6 voordelen van mondkapjes (die niets met corona te maken hebben)

voordelen mondkapjes

Toen ik maandagochtend mijn weekboodschappen deed, trok ik eenmaal buiten mijn Bonprix mondkapje van het gezicht. Prompt voelde ik hoe koud het was, en realiseerde me:

‘Zo’n mondkapje is eigenlijk best lekker warm in het gezicht!’

Die gedachte inspireerde me tot deze blogpost over de voordelen van mondkapjes, die niets te maken hebben met het coronavirus.

Want zoals Johan Cruijff zei: ‘Elk nadeel hep z’n voordeel.’

6 voordelen van mondkapjes (die niets met corona te maken hebben)

 1. Mondkapjes bieden een zekere anonimiteit. Zeker als je even geen zin hebt in sociaal doen, maar je moet wel boodschappen doen, dan kan zo’n mondkapje je een zekere bescherming bieden tegen herkenning. En daarmee tegen verplichte gesprekjes. Of je geneert je dat je na je filosofiegroepje naar de Action gaat ; ) Dan is een mondkapje ook fijn.
 2. Met een mondkapje kun je iets over jezelf vertellen. Zo zag ik vanochtend twee mensen met een mondkapje van de Achterhoekse vlag. En Huisvlijt bezoeker Willem draagt wel eens een mondkapje met daarop: ‘Tegen mij kuj Drèents praoten’.
 3. Een mondkapje is best lekker warm, nu het buiten kouder wordt.
 4. Heb je een koortsblaar? Met een mondkapje ziet niemand het.
 5. Als je eens een slechte dag hebt, of je hebt net een potje gehuild, verhult een mondkapje de sporen en hoef je geen opgewekte blik te forceren.
 6. In de zomer beschermen ze op de fiets tegen vieze beestjes. Mijn jongste zoon droeg om die reden al een mondmasker pré corona!

Lees ook mijn post over Mondkapjes van de Action, Hema mondkapjes en Hoe vaak mondkapje wassen?

Zie jij ook voordelen van mondkapjes?

Similar Posts

27 Comments

 1. Bij mij nog steeds geen anonimiteit want ik word nog steeds gewoon herkend en zelfs nu ik ook mijn bril niet draag .Alleen de sporen van een huilbui zullen ze niet verbergen want dat is aan de ogen te zien .Ik vind het niet echt meer een ramp want ik wen eraan ,maar als ik weg ben van ons kleine winkelcentrum gaat hij wel af .

 2. Ik ben nog geen echt voordeel tegen gekomen moet ik zeggen. Ik haat deze anonimiteit… Ik doe het overigens wel gewoon overal op zoals gevraagd is.

 3. ik ken alleen de nadelen nog beslagen bril en benauwd.

  Wel vandaag een klein vlinderbroche erop gespeld was een simple donkerblauwe die me het beste bevalt

  1. leuk idee van je, een broche. Ik borduur wel eens een bloemetje. Een beslagen bril kun je voorkomen door een voorgevormd mondkapje te dragen en je bril er overheen op te zetten. Voorgevormd, dus rond over je mond, is ook minder benauwd. Wij dragen ze in Oostenrijk al veel langer en het is gewoon geworden. Heb ze van het begin af aan zelf gemaakt, zo kun je qua kleur ook een beetje spelen met je kleding.

   1. Ik heb al veel mondkapjes geprobeerd en paar zelfgemaakt speciaal tegen beslagen bril maar niets werkt echt goed. Bril is vrij klein en hangt al er net niet overheen, ook al met speciaal extra stukje over neus.
    Ook tips voor bril al gedaan en opticien heeft het ook met een spray behandeld maar helaas nog niet wermkt echt

 4. Ik had gehoopt dat je me over kon halen. Maar in de regen in de kou dat ding buiten op is ook niets.

  Love as Always
  Di Mario

 5. Dat van die warmte had ik dus gisteren ook bedacht, toen ik het ijskoud had op mijn dagelijkse wandeling met een snijdend windje in m’n gezicht. Maar dan nog…ik heb het niet op die dingen. Ja, ik draag er één in de supermarkt, maar ik kom verder nergens meer. Ik kan er echt niet mee omgaan. Volgende week blog ik erover;).

 6. Nou mijn bovengebit had een scheurtje en moest ik even afstaan aan de tandtechnicus…boven dus even gebitloos….met mondkapje was niemand die dat zag kon gewoon boodschappen doen

 7. “‘Zo’n mondkapje is eigenlijk best lekker warm in het gezicht!’ Ik heb zo gelachen. Voortaan ga ik ‘m op de racefiets dragen!
  Het liefst wil ik een mondkapje met de tekst: Tebbie nou op je muil, joh?
  Ik werd anders mét mondkapje herkend door iemand die ik ruim 10 jaar niet had gezien…
  Groetjes.

 8. Ik vind dat je helemaal gelijk hebt! Een mondkapje biedt zeker ook voordelen. Ik had laatst koortsuitslag en was blij dat ik dat kon verbergen achter mijn mondkapje. En dat ik minder praatjes hoef te maken in de supermarkt en in de trein naar mijn werk kan ik als introverte persoon ook best waarderen ;-)

 9. Dat van die kou als je net uit de winkel kom, ja dat had ik gisteren ook. :)
  Ik heb twee mondkapjes, gebroken wit met kleine logo’s van Slytherin (van Harry Potter) erop.
  Wat ik een ander voordeel vind is het PM 2.5 filter wat ik altijd in mijn mondkapje schuif. Het helpt een beetje tegen sigarettenrook en houtrook, waar ik door mijn astma totaal niet tegen kan. Maar uiteraard ga ik niet zonder Ventolin (noodmedicatie, luchtwegverwijderer) de deur uit.
  Jouw jongste zoon is pienter, die tip ga ik in mijn achterhoofd houden voor de aankomende zomer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.