Hoeveel uur ben jij buiten?

buiten zijn

Zeg eens eerlijk: ‘Hoeveel uur ben jij per dag buiten?’

Want het schijnt dat wij misschien wel minder tijd buiten doorbrengen dan mensen in een gevangenis! Want die worden elke dag minimaal 1 uur gelucht.

We brengen met z’n allen steeds minder tijd buiten door. Laten we eens een aantal verklaringen hiervoor op een rijtje te zetten!

Redenen om niet naar buiten te gaan

 1. Het is te warm.
 2. Het is te koud.
 3. Het is glad buiten, en daardoor gevaarlijk.
 4. Netflix! Er is zoveel leuks te zien op Netflix dat we steeds meer binnen op de bank kijken hoe andere mensen buiten zijn ; ) Jongeren worden zelfs later sexueel actief door Netflix.
 5. Gebrek aan tijd. Mijn man vertrekt bijvoorbeeld ‘s ochtends om 5.30 en komt pas om 19.45 weer thuis van zijn werk. Het goede nieuws is dat hij naar het treinstation fietst. Zo komt hij toch nog even buiten. Maar wie bijvoorbeeld op tijd van huis moet met de auto, en ‘s avonds laat weer thuiskomt met de auto na een lange werkdag, houdt weinig tijd over om buiten door te brengen.
 6. Social media. We brengen veel tijd door achter onze smartphones en op social media.
 7. Online boodschappen doen. Je hoeft niet de deur uit om boodschappen te doen als je er geen zin in hebt.
 8. Online winkelen. Dit is eigenlijk hetzelfde als online boodschappen doen.
 9. Angst. Kinderen spelen ook steeds minder buiten. Dat is enerzijds doordat ze soms net zulke volle agenda’s hebben als hun ouders, anderzijds omdat we het steeds enger vinden om kinderen in hun eentje buiten te laten spelen.
 10. Hooikoorts. Als je hooikoorts hebt en er zijn veel pollen in de lucht is het buiten geen pretje.
 11. Luchtvervuiling. Het idee dat er allemaal vieze stoffen in de lucht zweven is ook een een reden om maar binnen te blijven.

Tegelijkertijd zijn er volgens mij ook wel trends die er voor zorgen dat we toch wel naar buiten gaan. Zo is hardlopen enorm populair geworden, en veel mensen doen dat buiten. Daarnaast willen steeds meer mensen ‘fit’ zijn en streven naar 10.000 stappen per dag. Ook helpt natuurlijk om buiten te komen.

Zoveel kom ik buiten:

Ik schrok wel een beetje van de vergelijking met gevangenen, en sloeg driftig aan het tellen van het aantal uren dat ik buiten ben.

Met 45 minuten hardlopen + 10 minuten hoelahoepen + 45 minuten Trixie uitlaten kom ik op 100 minuten.

En daar kan ik wel 20 minuten bij plakken omdat ik natuurlijk ook wel buiten kom om de was op te hangen, vuilniszakken te legen etc.

Conclusie over buiten zijn

Buiten zijn is goed voor de mens. Want buiten kan je lichaam vitamine D aan maken. En als je de groene natuur in gaat, krijg je er gratis vitamine G bij. Lees ook Vitamine D tekort.

Hoeveel uur per dag kom jij buiten? En je kinderen?

Similar Posts

71 Comments

 1. Wij komen redelijk veel buiten. Met mooi, droog weer stuur ik de kinderen zo veel mogelijk naar buiten. Zonde om binnen te zitten. Wij eten vaak buiten. Wij hebben een prieel waardoor we droog kunnen zitten. Dus zodra de temperatuur het enigszins toelaat eten we buiten. Ook savonds zijn we buiten te vinden. Zoals gisteravond, het regent en onweert maar wij zaten buiten.
  En wij hebben gewoon een wifiversterker buiten, dus ook de laptop en smartphone werkt buiten gewoon;)

 2. Ik doe bijna alle boodschappen lopend, wandel en fiets veel, we gaan graag naar bos en park en leuke marktjes enzo.
  In de zomer denk ik vaak wel 4 of 5 uur buiten. In de winter schat ik rond de 1,5 à 2 uur. Zeker in de winter ook wel bewust om genoeg daglicht te krijgen!

 3. Wij zijn bijna altijd buiten. Maarja wij hebben het voordeel om op een zonnig eiland te wonen. De enige uurtjes dat wij eigenlijk binnen zijn is smiddags als het te heet is.

 4. Zodra t ook maar enigszins kan eten wij buiten. Maar iedere winter neem ik me voor om meer naar buiten te gaan , maar t lukt niet echt! Deze winter maar weer proberen.

 5. Nou dankzij het wandelen met de honden kom ik toch nog wel vrij veel buiten. Vind ik zelf. De wandeling is al snel een uur en daarnaast zit ik natuurlijk ook wel buiten, of geef planten water etc. Dus anderhalf uur zal ik wel halen.
  Maar zonder honden? Aanzienlijk minder.

 6. Ik heb een hond en nog een paar dieren dus kom regelmatig buiten. De kinderen gaan op de fiets naar school dus komen voldoende buiten.

 7. Overdag geen tv aan, dat is iets, wat ik echt weiger te doen, omdat ik het zinloos vind.
  De ene dag kom ik meer buiten dan de andere dag, wat afhankelijk van het weer.

  Ik vind de vergelijking met gevangenen wel wat mank gaan, want wij mogen kiezen, wanneer we naar buiten gaan en ook waar we naar toe gaan, of dat nu in de tuin of elders is.
  Een uurtje buitenlucht op een binnenplaats op een vaste tijd is voor mij geen vergelijking als ik eerlijk ben.

  Vandaag ga ik in ieder geval met iemand een stuk wandelen ;)

  Groetjes Lily

 8. Eens nadenken: ik fiets enorm veel dus toch gemakkelijk een half uur tot een uur per dag (heen dus eigenlijk maal 2x) en ik heb een zoontje dat ik minsten een half uur per dag buiten moeten laten ravotten of ik word zot. Ik geraak denk ik wel aan 3-4u buitenlucht :p

 9. Goed dat je het ter sprake brengt. Ik loop sowieso 8 maal 7 minuutjes heen en weer naar school = 56 minuten. En natuurlijk probeer ik wel vaker naar buiten te gaan. Maar omdat ik vanuit huis werk lukt het mij vaak niet. Confronterend!

  1. Ideaal is dat met kinderen naar school brengen inderdaad. Ik liep op die manier dagelijks ook 8 kilometer. In die zin is het continurooster niet bevorderlijk voor beweging en buiten zijn : )

 10. Ik ben zo geen buitenmens zeker niet als het zo warm is en buiten eten doe ik als ik alleen thuis ben want mijn man heeft daar een hekel aan die zegt ik werk al veel in de tuin dus die komt genoeg buiten.

 11. Heel eerlijk…ik kom veelte weinig buiten. Overdag zit ik de hele tijd achter de laptop geplakt, en als het té warm is zit ik ook veel liever binnen :-)

 12. Tuinieren, fietsen, maar ja ik zit deze zomer wel vaker binnen, of te nat of te warm. Heb me voorgenomen om van de winter veel te gaan wandelen, Elke dag lopend naar stad of winkel. Want met het ouder worden heb ik meer de neiging om te gaan zitten.

 13. Ik denk dat ik om deze tijd van het jaar toch wel 6 uur per dag buiten ben. Fietsen, wandelen, (moes-) tuinieren en in de schaduw lekker lezen! Buiten eten doe ik zelden, buiten koffie en/of thee drinken heel vaak.

 14. Ik kom graag buiten.
  Wandel elke dag een stuk met de kinderwagen en als de andere 2 uit school komen zijn we ook vaak buiten. Soms vinden de jongens het heerlijk om binnen te spelen..

 15. Ik kom helaas niet vaak buiten. Max. een half uurtje. 15 minuten fietsen naar school, heen en terug dus x 2 en that’s it. De rest van de dag zit ik op mijn kamer te leren. Nu het zomervakantie is kom ik wel vaker buiten.

 16. Wij zijn veel buiten. Vaak na het eten wandel ik met mijn zoontje. Eigenlijk hij op zijn fiets en ik ernaast. Heerlijk is dat en je slaapt ook veel beter.

 17. Ik moet toegeven dat ik tijdens de week weinig buiten kom. Tijdens het weekend probeer ik wel als het mooi weer is te gaan wandelen of zo

 18. Ik doe eigenlijk alles op de fiets en ben ik dus wel elke dag buiten. Misschien nog zo lang als vroeger maar dat komt denk ik ook omdat ik full time blogger ben en idd veel bezig ben met social media.

 19. Als ik heel eerlijk ben kom ik toch wel te weinig buiten… Zeker nu ik net geopereerd ben is het geen pretje om buiten te zijn met deze hitte. Wel probeer ik dingen als boodschappen lopend te doen, dat zorgt toch weer voor wat extra tijd in de buitenlucht!

 20. Ik kom te weinig buiten. Ik voer al mijn hobby’s uit achter mijn laptop en eigenlijk vind ik binnen zijn erg lekker. Ongezond ik weet het, ben een beetje een kluizenaar!

 21. Ik weet het niet hoeveel uur ik buiten maar ik ga wel regelmatig naar buiten. Maar in de zomer ga ik niet in de zon liggen/zitten vooral in de middag, krijg hoofdpijn. Liever in de morgen of avond half vijf ofzo.

 22. Oef, zo uit mijn hoofd geen idee. Maar hier op Curacao leven we wel echt buiten. Binnen is het te warm en je zoekt echt schaduwplekken met wind op in de tuin.

 23. Ik laat me door het weer niet leiden, ik ga gewoon weg als het regent of als het koud is of te warm.
  Wat mij wel altijd tegenhoud is de hooikoorts, vooral als ze overal gras aan het maaien zijn dan is het helemaal erg.

  1. Door kou, regen, hagel en sneeuw laat ik mij ook niet leiden. Maar wel door tropische hitte! Dat is mijn kryptoniet. Dan blijf ik van narigheid wel binnen.

 24. Ik kom eigenlijk veel te weinig buiten. Misschien een paar uurtjes in totaal per dag. Ik heb ook last van de hooikoorts . Dus dan blijf ik liever binnen.

 25. Met het wegbrengen en ophalen van de kinderen zijn we zeker al een uur buiten en op school spelen ze ook nog 2x buiten. Maar ik moet toegeven dat ik het ook nog spannend vind om ze buiten te laten spelen. Doel voor de zomervakantie!

  1. Dat is ook best lastig: want wat is veilig? Wij hadden in de stad een speeltuintje op de hoek, en daar gingen ze graag spelen. Maar dan controleerde ik regelmatig en liet ze altijd samen gaan.

 26. Ik ga zodra het weer het toelaat dagelijks naar buiten met de kinderen. De oudste speelt zelf ook veel in de tuin. Verder veel lopen naar dingen want ik kon (nu net pas weer) niet fietsen met een baby en heb doordeweeks geen auto. Ik denk dat ik aan zo’n anderhalf uur per dag gemiddeld kom.

 27. Ik kom helaas ook veel te weinig buiten aangezien mijn winkel aan huis zit! Ik ben al trots dat ik mezelf 4x in de week naar de sportschool slaap hihi!

 28. Goed dat je mensen aanspoort om naar buiten te gaan. Leuke post.
  In de winter ben ik dagelijks buiten. In de zomer vrijwel nooit ik heb extreme last van hooikoorst en last van dit weer. Zo niet prettig. Soms voel me inderdaad gevangen maar de hele dag niezen, oogpijn, hoofdpijn wn suf worden doe ik mezelf niet aan. Dan maar in de tuin zitten.

  1. Wat bijzonder vervelend Sherry dat je zo beroerd wordt van buiten zijn door de hooikoorts. Ik heb het zelf soms in een lichte mate, en dat vind ik al vervelend.

 29. Ik zou graag meer buiten willen komen maar door mijn hooikoorts is het toch niet altijd even evident, helaas! Dan mag ik het altijd een paar uur ontgelden, brr :(

 30. Ik kom helaas ook veel te weinig buiten, maar dat komt door mijn depressie. Ik moet mezelf echt naar buiten sturen. Hoewel ik wel elke dag een wandeling over de markt maak. Nou ja, niet op zondag dus. Hahaha

  1. Als ik over depressie lees, lees ik ook vaak over het belang van een vast ritme en beweging in de buitenlucht. Goed dat je jezelf dwingt om dagelijks naar buiten te gaan.

 31. Ik ben niet echt een buitenmens, maar doordat ik alles op de fiets doe, kom ik toch een heel eind. Nu het lekkerder weer is, kom ik natuurlijk ook veel meer buiten met de kinderen

 32. Ben geen buitenmens maar wel goed dat ik hier bij stil sta, jezelf weer even opladen is belangrijk! Ga gelijk in de zon zitten nu!

 33. Ik ben me er wel van bewust dat ik meer naar buiten moet. Soms ben ik bezig met foto’s maken en artikelen schrijven of netflix kijken binnen dat ik denk , nee hop miek even naar buiten

 34. Als het goed weer is leven we echt buiten. Op de Kindergarten gaan ze elke dag sowieso 1,5 uur naar buiten of het nu koud is of regent. Dat vind ik wel goed, want eenmaal thuis gaan ze niet buiten in de regen spelen.

 35. Ik kom best veel buiten. Het is dat ik met school en werk veel binnen ben maar al mijn pauzes en vrije tijd breng ik buiten door als het even kan. Nu heb ik wel een eigen paard en hebben we honden wat maakt dat je sowieso meer naar buiten toe moet. En daar heb ik geen problemen mee.

 36. Buitenzijn is heerlijk en wanneer je een hond hebt is het een stuk gemakkelijker om de deur uit te gaan. Ik probeer zoveel mogelijk buiten te zijn, de fiets te nemen te wandelen. Maar zie veel mensen en kinderen binnen zitten, zonde!

 37. Buiten, ik houd ervan! Als kind al was ik altijd buiten. Nu met de kinderen nog veel maar de laatste 2 jaar wel minder door mijn ziekte, gewoonweg minder energie. Maar we voeden ze wel op met het feit dat buiten spelen gezond is en we niet van suiker zijn ;-)

 38. Oeps, dat is zeker wisselend, nooit over nagedacht,
  Ik kom wel aan 150 min elke dag, lopen, hond uitlaten en doe alles op de fiets.
  Goed voor bewustwording!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.