Reacties

Is een minimalistisch interieur een onmogelijk ideaal? — 36 reacties

 1. Ik houd van gezellige spullen om me heen.
  Inderdaad alles even opruimen op een vaste plaats en het lijkt al veel netter.
  De slaapkamer daar houd ik de inrichting rustig, stof ik ook wat vaker af!

  Geniet van alles Nicole.

 2. 'k Ben gestopt met spullen kopen (weet je wellicht uit vorige reacties), en 'k draag bij aan een duurzamer bestaan... 'k Woon 'bewust' op 60m², er hangt niets aan de witgeschilderde muren, 'k heb geen tv, toch vind ik het gezellig.
  Lie(f)s.

 3. Ha Nicole,

  een paar jaar geleden heb ik met de methode van Konmari mijn hele huis aangepakt.
  Ik vond het er daarna knap ongezellig uitzien.
  Maar langzaamaan komt de gezelligheid weer terug.
  Gelukkig maar!!

  En het schoonhouden... dat hoort er nou eenmaal bij...

  groetjes!

 4. Echt minimalistisch denk ik dat mijn interieur niet is, maar ik houd wel van opgeruimd.
  Bij woonprogramma's verbaas ik me er vooral altijd over dat er zo weinig kasten staan in een interieur. Ja, dat is minimalistisch en oogt lekker ruim, maar waar laten die mensen al hun spullen dan? Ik snap daar werkelijk niks van.

 5. Ik koop zo min mogelijk en heb al heel wat prulletjes weggedaan. Maar dan komt mijn man van de kringloop met "een cadeautje"voor me. Diepe zucht en een bedankje. Hij woont hier tenslotte ook.

 6. Ik denk dat ik wel een minimalistisch interieur heb nu. Ik heb pas nieuwe spullen gekocht en ook echt alleen gekocht wat ik nodig heb. Ik heb zeeën van ruimte ineens. Heerlijk! Woonaccessoires heb ik ook niet veel. Bij mij valt het meest in de categorie 'stofnest' en dan koop ik het niet.

 7. Uiteindelijk staan er altijd veel rommeltjes op mijn kasten die na een goede schoonmaakbeurt weer één voor één in de kasten verdwijnen, al hou ik wel van de mooie herinneringen aan al die rommeltjes.

 8. Onze woonkamer is vrij minimalistisch. We hebben een speelkamer voor de kids dus er ligt bijna niks beneden. Wat er ligt, staat in een dichte kast.. een kleurboek en stiften voor op tafel bijv.

 9. Ik sta hier een beetje dubbel in... ik hou best van spullen om me heen maar tegelijkertijd ben ik allergisch voor rommel... en door die spullen moet je toch regelmatig opruimen. Ik denk dat ik me in een hele cleane minimalistische omgeving niet op mijn gemak zou voelen.

 10. Ik ben er niet goed in, wil altijd alles bewaren. Maar sinds we verhuisd zijn denk ik wel eerder na over aankopen en probeer ik ook spullen weg te doen, al vind ik dat wel lastig...

 11. Ik streef het na, maar bij mij is het een utopie. Ik of wij hebben gewoon teveel rommeltjes, haha. En daarnaast vind ik ook dat er wel geleefd mag worden.

 12. Goede vraag. Denk zeker dat het mogelijk is, maar niet met kinderen haha. Althans, die van ons knutselen vaker dan ik het kan bijhouden. Gevolg is dat door het hele huis allerlei frutsels liggen die ik slecht kan wegdoen (is mijn eigen manco). Nou ja, komt vanzelf weer. Er wordt geleefd moet ik maar denken. Enige dat wel altijd netjes is, zijn onze boekenkast en keukenkastjes. Boekenkast heb ik geminimaliseerd door boeken ook eens anders neer te zetten - op zijn kant en op kleur - en het gros weg te doen (heb een e-reader). In de keuken gebruik ik handige bakjes en potten. Alles heeft zijn eigen plek en daardoor ruim je makkelijker op, wat minimalistischer oogt.

 13. Daar tracht ik iedere dag opnieuw naartoe te werken, het geeft me rust. Met een zevenjarige dochter in huis is het droomscenario wel soms moeilijk te handhaven 🙈. Mijn muren zijn ook wit, om diezelfde rust te bekomen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder