Reacties

Hoe zorg je voor zoveel mogelijk opbergruimte in de keuken? — 38 reacties

 1. Mijn keuken is nogal klein. Ik ben blij dat ik ook bovenkastjes heb, zodat ik wel alles kwijt kan. Maar dat van die plint vervangen door lades vind ik een briljant plan!

  • Ja hè?! Dat vond ik destijds ook toen ik er over hoorde. En we hadden het toen niet in die keuken. Dus toen we verhuisden naar het platteland wist ik wat me te doen stond dit keer!

 2. Wat een goed idee, de lades op de plaats van de plinten! Wij hebben een standaard woningbouwvereningkeuken (scrabble!), en gelukkig wel bovenkastjes. Maar ergens wel jammer dat ze daarbij niet standaard aan deze oplossing denken ... Helemaal als ik denk aan mijn eerste appartementje, dat mini was en een minikeukentje had. Die extra ruimte die nu gewoon weg was, was zo fijn geweest!

 3. Hoi Nicole,

  fijne tips!
  Ik heb ook een kleine keuken, dus ik denk erover om maar eens wat op te ruimen!
  Eens las ik (was het bij jou???) bij twijfel: als je het voor minder dan €20,- en minder dan 20 minuten opnieuw kunt hebben, dan... wegdoen! Dat vind ik best wel moeilijk nog.

  Groetjes en dank voor de tips!
  Marlou

  .

  • Zorgen voor minder spullen in de keuken is altijd verstandig, zeker als je een kleinere keuken hebt. Als je het lastig vind om ze definitief weg te doen, kun je ze misschien eerst op zolder/kelder/schuurtje zetten. Heb je dan na 1 maand niet gemist, dan kun je ze vaak makkelijker wegdoen.

 4. Mijn tip is nog steeds kijk of je spullen multifunctioneel kunt gebruiken. Dat zorgde voor ruimte is mijn mini keuken. Daar heb ik meer plezier van dan wanneer ik meer ruimte moet creeren. Vooral omdat ik in een woningbouwvereniging huurhuis woon en ik dus niet al te veel geld wil investeren. Zo gebruik ik mijn soepkommen ook als dessertschaaltje en snackschaaltjes. Is mijn mengkom ook saladeschaal. Mijn dikke limonade glazen zijn ook geschikt als theebeker. Dit soort oplossingen zorgen er niet alleen voor dat ik minder ruimte nodig heb, maar ook dat ik minder hoef te kopen.

 5. Momenteel wordt er bij mij een nieuwe keuken geinstalleerd and daar heb ik heel lang over nagedacht. Ik doe moeilijk afstand van spullen en was bang om ruimte tekort tekomen. Kwam toen op het idee om een van de ramen in te vullen zodat er nu plaats is voor twee lange planken op die muur boven het aanrecht. Er is nog ruim genoeg licht in dat vertrek.

 6. Handige tip van de plinten! Wij hebben een keuken uit ... 2001 inmiddels en hij ziet er nog als nieuw uit. We zijn vrij zuinig op onze spullen en dat zie je ook. Destijds hebben we wel gekozen voor bovenkastjes (dat was toen nog heel normaal) en hebben we overigens ook nog een teakhouten servieskast waar behoorlijk wat glaswerk en servies in staat. Dat gezegd hebbende: er mag weleens wat weg.

  • Een keuken die 18 jaar oud is en er nog als nieuw uitziet! Dat is nog eens een goede kwaliteit. Die van ons ziet er niet uit en is pas 9 jaar oud. Hij is wel leuk om te zien, maar achteraf hebben we verkeerde materialen gekozen : ( Snif. Maar goed, ik heb wel laden in plaats van plinten : )

 7. Ik heb een kleine keuken, die straks nog kleiner wordt want de bovenkastjes gaan het veld ruimen. Die zijn nu toch praktisch leeg, net als een deel van de onderkastjes (of ze zijn gevuld met meuk die ik toch nooit gebruik) dus...
  Gewoon van een groot huis naar een kleine flat verhuizen en de hand op de knip houden. Dan houd je ruimte over.

  En misschien denk ik over een paar jaar, had ik nu toch maar naar Huisvlijt geluisterd. ;-)

 8. Ik heb gekozen voor een hele grote witte wandkast waar ik echt heel veel spul in kwijt kan. Maar een keertje goed marie kondo'n in de keuken zou ook geen kwaad kunnen, hahah. Jeetje wat verzameld een mensen in de loop der jaren zeg.

 9. Wij hebben hele grote lades in de keuken aan beide kanten, dus ook aan de achterkant van het eiland en hier staat de eettafel, ideaal omdat ik hier al mijn ontbijt spullen en voorraad heb staan.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder