Reacties

Ontspullen: niet wat je denkt — 23 reacties

 1. Met een klein huis kan ik niet anders dan spullen wegdoen. Ik hecht gelukkig niet veel aan materialistische zaken en kan makkelijk dingen wegdoen. Meer plezier beleef ik aan leuke dingen doen met mijn kinderen. Lekker erop uit naar het strand, het bos of naar de camping. Dat is pas genieten.

  • Dat zit je helemaal op de lijn van Wallman Mama Lifestyle. Die zegt dus ook dat je het beste tijd en aandacht kunt besteden aan dingen dóen dan aan dingen die je koopt.

 2. IN mijn huis probeer ik elke week wel wat weg te gooien, zolang de container nog niet te vol is. Anders puilt je huis uit. De drang naar ervaringen op doen heb ik niet zo voor mijzelf. Voor mijn zoon wel, ik probeer hem elk weekend wel mee te nemen naar iets leuks, het bos of de duinen of bijvoorbeeld een theatervoorstelling of museum. Zo wil ik hem leren wat er in de maatschappij allemaal speelt. Ervaringen zijn naar mijn mening belangrijker om gelukkig te zijn dan spullen.

  Ik heb je trouwens genoemd in een artikel vandaag :).

 3. Ben het helemaal met je eens!
  Degene die hun huis hebben ontdaan van spullen gaan nu over op het 'maken van herinneringen'. Want die geven tenslotte geen rommel.
  Maar hoe minimalistisch is dat dan, denk ik dan?! Ten eerste kost het klauwen vol met geld, want al die Ervaringen kosten tenslotte wel geld. Ten tweede vervang je Spullen door Ervaringen en ga je alsnog voorbij aan de diepgang die minimalisme kan geven.
  Die ontwikkeling stoort mij eerlijk gezegd ook.

 4. Al sinds een aantal jaar luidt het devies: Verzamel ervaringen in plaats van spullen, want daar word je gelukkiger van. Maar ik ben het helemaal met jou eens: van dat 'verzamelen' word ik niet zo gelukkig. Inderdaad, het geluk ligt eerder in ervaringen dan in spullen. Geluk laat zich echter niet najagen. Of... zeg ik nu iets wat ook weer zo'n vermoeiende cliché is? ;-)

 5. Ik ben nu het boek opgeruimd aan het lezen en ik vind het nogal zweverig, maar ook wel weer interessant om te lezen. Ik denk dat het wel een soort hype is die op een gegeven moment weer minder wordt, maar ik doe er graag aan mee, want ik vind ervaringen nu ook een stuk leuker dan spullen ;)

  • Opgeruimd is een aparte combinatie van rücksichtslos weggooien en zweverigheid inderdaad. Dat zweverige komt onder andere door het bedanken van spullen vond ik.

 6. Dat wordt dan meer een soort hamsteren in je hoofd, of op je social media. Ik denk dat het wel klopt dat dat steeds belangrijker wordt, maar het is een variatie op het thema "als de buren maar goed kunnen zien dat ik een nieuwe auto heb".

 7. Dit doet me een beetje denken aan een blog die ik las van een opvoedkundige, dat je beter ervaringen cadeau kunt doen dan spullen. Bijvoorbeeld naar het Tikibad als cadeautje voor het halen van het zwemdiploma. Ergens vind ik dat ook wel mooi. Tegelijkertijd word ik er ook wel moe van, precies wat jij zegt. Als je ervaringen na moet jagen in plaats van spullen, ben je net zo ver van huis.

 8. Ik heb ook wel meer met ervaringen dan met spulletjes. Maar voor ervaringen hoef ik zeker niet op de top van de kilimanjaro te staan. Mooie ervaringen en herinneringen vind ik eerder in een boswandeling, mijn dochter die plezier beleeft aan het spelen met herfstbladeren of stampen in de plassen, dat soort dingen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder