Waarom winkelen in kleine plaatsjes leuk is

Big Bazar shoplog

Ik ga regelmatig met mijn dochters naar Winterswijk.

Op Oudjaarsdag ging ik altijd met mijn oudste dochter ‘s ochtends.  Nu zij in Engeland woont kan dat niet meer, maar gelukkig heb ik mijn jongste dochter nog : )

Winterswijk

Winterswijk is ongeveer 30 minuten rijden vanaf ons huis. Je kunt er gratis parkeren, en anders dan in Doetinchem staan er bijna geen winkels leeg. Dat schijnen we te danken te hebben aan de Duitsers, die graag winkelen in Winterswijk. Volgens Wikipedia is Winterswijk een ‘vrij groot dorp’.

Volgens mij is het ‘gezellig’ : )

Zo, en nu eerst koffie!

Eenmaal in Winterswijk begonnen we met een kopje koffie voor mij, en een warme chocolademelk met slagroom en caramel likeur voor mijn dochter bij Hesselink’s koffie en thee specialiteiten.

En natuurlijk met een ‘Cakeschaaltje’. Dat zijn drie plakjes cake: een plak marmercake (mijn favoriet), een gewone plak cake en een plakje amandelcake.

Heerlijk, en dan zo’n hap cake wegspoelen met koffie!

shoplog
Wachten op onze koffie en chocolademelk is niet erg als je zo gezellig zit.

Ergens koffie drinken is met mijn jongste dochter een stukje makkelijker dan met mijn oudste dochter die veganist is. Met haar kom ik in totaal andere horeca gelegenheden dan met de jongste : )

Big Bazar, Zeeman en Hema

Na de koffie en chocolademelk liepen we gezellig door Winterswijk, waar ik bij Big Bazar merkte dat het Action effect ook in andere winkels kan toeslaan. Maar in  mijn verdediging: het zijn allemaal nuttige dingen, die ik ook echt ga gebruiken. En voor lagere prijzen dan normaal.

Dit kocht ik bij de Big Bazar

 1. Nivea crème die sneller schijnt in te trekken dan de Niveau uit het blauwe blik. Dat wil ik wel eens proberen. Als mijn man nu ‘s avonds naar bed komt, dan zie ik er uit als een sneeuwpop dankzij de Nivea crème. Het is géén goede look….
 2. Back-up achterlamp voor mijn jongste dochter, die meldde dat haar achterlicht stuk is.
 3. Sokken voor het hardlopen.
 4. Elastiekjes om mijn haar vast te binden als ik ga hardlopen.
 5. Deodorant van mijn vertrouwde Dove merk voor een vriendelijker prijs.
 6. Schoonmaakdoekjes die ik dagelijks gebruik om de wc schoon te maken.
 7. Wc blokjes, want ik ben nog altijd op zoek naar die ultieme naar potpourri ruikende wc.
 8. Brillenschoonmaakdoekjes. Als ik mijn bril moet vervangen is dat altijd omdat de kraslaag heeft losgelaten. Daardoor durf ik nu amper meer mijn bril schoon te maken. Deze speciale doekjes zullen wel goed zijn. Toch?
 9. Magnetische deken of zo die je op de voorruit van je auto legt, zodat je niet hoeft te krabben.

Bij de Zeeman kocht ik voor maar 4,95 een bh die vooralsnog goed lijkt te zitten. Maar ik moet het nog wel even zien…

Verder kochten we op verzoek van jongste zoon bij de Hema een fles Jip en Janneke kinderchampagne in de smaak appel.

Daarna hebben we nog gezellig geluncht bij Bon Appetit, waar ze heel terecht als motto hebben: ‘Voor elk wat wils,’ want hun menukaart biedt eindeloos veel keuzes.

Winkelen in Winterswijk

Tot slot: waarom winkelen in middelgrote plaatsjes zo leuk is

Veel mensen gaan uit naar steden als Amsterdam, Rotterdam en Den Haag. En die hebben dan ook veel te bieden.

Maar ik ga liever naar kleinere plaatsjes.

Ik vind het veel relaxter om naartoe te rijden, het parkeren is er doorgaans gratis en het is er niet zo druk! Bricken is dus niet nodig.

N.B. voordat ik op mijn kop krijg omdat ik dingen kocht bij Big Bazar: ik schreef deze post in 2020. En toen kwam de lockdown, en raakte deze post ondergesneeuwd.

Waar kom jij graag voor een dagje uit?

Similar Posts

18 Comments

 1. Wat ziet dat er gezellig uit! En ik vind dat je inmiddels wel weer een dagje mag gaan winkelen daar, als dit twee jaar geleden is;).

 2. Ik weet zeker dat dochterlief het kan waarderen als jullie er weer een dagje winkelen van gaan maken.

  Love As always
  Dimario

 3. Leuk dat je met dichter eruit bent gegaan. Klein plaatjes in de winkels zijn ook leuk om te winkelen. Kleine spulletjes hebben gekocht. Jullie hebben gezellig dagje van gemaakt. Leuke foto’s geworden. Fijn weekend.

 4. O wat ben ik jaloers als ik zo lees. Heerlijk zo een dag met je dochter. Deed ik met mijn moeder toen ze nog in NL woonde en dat besef je dan nog niet maar het worden zulke dierbare herinneringen.
  Ik vind Haarlem leuk. Ik wens je een fijn weekend toe.

  1. Dit soort dingen is inderdaad heel fijn om te doen. Wat leuk dat je daar mooie herinneringen aan hebt met je moeder Hélène. Ik hoop dat mijn dochter dat later ook zal hebben.

 5. Hier is winkelen met de jongste dochter ook het leukst…die woont in de buurt dus is dat handiger…
  Maakt mij nooit uit waar ze naartoe wil ik geniet dan zowiezo :)
  Een knappertje waar je mee kan pronken in de winkelstraten ;)

 6. als dat van die apart verpakte vochtige brillendoekjes zijn dan zijn ze slecht voor je bril (krassen), mijn opticien zegt dat enkel droge microvezeldoekjes geen krassen maken. Tissues zijn ook erg slecht, die maken ook krassen op je bril door de minieme (hout)vezeltjes die erin zitten, ook al lijken ze superzacht te zijn.

  Het best is regelmatig afspoelen en zonder wrijven droog maken met een zacht (microvezel)doekje en tussendoor voorzichtig afvegen met zo’n microvezeldoekje.

  Mijn opticien spreekt tegen zijn winkel, want hij verkoopt ook sprays, enz.

 7. Wij kwamen vroeger ook regelmatig in Winterswijk. Inderdaad leuk winkelen.Zeker met je dochter. En dan voor de boeken Bredevoort. Ik weet niet of dat nog zo’n tweedehands boekenstadje is.

 8. Gezellig om er echt een dagje uit van te maken met je dochter!
  Ik word vooral blij van steden of dorpen waar ze kleine boetiekjes hebben. Het liefst winkel ik in de ochtend, want dan is het nog lekker rustig.

 9. Ik heb dat met Uden, is ook niet zo heel groot en ik moet er toch zijn. Ik hou niet van winkelen dus pik ik een paar winkels mee. Je dochter lijkt me een heel leuke meid trouwens!

 10. Hahaha! Geweldig! Met disclaimer! Altijd gezellig om met je dochter te shoppen. Ik woon in zo’n dorp met leuk centrum dus ik heb wel voldoende aan een ‘rondje dorp’.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.