Waterontharder ervaringen: 8 verrassende uitkomsten

waterontharder ervaringen

Ben je op zoek naar waterontharder ervaringen? Dan ben je op de goede plek!

Als je een waterontharder koopt dan doe je dat doorgaans om 'zachter water' te krijgen.

En met zachter water wordt bedoeld, water met minder kalk erin.

'Hard water' is namelijk water met veel kalk.

Waarom is hard water een probleem?

Het vervelende aan kalk is dat het zich hecht aan je apparatuur en leidingen. En dat is slecht voor de levensduur van je keukenapparatuur maar ook van je wasmachine.

Kijk maar eens in je snelkoker of fluitketel!

Kijk bijvoorbeeld maar eens in je snelkoker of fluitketel. Als je in een gebied woont met hard water, dan is de kans op kalkaanslag in je apparaat groter. Die kalkaanslag tast de levensduur aan, en zorgt er bovendien voor dat je snelkoker meer tijd nodig heeft om water op te warmen.

Ik moet elke week mijn snelkoker ontkalken

Het water dat bij mij op het Achterhoekse platteland uit de kraan stroomt is 'tamelijk hard' tot 'behoorlijk hard'. Hard water wil zeggen dat er veel kalk in zit. Ik moet dan ook echt wel elke 4 weken mijn snelkoker ontkalken.

Bovendien heb je vaak meer waspoeder en schoonmaakmiddelen nodig om schoon te maken met hard water. Daarnaast kan het aanslag veroorzaken in je wc en badkamer, en zelfs zorgen voor huidproblemen.

Gelukkig is hier een eenvoudige oplossing voor: een waterontharder gebruiken.

Wat is een waterontharder?

Een waterontharder is een machine die kalk en calciumwaterstofcarbonaat (en magnesiumzouten) uit het water haalt voordat het uit je kraan en douche stroomt. Heel simpel gezegd maakt een waterontharder je water zachter! Dus blijven je apparatuur, leidingen en kranen langer optimaal werken omdat er geen of minder kalkaanslag ontstaat.

Waterontharder ervaringen

Ik was benieuwd naar de ervaringen van mensen met een waterontharder. Het viel me op dat iedereen erg tevreden was. Maar tot mijn verrassing waren de mensen niet alleen blij met minder kalkaanslag in hun apparatuur, maar had het ook veel effect op hun huid! Ze kregen minder jeuk, of huidklachten verdwenen zelfs helemaal!

 1. Minder poetswerk omdat er minder kalkaanslag is.
 2. Het water smaakt lekkerder
 3. Zachtere huid
 4. Geen eczeem klachten meer
 5. Psoriasis is verdwenen
 6. Geen ontkalker meer nodig in de vaatwasser
 7. Geen jeukende huid meer
 8. Minder schoonmaakmiddelen nodig. Dat is goed milieu en portemonnee ; )

Waterontharder offertes vergelijken

Als je een waterontharder overweegt dan is het de moeite waard om waterontharder offertes te vergelijken. Je kunt hiervoor bijvoorbeeld een vergelijkingstool gebruiken. Die helpen je om je wensen in kaart te brengen, en welke waterontharder dan het best bij jou past.

Leestip

Wat zijn jouw ervaringen met een waterontharder?

Similar Posts

18 Comments

 1. En punt 9.
  Mijn dikke volle bos haar is veel beter te hanteren, veel minder droog. Voor jou Nicole een aanrader. De ruiten van de douche blijven veel schoner.

 2. Ook hier stroomt er behoorlijk wat kalk door/uit de leidingen. Ik heb geen ontharder en voor mijn gevoel mis ik 'm ook niet, dus geen ervaring mee.

 3. Water wat door een waterontharder is gegaan tast je leidingwerk aan. Uiteindelijk kan dat je veel geld gaan kosten. Het is mogelijk ook minder gezond als drinkwater maar daar kan ik niet over oordelen met mijn kennis.

 4. Nederland heeft geen hard water! Dat is iets van decennia terug. In een paar gebieden bleef het wat langer, denk aan Lekstroom (Utrecht-Zuid). Rond 8 DH is prima water en dat geldt voor het grootste deel van NL. Boven 20 DH spreek je van hard water. Dat is nergens in NL. Onder 5,6 DH is het te zacht krijg je andere problemen. Gaat ook apperatuur kapot van en is ongezond. Ons waterleiding bedrijf van NH houdt het keurig op 7,9 DH. Ik ontkalk dus nooit wat, omdat het niet hoeft. https://ximaar.wordpress.com/2019/06/08/jun-08-calcium/

 5. Dat zijn echt flinke verschillen tov hard water. Heb er eerder wel over nagedacht, maar nooit zo serieus. Je blog zet me echter wel opnieuw aan het denken! Verbazingwekkend wat het voor je huid doet ook.

 6. Ik heb geen waterontharder en eigenlijk ook nog nooit gemist. Wel een ideale oplossing als je hard water hebt, maar dat is bij ons iet van toepassing.

 7. Wij hebben geen waterontharder, misschien iets voor later.
  Het water is 'middelhard' waar wij nu wonen. Ik merk echt wel het verschil met onze vorige woonplaats. Daar hadden we veel last van kalk in het water. Toch kijk ik nog regelmatig de kranen na op kalk. Toch merk ik dat ik minder snel de koffiepot en waterkoker moet ontkalken.

 8. In het Frans dorpje waar we woonden was er enorm hard water. Daar hadden we het goed kunnen gebruiken. Hier is het niet nodig vind ik.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.