SNS Betalen: 5 sterren

Advertorial

Mijn ouders zaten bij de Rabobank, en dus kreeg ik daar als kind ook een rekening. Dat was destijds geloof ik zo’n speciale tienerrekening. Ik was maar wat trots op mijn kartonnen koffer die je kon uitklappen en aan de muur hangen!

Ik was destijds 13, en inmiddels 42, maar ik ben nog steeds bij de Rabobank. Niet omdat ik daar bewust voor gekozen heb, maar het tegenovergestelde: ik heb er nooit over nagedacht.

SNS Betalen

Op diverse blogs heb ik natuurlijk wel gelezen dat mensen soms overstappen naar een andere bank vanuit persoonlijke overtuiging, of omdat dit financieel voordeliger is. En nu kreeg ik een opdracht te schrijven over SNS Betalen, en was het tijd om wèl na te denken over de keuze voor een bank.

SNS banken nu één van de goedkoopste banken van Nederland

Consumentenbond

Volgens de Consumentenbond is de SNS bank, dankzij de nieuwe betaalrekening SNS Betalen, nu één van de goedkoopste banken van Nederland. Dat komt omdat ze 1,25% rente vergoeden over een positief saldo tot 5000 euro. Dat doet geen enkele andere grote bank.

Moneyview

Ook onderzoeksbureau Moneyview is heel positief over SNSbetalen, en roemt de flexilibiteit. SNSbetalen onderscheidt zich volgens Moneyview door dienstverlening aan te bieden op het gebied van o.a. mobiel bankieren, online budgettering, geen verplichting te stellen tot een minimale maandelijkse storting en creditrente.

Wat biedt de SNS bank met SNS Betalen?

 1. 1,25% rente over een positief saldo
 2. debetrente omlaag naar 11%
 3. tweede betaalpas gratis
 4. gratis online kasboek om mee te budgetteren
 5. je kunt automatisch geld laten overboeken van je spaarrekening, zodat je zo min mogelijk spaarrente misloopt
 6. dezelfde pas voor je spaar-en betaalrekening

Overstappen is een makkie

Wie wil overstappen naar de SNS Bank, hoeft alleen maar het speciale overstapformulier in te bullen en op te sturen, het overstapteam van de SNS Bank doet de rest.

Zelf moet je wel alle personen en bedrijven waarvan je maandelijks geldt krijgt op de hoogte brengen van je nieuwe rekeningnummer.

Doe de test: vergelijk je huidige bank met SNS Betalen!

Wat ik echt geweldig vond was de pagina Vergelijk het zelf, waarop je kunt testen wat de kosten/opbrengsten zijn als je overstapt naar SNSbetalen. Met een handig ‘lineaaltje’ geef je aan hoeveel geld er gemiddeld op je betaalrekening staat, en dan verschijnt een handige kosten-en baten analyse.

Mijn uitkomsten

Gemiddeld staat er op mijn betaalrekening zo’n 150 euro, omdat ik altijd alles meteen doorsluis naar mijn spaarrekening. Dat zou betekenen dat ik een rente van 1,84 euro zou krijgen, en per jaar 30 euro kwijt ben aan bankkosten.

Voor mijn Rabo Totaalpakket ben ik sowieso als 10,25 kwijt per kwartaal. Een overstap naar SNS Betalen zou dus financieel gunstig zijn.

Bij welke bank ben jij, en was dat een bewuste keuze?
Wissel je wel eens van bank?

Neem een email abonnement!

Similar Posts

13 Comments

 1. Ik ben een jaar of drie geleden overgestapt naar de Triodosbank. Of het de goedkoopste is, weet ik niet, maar wel de meest transparante, geen bonussen, goede ecologische en ethisch verantwoordde beleggingen. Op https://www.eerlijkebankwijzer.nl/ kun je hierover meer vinden. Geld alleen maakt niet gelukkig, ik slaap liever goed.

 2. Ik zou bij SNS Bank nog maar eens alle kosten goed op een rij zetten want voor internetbankieren moest je flink in de buidel tasten net als voor een 2e pas. Deed het ding het niet meer voor internetbankieren moest je een nieuwe kopen en ga zo maar door. Ook geld storten kan bij SNS Bank absoluut niet zomaar. Behalve als je een dure envelop koopt en daar krijg je dan na de storting (per post) weer wat van terug maar zo is mij SNS Bank veel te duur. Dit was toen ik het ging uitzoeken een paar jaar geleden. ASN en Triodos vielen bij mij af omdat ik voor bankzaken graag iemand over de balie wil kunnen trekken als ze met het geld er vandoor gaan (heb ik nog nooit gedaan maar als het nodig mocht zijn…)

 3. Mijn man werkt bij een bank…als ik hem hierover spreek:het gaat niet zo goed met de SNSbank…met dit soort acties proberen zij zoveel mogelijk geld binnen te krijgen…dat ze daarna weer kunnen uitlenen…zodat zij weer geld verdienen…zouden zij er goed voor staan dan zouden ze het niet in hun hoofd halen dit soort acties te beginnen…

 4. ASN bank vergoed 1% op een positief saldo en uit mijn hoofd is de debetrente 10%. Daarbij geen geinvesteer in “foute” praktijken. Voor mij een reden om over te stappen, al heb ik ook nog een ing rekening. Moet ook nog anders.

 5. Ik vind het trouwens niet echt ‘een tweede pas gratis’, als je aan vaste kosten bij SNS 30 euro betaalt en bij de Rabo 17,60 euro. Dan betaal je er alsnog voor, alleen ze noemen het wat anders. Ik heb zelf maar 1 pas nodig, de pas voor onze gezamenlijke rekening ‘delen’ we gewoon. Net zo overzichtelijk en duidelijk veel goedkoper!

 6. Leuk stukje om te lezen want wij zitten namelijk zowel bij de Rabobank als de SNS bank. Ook ik zit vanaf kleins af aan al bij de rabobank door mijn ouders. Weet nog dat wij als familie voor het eerst een pinpas kregen en geld uit een muur konden halen ;)
  Dat wij ook bij de SNS zitten heeft met onze hypotheek te maken van 15 jaar geleden.
  Wij hebben nu zo onze financien ingericht dat de SNS rekening de vaste lasten rekening is en de Rabobank voor de boodschappen en extra’s, maar eigenlijk willen wij alles naar Rabobank gaan doen omdat wij toch niet zo tevreden over SNS zijn. Zoals iemand al eerder melde kost een 2e pas extra en die hebben wij dus ook niet genomen. De service in onze stad bij het SNS filiaal is erg slecht, zo kan je ook geen contant geld binnen meer halen en kan onze zoon zijn gespaarde munten niet zomaar meer inleveren via een telmachine. Ook deden ze heel moeilijk toen wij een paar jaar geleden onze mogelijkheid tot roodstand op wilden heffen. Heeft echt heel wat telefoontjes en bezoekjes gekost om dat voor elkaar te krijgen. Uiteindelijk was het voor elkaar om een jaar later via internetbankieren te ontdekken dat ze toch weer een limiet van 1500 euro hebben toegekend. Wij willen helemaal geen mogelijkheid tot roodstand, zo moeilijk is dat toch niet maar blijkbaar zijn ze bij SNS erg hardleers ;)

  Groetjes Isabelle

 7. Grappig Nicole,

  Eigenlijk zijn die bankdingen maar erg saai… bah! Vind wel dat SNS symphatiek overkomt. Zelf ga ik nooit naar een bank en heb wel al ruim een jaar een rekening bij SNS.. kwam er laatst ook achter dat SNS en asn van hetzelfde concern zijn… alleen Asn geeft 1% rente ipv 1,25%.
  De meeste banken zijn toch hetzelfde, maar ik zit in ieder geval goed

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.