Reacties

Robots om het huishouden makkelijker te maken? — 22 reacties

 1. Zo'n stofzuigrobot lijkt me wel wat! 80 euro vind ik wel een prima prijs, maar 400 euro vind ik echt te gortig. Ik vraag me alleen af of zo'n robot wel goed in alle hoekjes kan komen en de trap wordt natuurlijk ook een lastig verhaal. Ik houd het toch maar bij ouderwets stofzuigen.

  • De trap doet hij denk ik niet inderdaad. De hoekjes weet ik niet. Voor 80 euro vraag ik me af of hij het ook echt goed doet. Maar 400, vind ik ook te veel.

 2. Ik ken veel mensen hier die een stofzuigerrobot hebben en die willen hem nooit meer kwijt. Schijnt vooral formidabel te zijn om honden-en katteharen op te zuigen. Ik heb er geen....

  • Dat is een positief verhaal Dorien. Ik kan me er best wat bij voorstellen. Als zo'n ding het goed doet, lijkt het me een heerlijk hulpje.

 3. Ik hoef geen stofzuigerrobot. Ik heb dan steeds het idee dat ik erover struikel en dat ik hem in de gaten moet houden. In vijf minuten heb ik de kamer geveegd en dat vind ik wel zo praktisch.
  Ik vind de wasmachine een soort robot waar ik erg blij mee ben :-)

 4. Ik heb een robotstofzuiger. Daarnaast heb ik ook een robot die mijn vaat wast en een robot die de was voor me doet. ;) Dat zijn tenslotte ook apparaten die menselijke taken uit handen nemen :D

 5. Onze robot stofzuiger doet (bijna) elke avond een rondje door de woonkamer en keuken! Ideaal! Zo nu en dan laat ik hem ook boven los. Van de trapvallen doet hij gelukkig niet! Natuurlijk komt hij niet in de kleine hoekjes en zullen banken, stoelen en de trap nog steeds zelf gedaan moeten worden. We hebben hem nu 3 jaar en helaas wel een beetje aan vervanging toe. Ik zou er zeker weer 400,- voor neerleggen, maar zou dan ook wel kiezen voor een dweilfunctie ;D

 6. Wij hebben er ook één, ideaal! En wij vinden het ook al het geld waard. Een nieuwe stofzuiger kost toch ook zo een paar honderd euro? Ten minste, die van ons is heel goed en gaat zo zes jaar mee met flinke zuigkracht. Dan is zo'n robotstofzuiger toch zeker ook al het geld waard, zeker als die iedere dag het huis zo goed stofzuigt. Zelfs als de schoonmaakster is geweest (ja, ik ben Verwend met de grote V) zuigt hij nog stof op! Wij hebben speciaal voor de robotstofzuiger een hogere bank gekocht, haha. Ik moet wel alsnog met de hand stofzuigen vanwege de broodkruimels en af en toe even tussen alle bankkussens. Ik kan me wel voorstellen, dat als je het niet zo breed hebt, dit er allemaal niet gauw voor over hebt. Maar spijt zul je er in ieder geval niet van krijgen.

 7. Zou best wel een robotstofzuiger willen hebben, maar met de 3 haarballen hier in huis gaat dat echt niet werken.
  Zeker nu ze allemaal weer lekker in de rui zijn niet, kan al 2 x per dag stofzuigen en moet hem ook echt elke dag leeggooien (en heb een grote nilfisk stofzuiger) af en toe vraag ik me wel eens af of die beesten onderhand niet kaal moeten zijn.

 8. Ik sluit me bij mirjam aan. Misschien over een paar jaar. Dan zijn ze goedkoper, zuiniger en waarschijnlijk ook nauwkeuriger. Ben ook bang dat ik er heel lui van word (hoewel met etende kleintjes zo'n volautomatisch apparaat misschien toch geen overbodige luxe is haha)

 9. Ik ben er nog niet zo van onder de indruk. Ja als je eerst al je meubelen uit je woonkamer weghaalt, dan werkt het wel, in een lege ruimte. Maar probeer maar eens onder een bankstel te stofzuigen. Je bent alsnog net zo lang bezig aangezien je de open ruimtes ook zelf in no time klaar hebt.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder