Reacties

Waterontharder ervaringen: 8 verrassende uitkomsten — 18 reacties

  1. En punt 9.
    Mijn dikke volle bos haar is veel beter te hanteren, veel minder droog. Voor jou Nicole een aanrader. De ruiten van de douche blijven veel schoner.

  2. Water wat door een waterontharder is gegaan tast je leidingwerk aan. Uiteindelijk kan dat je veel geld gaan kosten. Het is mogelijk ook minder gezond als drinkwater maar daar kan ik niet over oordelen met mijn kennis.

  3. Nederland heeft geen hard water! Dat is iets van decennia terug. In een paar gebieden bleef het wat langer, denk aan Lekstroom (Utrecht-Zuid). Rond 8 DH is prima water en dat geldt voor het grootste deel van NL. Boven 20 DH spreek je van hard water. Dat is nergens in NL. Onder 5,6 DH is het te zacht krijg je andere problemen. Gaat ook apperatuur kapot van en is ongezond. Ons waterleiding bedrijf van NH houdt het keurig op 7,9 DH. Ik ontkalk dus nooit wat, omdat het niet hoeft. https://ximaar.wordpress.com/2019/06/08/jun-08-calcium/

  4. Wij hebben geen waterontharder, misschien iets voor later.
    Het water is 'middelhard' waar wij nu wonen. Ik merk echt wel het verschil met onze vorige woonplaats. Daar hadden we veel last van kalk in het water. Toch kijk ik nog regelmatig de kranen na op kalk. Toch merk ik dat ik minder snel de koffiepot en waterkoker moet ontkalken.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>