Reacties

Lean: van frustratie naar flow in 7 simpele stappen — 10 reacties

  1. Ik ben in het bezit van een graan lean belt diploma. In het kader van een reorganisatie bij mijn bedrijf was dat voor mijn functie verplicht. Ik heb ook een diploma al commitment coach gehaald. Een andere methode om zaken geregeld te krijgen. De laatste werkt vaak veel effectiever als er mensen in het spel zijn. Lean is het werken in stappen, maar als er een man of vrouw in een stap tegenwerkt, stop het hele proces... Commitment vind ik in de westerse cultuur beter werken dan lean.

  2. Ik word al helemaal gek van die kluwen draad bovenaan de blog. Mijn huishouden is zeer gestructureerd. Sommige mensen vinden dat overdreven voor een eenpersoonshuishouden, maar voor mij werkt het ideaal. Ik vind het trouwens wel grappig dat je schrijft dat je het boek wat overweldigend vond en het overzicht verloor. Duidelijk niet lean dus, dat boek;).

  3. Ik ken de 'techniek' inderdaad ook van mijn werk. Daar vind ik er veel voor te zeggen. In het huishouden op zich ook, ware het niet dat je je dan aan je eigen bedachte schema's moet houden en de klad er gemakkelijk in komt als je geen collega's hebt die op je wachten of je een beoordelingsgesprek hebt na verloop van tijd ;-) Ik koppel daarom bepaalde huishoudelijke taken aan een vast ritme/routine, dan doe ik ze wel. Toevallig schreef ik daar pas nog een berichtje over: https://minimalistdutchie.com/2022/08/21/routines-oppakken-na-vakantie-hoe-doe-je-dat/ want na de vakantie is dan altijd weer 'n beetje de klad erin.

  4. Ik heb jaren geleden voor mijn werk een "lean" workshop gehad. We deden daarna 's ochtends op ons kantoor een dagstart-vergaderingetje over punten waar we tegen aanliepen. En we hadden een whiteboard waar iedereen dingen op kon schrijven waar je om moest denken. Ik vond het best fijn. Maar na een jaartje of zo en een interne verhuizing is de klad erin gekomen. Nu doen we dit meer in de wandelgangen en via de mail.
    Dit boek lijkt me best ingewikkeld...

  5. Als je er twee weken over doet om een bloes gewassen en gestreken te hebben, is er wel ruimte voor verbetering, haha! Ik houd erg van routine en alles op z'n tijd dus ik heb een vast schema. Daar komt wel eens de klad in maar dat is niet erg omdat ik alles bij houd. Maar goed, er is hier niemand die rotzooi maakt behalve ikzelf. Dat Kind van de Dag vind ik trouwens écht briljant!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder