar ik woon letterlijk naast Ede en wij hebben een enorm winkelgebied, maar geen Flying Tiger. Wel twee Actions en twee HEMA’s

 7. Wij hebben ook een Flying Tiger. Ik vind het echt een hele leuke winkel (en qua uitstraling overigens niet te vergelijken met een Action. Qua budget spulletjes wellicht wel. Al vind ik deze unieker en van een betere kwaliteit). Maar wellicht komt dat omdat onze Action best een rommeltje is.
  Ik heb sinds mijn nieuwe telefoon (een iPhone 7) een Otterbox-hoesje, op aanraden van mijn broertje. Ik neem echt nooit een andere meer. De vorige telefoons heb ik weleens laten vallen (wie heeft dat niet?) maar dit is de enige hoes die de telefoon echt optimaal beschermt. Het kost wel wat (39,95) maar ik zou het zo weer doen. Onverwoestbaar. Deels leer (van dat leer wat alleen maar mooier wordt als het ouder wordt) en met een goede stootrand. Overigens ook een bookcase. Ik wil dat de voorkant ook bedekt is (voor sleutels en andere scherpe voorwerpen in mijn tas).

 8. Wat een leuk hoesje. Tegenwoordig heb je echt een legio aan winkels waar je goedkope hoesjes kunt kopen. Ik doe het al twee jaar met een leren hoesje, bevalt perfect.

 9. Fijn he, die bookcase hoesjes! Zulke hoesjes helpen ook enorm tegen krassen op je scherm. Heb helaas geen Flying Tiger in de buurt, maar als ik er ooit eentje zie, loop ik er zeker even naar binnen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.