Tip tegen tandplak en tandsteen van mijn mondhygiënist!

tandplak en tandsteen

Afgelopen week moest ik naar de mondhygiëniste.

Ik stapte om 8 uur in haare stoel, en wankelde erom 8.50 weer uit.

Zo’n behandeling duurt dus best lang. Maar ik vind het fijn dat het zo grondig en voorzichtig wordt gedaan.

Hoe dan ook, de mondhygiëniste gaf mij een tip!

Tip tegen tandplak en tandsteen

De mondhygiëniste vertelde dat ze cliënten heeft die ineens veel minder tandplak en tandsteen hebben! Het bleek dat die mensen Sensodyne Gentle Whitening gebruikten. Volgens de mondhygiëniste moest ik daar dan meteen na haar behandeling mee beginnen.

Deze tandpasta haalt namelijk niet tandsteen en tandplak weg, maar voorkomt het.

Tenminste, bij een groot aantal van haar cliënten.

Zoiets hoef je mij maar één keer te zeggen! Ik grijp iedere strohalm aan op het gebied van mondzorg.

Dus ik heb onmiddellijk 4 tubes in de aanbieding bij Kruidvat gekocht! Ik had er 4 voor een tientje.

En nu maar hopen dat bij mijn volgende bezoek aan de mondhygiëniste ik al met 25  minuten uit de stoel kan stappen!

Leestips

Similar Posts

13 Comments

 1. Heb je ooit het idee gehad dat jouw tandarts gesponsord wordt door Sensodyne?

  Ik kan je een heel goede tip geven die weinig geld kost, alleen een beetje moeite en discipline.

  Sinds een paar jaar doe ik aan oil pulling, je kunt zo opzoeken wat dat is en wat de voordelen zijn.
  Ik hoef nog maar een keer per jaar naar de mondhygiëniste, er is geen plak of tandsteen in mijn mond te bekennen. Toen ik haar vertelde hoe dat kwam zei ze dat ze dat wel wist, dat het werkte. Ik vroeg haar of ze het haar cliënten ook adviseerde. Nee dat niet…maar tegen degenen die het wel deden zei ze wel dat het werkte.

 2. Hm, ik vraag me dan toch af of zo iemand aandelen heeft…
  Hier altijd tandsteen en dat haalt de tandarts weg bij de controle. Met de goedkoopste tandpasta van de AH poets ik overigens;).

 3. Ik gebruik het al jaren en haal het net als jij bij Kruidvat waar het regelmatig in de aanbieding is.
  Overigens heeft het geen invloed op de tijd die ik de stoel doorbreng.

 4. Dank voor de tip
  Een maand geleden ben ik voor het eerst bij een mond/tandenhygieniste geweest. Ook een uur op haar stoel gezeten voor inspectie en reiniging. Zij gaf ook goede tips maar deze zat er niet bij. Sensodyne gebruik ik al jaren ik wissel de verschillende soorten die er van zijn af. Maar nu zal ik toch voor de Gentle whitening gaan

 5. Ik denk altijd dat het merk tandpasta niet uitmaakt. Maar de manier van poetsen. Mijn tandarts heeft altijd monstertjes van Oral B-tandpasta.

 6. Mijn mondhygiëniste heeft weer gezegd dat je juist geen whitening tandpasta moet gebruiken, omdat dit de tanden kan beschadigen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.