Sensodyne gentle whitening na 16 weken

sensodyne

Elke vier maanden ga ik naar de mondhygiëniste die mijn tanden dan grondig schoonmaakt. Bij mijn afspraak in augustus gaf ze mij een tip:

Probeer eens de ‘gentle whitening’ versie van de Sensodyne tandpasta die je gebruikt.

Volgens mijn mondhygiëniste hadden diverse van haar patiënten dankzij deze tandpasta minder tandsteen en tandplak! Het was dan wel zaak om er direct na mijn bezoek aan haar mee te beginnen. Het idee is dat door de ‘whitening’ tandplak en tandsteen minder kans krijgen om zich aan je tanden te hechten.

Omdat ik alles aangrijp om mijn tanden schoner en gezonder te houden, heb ik onmiddellijk bij de Kruidvat een paar tubes Sensodyne gentle whitening gehaald.

Sensodyne gentle whitening na 16 weken gebruik: heeft het geholpen?

Maandag 5 december had ik weer een afspraak bij de mondhygiëniste, en ik was benieuwd of ze verschil zag. En vooral: of ze sneller klaar zou zijn, omdat ik minder aanslag had. En warempel! Ik was inderdaad sneller klaar! Bovendien vond ze dat mijn tanden inderdaad schoner waren.

Dus voor iedereen die last heeft van tandarts stress en zo min mogelijk tandplak en/of tandsteen wil: bij mij en diverse patiënten van mijn mondhygiëniste helpt Sensodyne gentle whitening.

Deze tip werkt een stuk beter dan een andere tip van mijn mondhygiëniste. Dat was dat de Lidl versie van Sensodyne ook prima werkte. Dat bleek voor mij  in ieder geval niet het geval. Vandaar dat ik nu weer Sensodyne gebruik.

Sensodyne kopen

Je kunt Sensodyne bij alle drogisterijen en vaak ook bij de supermarkt kopen. Sensodyne is een relatief dure tandpasta. Maar het is vaak wel ergens in de aanbieding gelukkig, dus het is de kunst om dan je slag te slaan. Bij de Action verkopen ze ook Sensodyne. Een tube van 75 gram kost daar 2,48. Maar de Action heeft niet de ‘whitening’ versie. Bij de Duitse DM drogist kost de goedkoopste tube Sensodyne 2,95.

Bij Kruidvat kost een tube van 75 gram maar liefst 5,55.

Maar zoals ik al zei: kijk even goed rond, want er is vast wel ergens een aanbieding!

Wat is jouw favoriete tandpasta?

Similar Posts

13 Comments

 1. Dit is goed om te weten. Ik heb bij mijn controle bij de tandarts ook áltijd ‘last’ van tandsteen. Tot nu toe hielp niets, maar dit lijkt dan dus toch een oplossing.

 2. Naast Sensodyne gebruik ik ook nog stokers en borsteltjes, dit alles bij elkaar helpt wel.
  Overigens heeft Kruidvat de Sensodyne regelmatig in de aanbieding, met gevolg dat ik een voorraadje heb staan.

 3. Sensodyne gebruik ik al jaren op advies van mijn tandarts vooral omdat ik erg gevoelige tanden heb en het daar ook goed voor is van de aanslag enz had ik nog niet gehoord maar dat is dan extra meegenomen

 4. De mondhygiëniste bezoek ik ook en kreeg het zelfde advies met een proeftubetje.
  Nu denk ik van hé zit er een stukje marketing achter dit advies.
  Zelf poest ik al jaar en dag heel tevreden met Sensodyne tandpasta. Hans

 5. Ik gebruik dit merk al jaren, afwisselend qua variant, maar ik vind het een geweldige tandpasta.

  Love As Always
  Dimario

 6. Van de mondhygieniste kreeg ik een heleboel van die kleine proeftubes tandpasta, Oral B en Sensodyne. De anderen gaven er nooit iets van weg en als het te lang blijft staan dan moeten ze weggegooid, dat vond ze zonde. Ik vond het wel lief en die kleine tubes neem je ook makkelijk onderweg mee. Dus voorlopig gebruik ik die.

 7. Mijn mondhygiëniste promoot Oral B maar daar ben ik niet echt fan van. Ik gebruik vaak tandpasta van Paradontax. Maar jouw tip klinkt goed. Ik ga ‘m onthouden!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.