Huishoudelijke beslommeringen

Lees jij boeken vaker dan 1 keer?

boekenDe meeste boeken breng ik zonder enige spijt terug naar de bibliotheek. Leuk om te lezen, maar ook prima om weer weg te brengen. Maar er zijn een aantal boeken die ik echt heb gekocht.

Hier onder 10 boeken die ik al wel tien keer heb gelezen

 1. Marijke en Joop ter Heul van Cissy van Marxveldt
 2. Het eerste deel van Shopaholic
 3. De rozen van Hofwijck van Sanne van Havelte
 4. Alle boeken van Simon Carmiggelt
 5. Bloemen op zolder de eerste twee delen van Virginia Andrews
 6. De Geheime Tuin van Frances Burnett
 7. Tumult bij de uitgang, van Bert Keizer
 8. See Jane Run van Joy Fielding
 9. Perfect van Judith McNaught
 10. Having it all van Maeve Haran

Welke boeken lees jij vaker dan 1 keer?

Similar Posts

19 Comments

 1. Gisteren ben ik net voor de derde keer in een boek van Marianne Fredriksson begonnen. En heb het plan ze allemaal deze winter te herlezen.

 2. Alle boeken van de Schijfwereldserie van Terry Pratchett, vanwege de humor, de woordspelingen en het feit dat ik soms na 10 keer lezen opeens een opmerking in z’n boek snap. Helaas zijn zijn laatste boeken minder goed. Waarschijnlijk door de Alzheimer, waar deze geniale schrijver mee worstelt.

  De Harry Potter serie

  Een paar boeken van Sophie Kinsella (niet de shopaholics, die vind ik te eentonig, wat spook jij uit, aanpakken en hou je mond vind ik erg leuk)

  Eerlijk gezegd lees ik deze boeken wel altijd als inslapertje.
  Ze zijn leuk genoeg om te herherherherlezen, maar ik voel niet meer de neiging om ze in 1 ruk uit te lezen.
  Een onbekend, leuk boek kan ik niet wegleggen enis dus absoluut onhandig om te lezen voor het slapen gaan.

 3. Ik heb veel gelezen vroeger ,nu op dit moment bijna niet meer maar nu ik een E reader krijg voor mijn kerst ga ik er terug mee beginnen.
  De boeken van Jean .M Auel over de oertijd heb ik wel 3keer gelezen en ook de wijde hemel van Alice Sebold ook.

 4. Ik heb alle boeken van Hans Martin, een schrijver uit de 50-er jaren, al zeker 10x gelezen. Ook een serie van James Michener, boeken die vaak 3-4 eeuwen beschrijven, al vele malen gelezen.
  Tolkien’s In de ban van de ring + alles wat daarbij hoort.
  Jean Auel staan er ook.
  Dit zijn ook de boeken die zijn mee verhuist plus nog enkele losse boeken bv over Ramses Shaffy, Harrold Robbins en Kenn Follett. Deel 1 van zijn Centurion trilogie in november herlezen,nu bezig in deel 2 en deel 3 als kerstcadeau voor mezelf gekocht.

 5. Ik lees boeken geen tweede keer. Ik heb altijd wel boeken gekocht, waren destijds lid van de E.CI club samen met mijn vader toen ik nog thuis woonde. Veel van deze boeken heb ik vorig jaar weggedaan en alleen de boeken die ik nog moet lezen, ja echt waar! heb ik bewaard. Dat zijn ook boeken die ik in de afgelopen 10 jaar heb gekocht en door tijdsgebrek want een relatie, baan en kinderen nog niet heb gelezen. Maar mijn kinderboeken heb ik bewaard en doe ik (voorlopig althans) niet weg. Daar zitten ook complete series bij. Ben ook al 30 jaar lid van de bieb en heb sinds 1,5 jaar een e-reader. Maar ik heb inderdaad geen boeken waarvan ik zeg die wil ik nog eens lezen. Daarvoor zijn er teveel boeken die ik nog wil lezen, dus een beetje zonde van mijn tijd dan.

 6. De boeken van Simon Carmiggelt gebruik ik al jaren voor mijn werk.
  Ik verzorg voorlees activiteiten ochtenden in een woon zorg centrum voor ouderen en dementerenden.
  De verhalen van Carmiggelt zijn niet al te lang vol met humor en met herkenbare situaties, kortom zeer geschikt.

 7. S
  Ja hor ik lees regelmatig boeken een tweede keer.
  1. Kruistocht in spijkerbroek van Thea Beckman
  2. Het pippi langkous principe C. Weiner
  3. De triologie over Thule van Thea Beckman,
  * Kinderen van moeder aarde
  * He helse paradijs
  * Het gulden vlies van Thule
  4. Torenhoog en mijlenbreed van Tonke Dracht heel veel gelezen in mijn jongere jaren en ik kan het niet over mijn har verkrijgen om het op te ruimen.
  5. De serie van de Aardkinderen van Jean M. Auel. (stam van de holenbeer/vallei van de paarden/de mammoet jagers/het dal der beloften/een vuurplaats in steen/het lied van de grotten)
  6. Houden van je spullen van Inge van der ploeg

  Veel jeugd boeken maar het blijft leuk en mooi. k heb ook als regel als ik een bepaald boek iedere keer opnieuw leen bij de bibliotheek dan ga ik over tot aanschaf van het boek. Zo blijft mijn boekenkast beheersbaar.

 8. Het gebeurt me regelmatig dat ik een boek nog een keer lees. De series over Amish van Beverly Lewis bv.
  Ook Jean Auel. De eerste drie boeken dan, die vind ik heel goed. De rest niet zo.
  En ik heb een boek ‘Te voet door Afrika’ van Ffyona Campbell. Dat boek heb ik het vaakst gelezen. In periodes van heel veel stress pak ik dat boek en denk ik dat mijn situatie wel wat meevalt in vergelijking met zo’n tocht door Afrika. Helpt me er steeds doorheen. Ik ken het boek dus heel goed 🙂 maar dat is een deel van de troost zeg ik maar.
  Wij hebben heel weinig romans, wel veel studieboeken, naslagwerken en kookboeken. Daarvan lees en herlees ik sommigen ook. Helemaal de consuminderboeken zoals De Vrekkenkrant Compleet en The Tightwad Gazette.

  1. Toevallig heb ik dat boek van Ffyona Campbell kort geleden ook gelezen, heel bijzonder die wil om door te lopen ondanks ziekte, ongemakken en schermutselingen in de landen waar ze kwam. Het ligt weer bij de kringloop want een 2e keer hoeft voor mij dan niet.

   1. Ik heb dat boek ook eens naar de kringloop gebracht en kreeg spijt. Heb hem later tweedehands weer teruggekocht 🙂

 9. Hmmm… ik heb me altijd een beetje schuldig gevoeld dat ik de verplichte boeken voor het avond-VWO vroeger (niet gelezen heb (35 jaar geleden), slechts de samenvattingen heb geleerd. Gedurende het afgelopen jaar heb ik ze eindelijk gelezen 🙂 Nu mogen ze weg. Schuldgevoel is ook weg 🙂 Gerard Reve, Simon Carmiggelt, Marga Minco, Johan Fabricius, Antoon Coolen, Corsari, Jan Mens enz. enz.
  Verder heb ik van de romans alleen nog de Zweedse familieromans bewaard omdat ik daar vroeger zo weg van was. Geen idee of ik dat nog zo voel met lezen hoor.
  Dan heb ik de boeken van Dan Brown bewaard en van de schrijfster van Chocolat.
  De rest gaat allemaal rechtstreeks na het lezen door naar een collega (de thrillers) of naar de kringloop (omdat ik er nog steeds met meer naar huis kom dan ik afvoer).

 10. Ik ben dol op de trilogie van de zeven wateren van Julliette Marillier. Heb ik al zeker 5 keer gelezen in de afgelopen 12 jaar 🙂 Echt een aanrader!

 11. Als kind heb ik ‘Alleen ol de wereld’ en ‘de Geheime Tuin’ zeker 5 keer gelezen! Als volwassenen herlees ik zelden een boek maar (her)-gebruik wel veel naslagwerken en kookboeken!

 12. Leuk! Ik lees bijna alles vaker. Zeker wat er in mijn uitpuilende boekenkast staat. Mijn favorieten: alles van Thea Beckman, Harry Potter, Carry Slee en een aantal fantasy boeken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.